Sport

Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a Mórahalom a Honvédot + FOTÓK

Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a Mórahalom a Honvédot + FOTÓK

2016. szeptember 14., szerda
Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a Mórahalom a Honvédot + FOTÓK
morahalom_honved45_gs

Nem tudta megszorítani NB I-es riválisát a Mórahalom, a Budapest Honvéd hat góllal nyerte a homokhátiak elleni kupameccset.

A vendégek a mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták a játék irányítását, ugyanakkor a saját tizenhatosához beszoruló homokháti alakulat sokáig tudta védeni állásait az olykor nyomasztó presszinggel szemben. Sőt, az első negyedóra végén

Szalma Gergely

villantotta meg gyorsaságát a jobb oldalon, a hosszúra átszálló beadását azonban

Botka Endre

az utolsó pillanatban szögletre tudta még menteni

Magyar György

elől. A 27. percben viszont nagy szerencséje volt a mórahalmiaknak, amikor

Filip Holender

ziccerben a bal kapufa tövét találta telibe. A 36. minutumban már a harmadik veszélyes helyről járó szabadrúgást ítélte meg a játékvezető a fővárosiak számára, ebből pedig meg is született az első gól:

Prosser Dániel

tekert a sorfal felett védhetetlenül a rövid alsóba 25-26 méterről. (0-1) A hazai publikum ráadásul még szinte fel sem ocsúdott a sokkból, máris újra a hálóban táncolt a labda, amint Holender pofozta közelről a hálóba Prosser blokkban lelassuló lövését a félidő hajrájában. (0-2) Bár a játék képe alapján már ezzel is eldőltnek tűnt a párharc, szünet után egy perc sem kellett a Honvédnak, hogy

Balázs Zsolt

révén már háromra növelje a differenciát. (0-3) Egy óra elteltével pedig már négy volt közte: a csereként beállt

Zsótér Donát

vezette el keresztbe a labdát az alapvonalig a tizenhatoson át, majd az ötösre passzolt vissza, ahol az üresen lévő

Dusan Vasiljevic

könnyedén továbbíthatott a kapuba a kiszolgáltatott

Révész Máté

mellett. (0-4) A 66. percben újfent Prosser balosa villant, ezúttal 16 méterről lőtt a jobb alsóba Vasiljevic átadásából. (0-5) A Mórahalom ekkor már feladta korábbi sündisznóállását, a cél egyértelműen a becsületgól megszerzése volt, ami össze is jött a 72. minutumban.

Bokányi Richárd

felívelését némi versenyfutás után

Pócs Dániel

tartotta meg a tizenhatos oldalvonalánál védőjével szemben, megvárta, amíg felzárkóznak a többiek, majd az érkező

Busa Bence

elé passzolt a tizenhatos előterébe. A társ lendületből betört három honvédos között a büntetőterületen belülre, hogy aztán az ötös sarkától okosan gurítson a hosszú alsóba. (1-5) A hajrában a vendégek még két alkalommal tudtak eredményesek lenni, így a vége 1-7 lett. Ezzel a homokháti gárda búcsúzni kényszerült a Magyar Kupa további küzdelmeitől. Magyar Györgyék szombaton már a bajnokságban, a Szekszárd vendégeként javíthatnak.

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 500 néző
2016. szeptember 14., 15.30
Mórahalom VSE
Budapest Honvéd FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Takács Tamás •* Asszisztens: Csatári Tibor, Viczián Mátyás
1
-
7

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló:

Mórahalom VSE - Budapest Honvéd FC 1-7 (0-2)

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 500 néző. Vezette: Takács Tamás •(Csatári Tibor, Viczián Mátyás).

Mórahalom:

Révész - Bokányi, Lászik, Deák (Szücs - a szünetben), Fodor, Mészáros (Zámbó 59'), Juhász, Magyar, Szalma (Pócs D. 70'), Busa, Varga.

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Honvéd:

Gróf - Lovric (Palmes 69'), Bobál, Botka, Hajdú, Hidi, Nagy (Göblyös 62'), Vasiljevic, Holender, Prosser, Balázs (Zsótér 57').

Vezetőedző:

Marco Rossi.

Gólszerzők:

Busa (72'), ill. Prosser (36', 66', 83'), Holender (41', 84'), Balázs (46'), Vasiljevic (60').

Sárga lap:

Magyar (16'), ill. Göblyös (86'). Magyar György:

"Mindenki becsületesen küzdött, úgy hagytuk el a pályát, hogy nem lehet panasza senkinek ránk. Büszke vagyok a társaságra, derekasan helyt álltunk egy NB I-es csapat ellen is. A Szekszárdnak is volt mérkőzése ma. Hétvégén megpróbáljuk begyűjteni idegenben a három pontot ellenük."

Marco Rossi:

"Általában így alakul, amikor egy magasabban jegyzett csapat egy kiscsapat ellen játszik: nehezebben kezdődik a meccs, de aztán beindulnak a gólok, ahogy átszakad a gát. Próbáltuk minél hamarabb lezárni ezt a mérkőzést, ugyanakkor egy szimpatikus ellenféllel játszhattunk egy jó talajú pályán."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, Takács Tamás lefújta! A Budapest Honvéd kétséget sem hagyott a mai napon afelől, hogy miért játszik két osztállyal feljebb a Mórahalomnál. Mindemellett Busáékat is dicséret illeti, amiért végig harcosan, lelkesen küzdöttek NB I-es riválisukkal szemben.
89'
Vasiljevic passza után Holender lőtt éles szögből, Révész lábbal hárított a rövid kapufánál.
86'
Ügyesen kígyózott el két védő mellett is Busa a felezőnél, másodjára Göblyös már visszarántotta, amiért kapott is egy sárgát a vendégek védője.
84'
Gól... Szétesett a mórahalmiak védekezése, Holender is betalált. 1-7.
83'
Gól... Prossernek senki nem lépett oda, 6-7 métert is vezette a bogyót, mielőtt 17 méterről visszahúzta volna a bal alsóba. 1-6.
82'
Jól készített le Varga elé Zámbó a tizenhatos előtt, a társ lábáról ugyanakkor a lövés már lecsúszott, így nem alakult ki különösebb gólveszély az esetből.
81'
A hajrába érkezve az iramra még mindig nem lehet panasz, habár a csapatok főként a mezőnyben gyűrik egymást.
75'
A Nap kis híján megtréfálta Gróf kapust! Pócs az oldalvonaltól adott volna be középre, de mély labdája végül a kapura lett veszélyes. A vendégek hálóőre luftot fogva nézte végig, amint a keresztléc tetején pattant meg a játékszer.
72'
GÓÓÓL!!! Bokányi felívelését némi versenyfutás után Pócs tartotta meg a tizenhatos oldalvonalánál védőjével szemben, megvárta, amíg felzárkóznak a társak, majd az érkező Busa elé passzolt a tizenhatos előterébe. A társ lendületből betört három honvédos között a büntetőterületen belülre, hogy aztán az ötös sarkától okosan gurítson a hosszú alsóba. 1-5!
70'
A homokhátiak sem változtatnak már többet, miután Pócs Dániel váltotta Szalmát a folytatásra.
69'
Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Honvéd, Palmes állt be Lovric helyett.
66'
Gól... Vasiljevic szerzett labdát erőszakosan 25 méterre a kaputól, Prosserhez továbbított, aki 16-ról védhetetlenül tekert a jobb alsó sarokba. 0-5.
64'
A Mórahalom mostanra bátrabb, támadóbb szellemben futballozik, mint tette az első félidőben, amihez persze az is kell, hogy a fővárosiak tetemes előnyük birtokában visszább vettek kicsit a tempóból, több teret hagyva a hazaiaknak.
62'
Göblyös is beszállt a meccsbe, Nagy számára ért véget a találkozó.
60'
Gól... Zsótér vezette keresztbe a labdát a tizenhatoson belül (!) az alapvonalig, majd az ötösre visszaadott passzát Vasiljevic belsőzte Révész mellett a hálóba. 0-4.
59'
Változtatnak a hazaiak is, Mészáros Tibor hagyta el a gyepet Zámbó Dániel javára.
57'
Cserére szánta el magát Marco Rossi, a kisteleki származású Zsótér Donát állt be Balázs Zsoltot váltva.
54'
Szép játék! Magyar, Varga, majd Szalma volt a labda útja a tizenhatos előterében, utóbbi ügyesen továbbított három védő között a bemozgó Varga Krisztián elé, aki viszont becsúszva nem talált kaput 11-12 méterről, valamint a játékvezető már emelte a zászlaját les miatt.
51'
...a hosszúra ívelt át Szalma, ahol Magyar megpróbálta átvenni és visszapasszolni középre a labdát, de erre már ott nem volt idő.
51'
Hátulról lökte fel Holender a meginduló Bokányit, a tizenhatos sarkától jár szabadrúgás a neonzöldek javára.
46'
Gól... Szinte el sem kezdődött még a félidő, máris betalált a Honvéd. Balázs lőtte ki 14 méterről a jobb alsó sarkot. 0-3.
46'
Deák helyét Szücs vette át a védelem tengelyében a második felvonásra.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a hazaiak a szünetben.
A szünetben külön is köszöntötték a helyszínen Détári Lajos korábbi magyar és világválogatott játékost.SZÜNET
45'
Vége! Takács sporttárs érdemi hosszabbítás után lefújta az első félidőt, amely során 36 percig jól tartotta magát magasabb osztályú ellenfelével szemben a Mórahalom, egy jól eltalált szabadrúgás azonban igen nehéz helyzetbe hozta Magyar Györgyéket.
45'
Egy mélységi indítással Prosser lépett ki, eltolta a labdát a kissé rossz ritmusban kilépő Révész mellett is, ugyanakkor így közel nullszögből kellett balról ballal lőnie. Nem is találta el, csak az oldalhálót.
41'
Gól... Egy balról érkező beadást Prosser kapásból próbált kapura tenni 11 méterről, és bár ez még lelassult egy védő lábán, a lecsorgót Holender kíméletlenül a hálóba vágta az ötösről. 0-2.
36'
Gól... Prosser éles tekerése hajszálpontosan vágódott a rövid alsóba, védhetetlen lövés volt sajnos. 0-1.
35'
Megint egy veszélyes szabadrúgás, Prosser 25-26 méterről célozgathat, kissé balról.
32'
Holender nem volt rest ezúttal, rásuvasztotta 25-ről is. Révész nem merte fogni, viszont így is magabiztosan hárította az erős löketet.
31'
A helyzet változatlan, a piros-feketék magabiztosan járatják a labdát, míg a vendéglátók figyelik a lehetőséget a gyors megindulásokra. Ebben egyébként leginkább Szalma lehet a bizodalmuk, aki az első félórában nagyon agilis, gyors játékot mutatott a jobb szélen.
27'
Ezt megúszta a Mórahalom... Holender lépett ki középen egy jó ritmusú indítással két védővel a nyakán, majd elpasszolt a kifutó Révész mellett, de a labda a bal kapufa tövéről kifelé távozott.
25'
Kereste középen a lövőlehetőséget Balázs, el is lendült végül a lába, de a kísérlete felpattant a levegőbe egy blokkoló lábról. Az aláhulló labdát Vasiljevic veszélytelenül ollózta 13-14 méterről a rövid kapufa mellé.
22'
...Holender 3-4 méterrel csavart a keresztléc fölé.
22'
Újabb veszélyes szabadrúgás a Honvédnak, ezúttal balról, 21 méter a távolság.
21'
"Uh!" - zengi a lelátó. Nagy alapvonali begurítását Balázs pördítette az ötösön belülről kapu fölé.
19'
Nagyon rossz helyen adott el labdát Deák, jobbösszkötőben Hidi csapott le rá, majd Vasiljevichez játszott, aki szerencsére tizenhatról nagyon gyenge megoldással emelt egyenesen Révész kezébe.
16'
Véleményes eset... Gróf kézből hátba rúgta Magyart, amiért a mórahalmiak csékája kapott egy sárga kártyát.
15'
Máris itt a cáfolat! Szalma hihetetlen gyorsasággal rohant végig a jobb szélen, a betekert labdája is jónak tűnt, Botka bevetődve mentett szögletre a hosszún Magyar elől.
15'
Bekezdenek Rossi mester tanítványai, akik az első negyedórát egyértelműen uralták, a hazaiak jószerével ki sem tudnak jönni térfelükről.
12'
...a sértett tekerése a sorfal belső felén megpattanva zúgott el a hosszú alsó mellett.
12'
Egy Prosserrel szembeni fault okán 22 méterről lhőet szabadrúgást a Honvéd, kissé jobbról.
11'
Prosser lövése az első a meccsen ebből a műfajból, éles szögből tesztelte Révész éberségét, aki mindazonáltal jól vizsgázott az esetnél.
10'
Látványosan játszotta ki a védelmet Busa és Szalama a jobb oldalon, előbbi meg is nézhette, hova ad be, de lapos passzát Hidi elcsípte Magyar elől.
7'
Labdavesztés után elképesztően gyorsan zárnak vissza a vendégek, nem lesz így könnyű dolga a homokhátiaknak, ha kontrázni szeretnének.
4'
Egy okos szögletvariáció után Hidi beadása szállt el nem sokkal Lovric feje fölött középen. Bosszús a fővárosiak védője, ha egy kicsit alacsonyabb a centerezés, nagy helyzetbe került volna.
1'
Busa Bence jóvoltából útjára indult a labda, elkezdődött a mérkőzés!
15.27: Megérkeztek a főszereplők, a hazaiak tiszta neonzöldben, a vendégek hagyományos, piros-fekete hosszanti csíkos mezükben lépnek ma pályára. 15.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az imént vonultak be az öltözőfolyosóra a kivonuláshoz. Az idő legalább olyan gyönyörű, mint a mórahalmi létesítmény, ráadásul a nézők is igen szép számban tisztelik meg a találkozót, azaz minden külső körülmény adott ahhoz, hogy egy hibátlan futballélményben legyen része a jelenlévőknek. A mérkőzés Takács Tamás sípjelére 15.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

"Szeretnénk jó eredményt elérni, de azért egy-két játékost pihentetni is fogunk, mert a hétvégi bajnoki meccs nagyon fontos lesz számunkra, hiszen Szekszárdra utazunk. Mindenképpen lesz tehát változás a kezdőben, így lehetőséget kaphatnak a bizonyításra olyanok is, akik eddig esetleg kevesebbet játszottak. Azt gondolom, a Honvéd nem fog lekezelni minket, éles meccs lesz, amíg nem fáradunk el. Ugyanakkor nem szeretnénk visszazárni védekezni, máskülönben sem a nézők, sem mi nem élveznénk a mérkőzést. Egyébként is a Honvéd lesz a továbbjutás esélyese, de ha mi feladnánk a támadásokat, akkor még inkább sansztalanok lennénk. A labdarúgásban bármi előfordulhat, hiszen ahogy tavaly a Kozármisleny is NB I-es csapatokat búcsúztatott a kupából, úgy mi miért ne mutathatnánk be most egy bravúrt? Fiatal társaság vagyunk, sok játékosnak egy óriási dolog, hogy a Honvéd ellen léphetnek pályára. Mindent meg fogunk tenni, amit csak lehet, hogy továbbjussunk" - fogalmazta meg az összecsapás iránti előzetes várakozásait portálunk érdeklődésére Magyar György játékos-edző. A rutinos középpályás és társai harmadosztályú együttesként alanyi jogon szerepelnek a Magyar Kupa főtábláján, így tehát ez lesz az első fellépésük az idei kiírásban. A vendég kispestiek nyolc forduló elteltével a tizenkét résztvevőt felvonultató élvonal hatodik helyén állnak, azaz nem kezdték rosszul a bajnokságot, de Marco Rossi vezetőedző nyilatkozatai alapján a kupát sem veszik fél vállról. Mindez annyit tesz, a fővárosi együttes minden bizonnyal erős összeállításban lép majd a minden igényt kielégítő Móradomb körúti stadion gyepére. A nemes feladat így adott a mórahalmiak előtt, akik mindazonáltal hazai környezetben aligha adják majd olcsón a bőrüket nagynevű riválisukkal szemben. A találkozó 15.30-kor kezdődik, a belépők ára pedig a bajnokikon megszokott 500 forint lesz. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, majd a büntetők jönnek a sorban szükség esetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.