Labdarúgás: a második félidő jelentette a Mórahalom vesztét Szentlőrincen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_morahalom52_gs

Bár Magyar György góljával a szünetben még vezetett, végül kétgólos vereséget szenvedett a Mórahalom Szentlőrincen.

A homokhátiak stabil védekezéssel, gyors ellentámadásokkal igyekeztek eredményt elérni, ami révén az első félóra végén meg is szerezték a vezetést. Ekkor Magyar György maradt szemben a kapussal egy kontra végén, és a játékos-edző nem is szalasztotta el az alkalmat, hogy megszerezze szezonbeli első találatát. (0-1) A Baranya megyei együttes az első 45 percben egy kapufáig jutott, szünet után azonban már összejött az egyenlítés a hazaiaknak. A 48. percben Bokányi Richárd ellen fújt tizenegyest Éreth Attila játékvezető, Turi Tamás pedig értékesítette a büntetőt. (1-1) tíz perccel később már a szentlőrincieknél volt az előny, miután a csereként beállt Tóth Adrián továbbított a hálóba egy megcsúsztatott bedobást. (2-1) Bár a Mórahalom mindent megtett az egalizálásért, egy szögletet követő kontrával Horváth Péter eldöntötte a mérkőzést a 67. minutumban. (3-1)

Az újonc Csongrád megyei brigád ezzel ötödik fellépésén a negyedik bajnoki vereségét szenvedte el. Javításra jövő szombaton lesz legközelebb lehetősége a csapatnak, amikor a Gyula látogat majd a Móradomb körútra.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 5. forduló:

Szentlőrinc SE – Mórahalom VSE 3-1 (0-1)
Szentlőrinc. Vezette: Éreth Attila (Garai Péter, Varga Gábor).
Szentlőrinc: Ambrusics – Füredi, Göblyös (Királyházi – a szünetben), Turi, Kovács (Tóth 33′), Bodó, Fenyvesi, Reith (Domonkos 61′), Horváth, Zámbó J., Kalmár. Vezetőedző: Reith Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Lászik, Pócs T., Mészáros, Zámbó D., Várda (Varga 60′), Magyar, Busa (Szalma 56′), Crkvenjakov (Pócs D. 74′). Edzők: Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Gólszerzők: Turi (49′ – tizenegyesből), Tóth (59′), Horváth (67′), ill. Magyar (29′).
Sárga lap: Füredi (20′), Zámbó J. (26′), Fenyvesi (35′), ill. Mészáros (47′), Bokányi (48′).

Sasa Vojnic-Zelic: “Az első félidőben azt a játékot játszottuk, amit eredetileg is elterveztünk. Vártunk a kontralehetőségekre, amelyek közül az egyikből gólt is szereztünk. Sok területünk volt, de több esetben is az utolsó passzok nem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. A második játékrész már elég rosszul nézett viszont ki, teljesen más játékot nyújtottunk. Rosszul tolódtunk, túl sok lyuk maradt a védekezésünkben. A Komló ellen ez még jól működött, ma viszont már nem. Úgy tűnik, egy hét alatt képesek vagyunk elfelejteni dolgokat, amikről azt hittük, már tudjuk. A második félidőben is voltak helyzeteink, de a Szentlőrinc nagyon gyorsan megfordította az állást, 3-1 után pedig már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A mai mérkőzésen a jobbik csapat nyert, függetlenül attól, hogy verhető ellenféllel szemben maradtunk alul. A Gyula ellen mindenképpen javítanunk kell.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a Dunaharaszti elvette a HFC hazai veretlenségét

Default thumbnail
Következő sztori

Négyesfogathajtó-vb: ezüstérmes a magyar csapat

Legutóbbi hasonló cikkek