//

Osztályharcba torkollott a kecskeünnep Bordányban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bordany_kecskenapok_16-09-12001

A kecskefutamok mellett a helyi általános iskolások “kecskevetélkedője” és gasztronómiai seregszemle is nagy sikert aratott.

Szombaton ismét a nagyközség (és futballcsapata) kabalaállatáé, a kecskéé volt a főszerep Bordányban. Hatalmas hőség, rengeteg résztvevő és nagyszerű hangulat: így foglalható össze röviden az idei kecskeünnep, melyre színes programkínálattal várták vendégeiket a bordányiak – és természetesen nemcsak a helyieket, de a környékről érkezőket, valamint a határon inneni és túli testvértelepülések képviselőit is.

A szervezők a “három az egyben” elvét követve több rendezvényt kötöttek csokorba a Faluház mögötti Park téren – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Kiss-Patik Péter. Az alpolgármester azt mondta, az immár negyedik, évről évre népszerűbb Kecskeverseny és a Helyi Ízek Fesztiválja mellé azzal a szándékkal hívták életre az “Osztályharcot”, hogy segítsenek leküzdeni a tanévkezdés nehézségeit, és játékos, vidám hangulatban erősítsék meg a helyi általános iskola osztályainak közösségét. Szinte valamennyi osztály nevezett is, és részt vett a viaskodásban (majdnem tucatnyi együttes mérte így össze tudását), miközben több mint húsz főzőcsapat szorgoskodott a különféle sültek és pörköltek elkészítésével. Számos bográcsba és tárcsára került kecskehús, de egyéb finomságokat is meg lehetett kóstolni.

Az algyői Farkas Imre és családja jóvoltából a gyereket kecskéket is simogathattak. A termelő ezúttal is ízletes Zi-Gi kecske- és juhsajtokkal érkezett, a snidlingestől a köményesen át a chilisig terjedt a kecskesajtok választéka. Farkas Imre elárulta, az ugyanebben az időpontban rendezett I. Algyői Tisza Partyn való részvételt mondta le a bordányi fesztivál kedvéért, de tulajdonképpen nem is volt számára kérdés, hogyan dönt, mert ha a homokhátsági településen a kecskét ünneplik, akkor neki is ott a helye! Ahogyan Bene Szabolcs “Bokinak” is, aki a bordányi rendezvények visszatérő “szpíkereként” most szombaton is gondoskodott a kiváló hangulatról, és irányította az osztályok vetélkedését.

Az “Osztályharc” egyébiránt sütés-főzéssel és aszfaltrajzversennyel indult (naná, hogy mindegyik kompozíciónak a kecske volt a központi motívuma), de olyan izgalmas próbákon is megmutathatták ügyességüket a fiatalok, mint a káposztacipelés, a káposztadobás, a kecskefejés, a kecskeszimulátor vagy a kecsketejivás.

A délután megtartott negyedik Kecskeversenyre sokan saját kecskéjükkel neveztek, mások “kölcsönkecskék” szolgálatait vették igénybe. A nagydöntőt a 4.a tanulója, a tízéves Béres Dorina nyerte meg Paszkál nevű kecskéjével.

no images were found

Előző sztori

Nagy Ervin: A liberalizmus elvégezte feladatát

Következő sztori

Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén