Labdarúgás: csereembere repítette a Nyíregyházát a Szeged-Grosics ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_sopron54_gs

A szünetben beállt Dragóner Filip duplájával 2-0-ra verte a Nyíregyháza a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémiát az NB II 8. fordulójában.

Igen hamar megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes, de a 9. percben Pölöskey Péter, Jagodics Bence és Szántai Levente ütközését követően Tóth Gábor kivágta a tovább csorgó labdát a gólvonal elől. A 25. minutumban balszerencsésen pattant meg Jagodics lábán egy beadás, Szántai azonban a helyén volt, így védeni tudta a társtól érkező “lövést”. A játékrész hajrájába lépve aztán Rudolf Gergely tüzelt kapásból kapu fölé, kihagyva ezáltal a mérkőzés első igazi helyzetét.

Fordulás után kis híján a szegediek jutottak előnyhöz, Mészáros Márk beadása ugyanakkor hiába találta meg középen Pászka Lórándot, Hermány Bence kapus bravúrral kitolta a hatméteres fejest a léc alól. A kimaradt ziccer pedig megbosszulta magát: az 54. percben Harsányi Zoltán centerezéséből a szünetben becserélt Dragóner Filip volt eredményes. (1-0) A folytatásban mind inkább fokozta a nyomást ellenfelén a vendégek alakulata, helyzet mégis a Mátyus-legénység előtt adódott legközelebb, amikor Harsányi távoli tekerését kellett nyújtózva védenie Szántainak. A 77. percben aztán Zabari Dávid 16 méteres lapos löketét Hermány hárította akrobatikus mozdulattal, majd az ezt követő szögletnél Jagodics fejesét fejelte ki a hazai védelem a gólvonalról. Még fel sem lélegeztek a nyíregyháziak, máris újabb lehetőséget úsztak meg, amikor a fiatal Balogh Gusztáv nem tudta egy az egyben megverni az ellenfél hálóőrét. A 88. minutumban Andorka Péter 17 méterről a felső lécet találta telibe, és mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó egyenlítési esélye a Tisza-parti együttesnek. A hosszabbítás legvégén pedig végleg el is dőlt a találkozó: ismét Harsányi tekert be balról, és újfent Dragóner fejezte be középen az akciót, kialakítva ezáltal a 2-0-ás végeredményt.

Klausz László tanítványai hiába voltak tehát teljes mértékig egyenlő ellenfelei a listavezetőnek, játékuk nem ért pontot ezen a napon. Germánék szerdán 16.30-tól a Dorog ellen hazai pályán folytatják bajnoki szereplésüket.

Nyíregyháza, Sóstói úti stadion, 1500 néző
2016. szeptember 11., 16.30
Nyíregyháza Spartacus FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Punyi Gyula, Márkus Péter
2
0

Férfi labdarúgó NB II, 8. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (0-0)
Nyíregyháza, Sóstói úti stadion, 1500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Nyíregyháza: Hermány – Vámos, Rubus, Ur, Pálinkás (Dragóner – a szünetben), Tamási (Holdampf 79′), Kónya, Tisza, Rudolf, Harsányi, Pölöskey (Farkas M. – a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth, Jagodics, Zabari, Király (Geiger 74′), Horváth, Pászka (Balogh 59′), Mészáros, Germán, Zádori (Andorka – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Dragóner (54′, 90+4′).
Sárga lap: Király (22′), Horváth (26′), Pászka (30′).

Mátyus János (a nemzetisport.hu alapján): “Sok győzelemben volt már részem, amióta Nyíregyházán dolgozom, de ez az egyik legkedvesebb. A sérülések miatt elképesztő balszerencse-sorozat közepette vártuk a mérkőzést, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csapatom van.”

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján): “A döntetlenre rászolgáltunk volna, mert egy nullás hazai vezetésnél nagy helyzeteink voltak, egyszer a lécet is eltaláltuk, de a gólszerzés nem jött össze.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+5′
Vége a mérkőzésnek, Radványi sporttárs lefújta. A 2-0-ás végeredmény aligha tükrözi hűen a pályán látottakat, de a futball már csak olyan, hogy gólra játsszák, e tekintetben pedig a mai napon a Szpari volt a jobb. Ezzel együtt a Szeged-Grosics nem érdemelt vereséget.
90+4′
Gól… Eldőlt a három pont sorsa. Egy gyors kontra végén Harsányi tekert középre, ahol Dragóner Jagodicsot megelőzve csúsztatott a hosszúba, Szántai már nem tehetett semmit ez ellen. 2-0.
90′
Négy perc lesz a hosszabbítás.
88′
Kapufa! Egy Germánnal lezajlott kényszerítőt követően Andorka trafálta telibe a keresztlécet 17 méterről! De kár ezért, hogy nem ment egy pár centivel lejjebb az a bomba!
85′
Mindent egy lapra feltéve rohamoz a szegedi együttes, a játék teljes mértékig áttevődött a nyíregyházi térfélre.
79′
Egy kisebb sérülés okán Holdampf váltotta a hajrára Tamásit.
78′
Óriási helyzet maradt ki! Balogh előtt nyílt meg a terület, bő 10 métert vezethette a labdát Hermány Bencére, a kapus azonban egy jó vetődéssel útját állta a támadónak.
78′
Kis híján ott az egyenlítés! A sarokrúgásnál Jagodics tudott fejelni, de a gólvonalon álló védő megmentette a nyíregyháziakat a góltól.
77′
Kapásból tüzelt egy lecsorgó labdából 16-ról Zabari, a lapos kísérletet Hermány akrobatikus mozdulattal tolta ki szögletre.
74′
Utolsó cseréjét is kihasználta Klausz László, Geiger szállt be a meccsbe Király helyén.
72′
Többnyire a vendégek akarata érvényesül a pályán, de a Szpari kontráiban rendre ott lapul a veszély.
69′
Dragóner kidobta a labdát balra, ahol Harsányi ügyesen cselezett a jobb lábára, de a hosszúra tartó tekerését Szántai kiütötte a keresztléc alól.
62′
Király átadásából Balogh azonnal be is mutatkozott, de lövése magasan a kapu felett hagyta el a játékteret.
59′
Újabb csere a vendégeknél, Pászka helyett Balogh Gusztáv a pályán, aki rögtön fel is kocogott Andorka mellé, Germán lép így visszább a középpályára.
54′
Gól… Harsányi beadása után hibázott a védelem, így Dragónerhez jutott el a labda, aki közvetlen közelről Szántait megelőzve a hálóba pöckölt, a gólvonalra befutó Tóth sem tudott már menteni. 1-0.
52′
Mi maradt ki?! Mészáros tekert középre balról, ahol érkezett is Pászka, de 6 méteres fejesét Hermány óriási bravúrral kitolta a léc alól!
47′
Rögtön Szántainak akadt dolga a játékrész elején, aki egy nem túl erős és helyezett fejest fogott meg Tisza beívelt szabadrúgását követően.
46′
A hazaiaknál Pölöskey és Pálinkás már nem jött ki az öltözőből, helyükre Farkas és Dragóner állt be, míg a vendégeknél Andorka váltotta Zádorit.
46′
Folytatódik az összecsapás, a szünetben három csere is történt.

SZÜNET

45+1′
Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, azt lényegében be is tartotta, majd lefújta az első játékrészt, amely abszolút kiegyenlített erőviszonyokat hozott. Eddig egyik csapat sem tudta felülmúlni a másikat.
41′
Horváth és ellenfele is ápolásra szorult egy középpályán történt ütközés következtében, szerencsére azonban mindketten folytatni tudják a játékot. Korábban Szántaihoz is bejött már egyszer az orvosi stáb, azaz némi hosszabbítás mindenképpen várható ebben a félidőben.
37′
Csak el kellett kiabálni… Harsányi találta magát szembe Szántaival, végül lövés helyett visszapasszolt Rudolf elé, aki viszont kapásból nem találta el a kaput.
36′
Egyelőre nagyobb helyzetek nélkül csordogál a mérkőzés, egyik fél sem tud érdemben a másik fölé nőni, miközben egyikük sem adja fel a stabil védekezését sem.
30′
A játékvezető újabb furcsa ítéleteit láthatta a publikum: előbb sem ő, sem az asszisztense nem vettek észre egy Jagodics elleni könyököst, majd Pászkának osztott ki elég könnyen egy sárgát a bíró. Miközben elkönyvelte a lapot, a nyíregyházi játékos sípszó nélkül elrúgta a labdát, amit bár visszafújt Radványi Ádám, oda azonban már nem mutatott fel semmilyen kártyát.
26′
Egy feltartásért Horváthnak is felmutatta a sárga kártyát Radványi sporttárs.
25′
“Uh!” – zengi a lelátó. Jagodics alaposan ráijesztett Szántaira, de a hálóőr végül fogta a társa lábáról balszerencsésen a kapu felé pattanó felszabadítási kísérletet egy jobb oldali beadás után.
22′
Király Patrik kapta a meccs első sárga lapját, neki ez már a negyedik a szezonban.
16′
A Szeged-Grosics bátor, nyílt játékkal veti magát a küzdelembe, ami láthatóan nem ízlik a vendéglátóknak. Egyelőre a mezőnyben gyűrik egymást a felek, az iramra ugyanakkor nem lehet panasz.
10′
Radványi sporttárs ismét a középpontban: a játékvezető nem ítélt tizenegyest, miután Germán 20 méteres szabadrúgása az egyik sorfalban álló játékos kezéről pattant ki szögletre. Csak sarokrúgással folytatódik a találkozó.
9′
Ez nem sokon múlt! Egy hosszú felívelésnél Jagodics nem avatkozott be fejjel, inkább várt Szántaira, végül pedig hárman Pölöskeyvel összeszaladtak. A továbbcsorgó labdát Tóth Gábor vágta ki az utolsó pillanatban a gólvonal elől.
5′
Harsányi láthatóan kézzel vette át a labdát a balon, a játékvezető azonban nem fújt, raádásul a nyíregyházi támadó beadása után Pölöskey pöckölésénél Szántainak kellett nagyot védenie.
1′
A piros-kék színösszeállításban pompázó hazaiak indították útjára a labdát, a szegediek tiszta fehérben játszanak. Verőfényes napsütés fogadja a mérkőzést egyébként Nyíregyházán, ami igen népes nézőtábort vonzott ki a lelátókra, túl persze azon a csábításon, hogy egy izgalmas összecsapásra van kilátás.

A mérkőzés Radványi Ádám sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Labdarúgás: a Kisvárda vette el a SZEOL hazai veretlenségét + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Rudolf Schuster: a nemzeti kisebbségek fennmaradása mindkét ország érdeke

Legutóbbi hasonló cikkek