Kultúra

Szlovákiai muzeológusok látogattak az Emlékpontba

Szlovákiai muzeológusok látogattak az Emlékpontba

2016. szeptember 23., péntek
Szlovákiai muzeológusok látogattak az Emlékpontba
szlovakiai_muzeologusok_emlekpont_16-09-23_001

Harminc szlovákiai múzeumi szakember kereste fel péntek délelőtt az Emlékpontot. A csoportot vezető Sipos Szilvia, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának kurátora és a Szlovákiai Múzeumok Szövetségének elnökségi tagja elmondta: a szlovák muzeológusokat összefogó szervezetük minden évben szervez tanulmányutat a tagok részére, az idén Magyarországot választották úti célul.

- Nagyon jó kapcsolatban állunk a magyarországi múzeumokkal és mostani utunkon az itt alkalmazott módszereket és témákat figyelhetik meg szervezetünk tagjai – mondta el

Sipos Szilvia

. A látogatást Szegeden kezdték, ahol a Móra Ferenc Múzeumban tettek látogatást, majd a Paprika Múzeumot is felkeresték. A mai, Emlékpontban tett sétájukat követően – ahol az intézményben

Nagy Gyöngyi

és

Zeman Ferenc

történészek kísérték a vendégeket – az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban folytatódott a programjuk. - Az Emlékpont különleges élmény volt számunkra, Szlovákiában ilyen típusú kiállítással nem találkozhatunk – jelentette ki a csoport vezetője, aki újszerűnek és látványosnak találta az egyébként is különleges témának a kidolgozását és kijelentette, hogy egy ilyen kiállítás jól kiegészíti az iskolai történelemtanítást is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.