Rio 2016 – Három bokszolót büntettek meg fogadásért

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két ír és egy brit ökölvívót megrovásban részesített a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amiért fogadásokat kötöttek sportágukban a riói játékokon.

A NOB szerdai közleménye szerint az 56 kg-os súlycsoportban érdekelt Michael John Conlan, a 69 kg-os Steve Gerard Donnelly, illetve a 75 kg-os Antony Fowler sértette meg a szabályzatot, ugyanakkor azt leszögezte, hogy egyikőjük sem manipulálta a mérkőzések végkimenetelét.

A NOB döntése értelmében amennyiben az érintett sportolóknak szeretnének négy év múlva Tokióban is indulni, akkor “bizonyítaniuk” kell, hogy sikeresen elvégezték a szervezet egyik nevelő programját.

Érdekesség, hogy Conlon nevéhez fűződik az olimpiai egyik legnagyobb botránya is, hiszen az orosz Vlagyimir Nyikityin elleni elveszített negyeddöntőt követően kijelentette, hogy a bírók elcsalták a találkozót, és hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) korrupt.

Előző sztori

Ukrajnába látogat Áder János csütörtökön

Következő sztori

Vidékfejlesztési hivatal: idén több jogcímen nagyobb összegű előleget kapnak a gazdák