Sport

Labdarúgás: a Kisvárda vette el a SZEOL hazai veretlenségét + FOTÓK

Labdarúgás: a Kisvárda vette el a SZEOL hazai veretlenségét + FOTÓK

2016. szeptember 11., vasárnap
Labdarúgás: a Kisvárda vette el a SZEOL hazai veretlenségét + FOTÓK
szeol_kisvard25_gs

Megszakadt a SZEOL SC hazai pályán alkotott sorozata, a Kisvárda távozott először pontokkal a SZVSE-stadionból.

Negyedik hazai mérkőzésére készült a magyar válogatott világbajnoki selejtezője okán közbeiktatott kéthetes szünetet követően a SZEOL SC:

Tóth Ákos

csapatában debütált az átigazolási időszak hajrájában igazolt

Schrammel Ádám

, míg a Kisvárdában is először lépett pályára a korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes,

Gosztonyi András

. Aktívabban kezdett a Kisvárda, a vendégek kezdeti lendületének pedig tíz perc elteltével meg is lett az eredménye:

Rajczi Péter

perdítése után

Erős Gábor

Leindler Domonkos

mellett is el tudta lőni a labdát, így megszerezték a vezetést a várdaiak, 0-1. A SZEOL nehezen tudott eljutni ellenfele kapujáig, a Várda mezőnyben dominált, bár a gólját követően már kevesebbszer dolgozott ki veszélyes támadásokat. A félidő végét azonban felpörgették a vendégek: előbb Rajczi Péter, majd

Cseri Tamás

is megduplázhatta volna

Révész Attila

együttesének előnyét, de a szünetre maradt az egygólos vendég vezetés. A szünetben kettős cserével igyekezett frissíteni övéit Tóth Ákos, aki

Harsányi Istvánt

és

Beretka Pétert

küldte be a szélekre. A fordulást követően már egy bátrabb és agresszívabb SZEOL jött ki a pályára, amely fel tudta venni a versenyt a Kisvárdával, de ez helyzetekben nem volt mérhető: bár

Rácz László

fejesénél, illetve Harsányi István lövésénél nem állt messze a góltól a szegedi együttes. Ennél is kevesebb kellett volna

Szabó Péternek

, a csereként beállt szélső jó 40 méterről emelt kapura, de labdája a keresztlécen csattant. Az utolsó tíz percet megnyomta a SZEOL, ez persze egy kis területet is adott a Kisvárdának, Rajczi eldönthette volna, de kihagyta a ziccerét - a meccs végén pedig ugyan szétszakadt a középpálya, de a SZEOL erejéből nem futotta már az egyenlítésre, így a korai gól eldöntötte a meccset. Ezzel odalett a SZEOL makulátlan hazai mérlege, amely nem tudta megnyerni a negyedik hazai mérkőzését, a Kisvárda az első csapat az NB II-ben, amelyik pontokkal tud távozni a SZVSE-stadionban. Sok ideje azonban nincs a frissülésre a szegedieknek, hiszen szerdán már egy újabb bajnoki vár a csapatra, ráadásul egy igazán hosszú utazás is vár a SZEOL-ra, tekintve, hogy Sopronban lépnek pályára Puskás Csabáék.

Szeged, SZVSE-stadion, 1000 néző
2016. szeptember 11., 16.30
SZEOL SC
Kisvárda Master Good
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Veizer Roland •* Asszisztens: Csatári Tibor, Bornemissza Norbert.
0
-
1

Labdarúgó NB II, 8. forduló:

SZEOL SC - Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 1000 néző. Vezette: Veizer Roland (Csatári Tibor, Bornemissza Norbert)

SZEOL SC:

Leidnler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Schrammel (Harsányi - a szünetben), Rácz, Forró (Tomisic, 75'), Puskás, Buzási (Beretka - a szünetben), Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Kisvárda:

Ivancsics - Talabér, Fodor F., Vári, Papucsek, Lucas, Cseri (Toma,76'), Erős (Fodor A., 64'), Minczér, Gosztonyi (Szabó P., 58'), Rajczi.

Szakmai igazgató:

Révész Attila.

Gól:

Erős (10')

Sárga lap:

Lucas (84') Tóth Ákos:

"Először is gratulálok az ellenfélnek, teljesen megérdemelten vitte el a három pontot, ezzel elrontották a 100%-os hazai mérlegünket. Az első félidőben megkönnyebbítettük, a jó erőkből álló Kisvárda dolgát, a második félidőben kicsit megnehezítettük. Nem játszottunk még ilyen megilletődötten, mint az első félidőben, nagyon nem tetszett az a játékunk. Annak ellenére, hogy a Kisvárda mestere úgy látta, nem játszottak elég sebességgel, én úgy gondolom, azok a játékosok, akik a Kisvárda húzóemberei, megvillantották technikai tudásukat. A második félidőben sokkal harcosabbak voltunk, helyzetecskéig eljutottunk, de a pontszerzésre nem volt ma esélyünk, és mint mondtam, a jobbik csapat megérdemelten nyert. Csak egy félidőben tudtuk igazán megnehezíteni a dolgukat. Minden meccsen minden ellenfél ellen megpróbálunk pontot, pontokat csipegetni, de nyilvánvaló, hogy nekünk nem a Kisvárda a közvetlen riválisunk. Ettől függetlenül ugyanolyan jól esett volna egy ilyen nagyszerű ellenfél ellen pontot szerezni, még egyszer gratulálok az ellenfélnek. Nem elég, hogy kis csapat vagyunk, rengeteg hiányzónk van, biztos, hogy más csapatnál is, de mi fokozottan megérezzük a hiányukat. Rotálásról szinte egyáltalán nem lehet beszélni, ez megnehezíti a dolgunkat, nem magyarázkodásnak szánom, de hétről-hétre meghatározó embereink esnek ki. Szorgos, fegyelmezett munkával kell pontokat szereznünk, megpróbáljuk túlélni ezt az időszakot, és reméljük, hogy addig nem lesznek újabb kiesőink. Küzdünk és csináljuk, nem adjuk fel, a második félidő mindenképpen pozitív, hogy legalább megszorongattuk a Kisvárdát."

Révész Attila:

"Legutóbb három éve jártunk itt, ahhoz képest teljesen más, egy sokkal barátságosabb, kulturáltabb közeg fogadott bennünket. Először is gratulálni szeretnék a szurkolóknak, a vezetőknek ahhoz, amit véghez vittek az osztályváltás alatt. A csapat is hasonló stílust képviselt, nehéz a Szeged ellen játszani. A nagy meleg miatt és a hazaiak mélyebb védekezése miatt lassabban tudtunk egy picit járatni a labdát, ennek ellenére voltak lehetőségeink és sikerült gólt is szerezni. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, picit úgy éreztem, hogy a hazaiak hitehagyottan játszottak. A második félidőben bátrabb volt a Szeged, nekünk ekkor az eredmény tartására kellett törekednünk, és a kontrákat kellett volna jobban befejeznünk. A mi kapusunknak nem volt védeni valója, a beívelések és a pontrúgások után sem alakult ki komolyabb helyzet. Sajnálom, hogy nem tudtunk több gólt szerezni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'+3
Vége, bíró lefújja, a végén ugyan sakkozóvá vált, de ebből nem tudott előnyt kovácsolni magának a szeol, amelynek így odalett hazai makulátlan mérlege.
90'
Három percet tesz rá Veizer játékvezető.
89'
Nyom a SZEOL, több szögletet is elvégezhetnek a szegediek, de egyik sem veszélyes.
85'
Itt volt a meccslabda! Három a három ellen támadhatott a Kisvárda, Rajczihoz került a labda, aki egy átvétellel lerázta védőjét, de tíz méterről fölébombázott!
84'
A meccs első sárgáját Lucas kapta - ez a lerántás már előhúzta a lapot Veizer zsebéből.
82'
Ez nagy lehetőség volt, Grünvald beadása után Péter csúsztatta meg, Harsányi érkezett, aki egy pattanás után lőtt, de éppen a blokkban halt el kísérlete.
81'
Vári rántja le Grünvaldot - Veizer játékvezető azonban úgy tűnik,lap nélkül szeretné letudni a meccset.
76'
Kihasználja harmadik cseréjét a Kisvárda is: Cserit Toma váltja.
75'
Utolsó cseréjét is elhasználja a SZEOL: Forró helyére Tomisic áll be, aki ezzel debütál az NB II-ben, ez a váltás pedig minden bizonnyal szerkezetbeli változást is vonz magával.
72'
KAPUFA! Felpörögtek az események, Szabó Péter mintegy 40 méterről emelte kapura a kint álló Leindler fölött a labdát, ívelése pedig a keresztlécen csattant! Kevés hiányzott a Kisvárda második góljához.
71'
Rácz fejese száll kevéssel a várdai kapu fölé: Kéri beadása után próbálkozhatott a védő, aki nem is sokat tévesztett.
70'
Leindler fogja Rajczi ziccerét: a csatár már nem tudta elpörgetni a labdát, igaz, ha berúgja, akkor sem érvényes, mert már fent volt a partjelző zászlaja.
64'
Újabb várdai csere: a gólszerző Erős helyére Fodor áll be a hátralévő bő húsz percre.
63'
Annyiban változott a meccs képe, hogy kiegyenlìtettebb játékot láthatunk, ugyanakkor a kapu elé egyik csapat sem tud huzamosabb időre letáborozni.
61'
Ikonomu marad lent a földön: rövid ápolás után azonban újra játékra jelentkezik a védő.
58'
Először változtat a Kisvárda: Gosztonyi Andrást hívja le Révész Attila, akinek a helyére az előző idényben a Szeged 2011-Grosics Akadémiában futballozó Szabó Péter áll be.
53'
Gajág mutat be egy remek ütemü becsúszást, a szegedi kapitány a meginduló Cseri lövésre lendülő lába elöl rúgja ki a labdát.
50'
Cseri lő távolról, de kellemetlen, pattogós lövését fogja Leindler.
46'
Nem jött ki a folytatásra Schrammel Ádám, akit Harsányi váltott, mìg Buzási helyére Beretka Péter érkezett a szegedieknél.
46'
Folytatódik a mérkőzés,a szünetben kettős cserét eszközölt Tóth Ákos.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül vet véget az első félidőnek Veizer játékvezető: a Kisvárda korai vezetését követően is irányìtja a meccset, ugyanakkor a félidő végén már pár lehetősége akadt a SZEOL-nak is,amelytől gyorsabb játékra lenne szükség annak érdekében,hogy megmaradjon hazai veretlensége.
45'
Puskás végezhetett el szabadrúgást a kaputól 19 méterre: kísérlete azonban a bal felső mellett suhant el.
43'
A SZEOL eddigi legnagyobb lehetősége marad ki: Puskás szögletére Péter érkezik, a fejese azonban éppen csak a keresztléc fölött köt ki.
41'
Kéri megmozdulása is tapsot vált ki a közönségből: az előremerészkedő védő a hosszú felsőbe emelt volna, de Ivancsics visszaért erre.
40'
Most Fortuna is a SZEOL-lal volt: Cseri indult meg befele a jobb szélről, majd okosan tekerni akarta a labdát, de a blokkról levágódó bogyó is veszélyes lett, Leindler már elindult a másik irányba, a megpattanó alig csorgott el a bal kapufa töve mellett.
37'
Ez szép volt, Gosztonyi és Rajczi játszott össze, előbbi laposan tálalt a büntetőterületen belülről a támadó elé, Rajczi lövése azonban nem a legjobban sikerült, Leindler könnyedén fogta.
33'
Erős végezhetett el egy inkább ballábasnak való szabadrúgást, ennek ellenére nem volt rossz a kísérlete, alig fél méterrel kerülte el a labda Leindler kapujának bal kapufáját.
31'
Továbbra sincs változás: a SZEOL nem tud komolyabb lehetőségig eljutni, a Kisvárda viszont nem kockáztat sokat vezetése óta.
24'
Nincs változás a játék képében: a vendégeknél van többet a labda, a SZEOL pedig egy-egy kontrával próbálkozik. Minden esetre a két tábor derekasan buzdítja sajátjait.
19'
Ebben több volt: Buzási fordult le emberéről,majd a jobb oldalon induló Schrammelt indította volna, de egy leheletnyivel hosszú lett a labdája, pedig jóformán egyenes útja lett volna a társnak a kapuig.
15'
Ismét a szegedi védelem jobb oldalán jutott el a kapuig a Kisvárda: Rajczi ígéretes centerezésére viszont senki sem érkezett ütemben. Egyelőre nehezn tudja felépíteni a támadásait a SZEOL.
10'
GÓÓÓL!!! Vezet a Kisvárda... Egy kicsiben megoldott akció után Rajczi perdít elegánsan a középen védőjéről leváló Erős elé,aki elpörgeti Leindler mellett a labdát,0-1.
5'
A meccs első komolyabb lehetősége a vendégeké: egy jobb oldali bedobás után a lecsorgóra a hosszún érkezik Erős,aki azonban eltöri a labdát, amely elzúg a kapu előtt keresztbe.
3'
Grünvald lódul meg a bal oldalon,majd az ötösre passzolna vissza,de Fodor ha kisebb gondok árán is,de felszabadít.
1'
Egy térfélcserét követően gyásszünettel kezdődött a meccs,amelyet a kék-fekete szerelésben játszó SZEOL kezdett. A Kisvárda tiszta pirosban lép pályára.
16.20: Mindkét oldalon akad egy debütáló: a SZEOL-ban Schrammel Ádám,míg a túloldalon Gosztonyi András játssza első meccsét új csapatában. 16.15: Üdvözöljük olvasóinkat a SZEOL SC negyedik hazai meccséről, a szegediek az eddigi legkeményebbnek ígérkező ellenféllel, a Kisvárdával találkoznak a nyolcadik játéknapon.

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.