Pörkölt rotyogott Gyálaréten, labda pattogott Hattyason + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyalaret05_gs

Hamisítatlan késő nyári programkavalkádnak örvendhettek a gyálaréti és a hattyasi lakosok az elmúlt hétvégén.

Tradicionálisan a szeptember 10-éhez legközelebb eső hétvégén rendezik meg a gyálaréti falunapot, és idén sem volt ez másként! A szervezők ugyanakkor megújított programkínálattal várták az érdeklődőket, az eddiginél jóval több eseményt és szórakozási lehetőséget kínáltak a családoknak. A sport, a játék és a vetélkedés mellett a helyiek kérésére a gasztronómiáé volt a főszerep. Baráti társaságok és családok 36 bográcsban főzték a pörköltet – a főzőfesztivál az eddigi Márton-napi rendezvényt hivatott kiváltani. Nem maradhatott el a focibajnokság, a Délikert gyermekszínház a kicsiket varázsolta el produkcióival, a Terebes zenekar táncháza, valamint a Carlo Band zenés mulatsága a nagyobbakat szórakoztatta.

“A mi feladatunk nem az, hogy ráerőltessük elképzeléseinket a választókra, hanem arra kell törekednünk, hogy érzékenyen figyeljük vágyaikat, és szolgáljuk azokat. A 2016-os gyálaréti falunap még a tavalyinál is hangosabb sikert aratott, ami azt mutatja, közösségépítő törekvéseink eredményesek. Ezt a küldetést szeretnénk folytatni a továbbiakban is. Itt szeretném megköszönni a segítőknek, a művelődési ház munkatársainak és a helyi aktivistáknak az önzetlenségüket, a lelkesedésüket. 36 bográcsban rotyogott a pörkölt, ami kezdésnek nagyszerű, hiszen az immár városszerte ismert és híres kecskési kakasfőzőt annak idején, évekkel ezelőtt jóval kisebb bográcsszámmal indítottuk útnak” – mondta Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő.

no images were found

A 3. számú szegedi választókörzet másik településrészén is igazi családi hétvégét tartottak, Klebelsbergtelepen szombaton és vasárnap is pattogott a labda a XIX. Hattyas Kupa kispályás focibajnokságon, de lábtengó-, hetesrúgó és pingpongversenyt is rendeztek többek között.

no images were found

Előző sztori

Névadójuk előtt tisztelegtek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

Következő sztori

Meghalt Csoóri Sándor költő, író, esszéíró