Bulvár

Robbanószernek látszó tárgyat találtak egy autóban a német-osztrák határon

Robbanószernek látszó tárgyat találtak egy autóban a német-osztrák határon

2016. szeptember 30., péntek
Robbanószernek látszó tárgyat találtak egy autóban a német-osztrák határon

Több gyanús tárgyat, köztük robbanószernek tűnőt is találtak egy autóban a német-osztrák határszakasz Kiefersfelden településénél csütörtökön éjszaka - közölte a bajor rendőrség.

A német rendőrség szakértői szerint a tárgyak csőbomba készítéséhez szükséges eszközök voltak. A bajor szakhatóság nagy erőkkel vonult ki a határ németországi oldalán fekvő Kiefersfelden átkelőjéhez este tizenegy óra körül. Az Ausztria felől érkező kocsit egy lengyel férfi vezette, és három afrikai illegális bevándorló is ült benne. A sofőrt a rendőrség őrizetbe vette, az autóban talált tárgyakat pedig lefoglalták és szakértők vizsgálják. Az autóban szúró- és ütőfegyvereket, valamint kábítószert is találtak. A nyomozás jelenleg is tart. Az autópálya érintett ausztriai és németországi szakaszát mintegy két és fél órára lezárták. Az ausztriai Kufstein és a határ német oldalán fekvő Kiefersfelden között elterelték a forgalmat, a németországi részen fekvő Inntal Ost és Inntal West elnevezésű pihenőhelyet pedig kiürítették. A forgalom pénteken reggel hat óra előtt indult meg ismét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.