Közélet

Kezdetben nyárias meleg, majd hidegfront várható az első októberi hétvégén

Kezdetben nyárias meleg, majd hidegfront várható az első októberi hétvégén

2016. szeptember 29., csütörtök
Kezdetben nyárias meleg, majd hidegfront várható az első októberi hétvégén
osz_idojaras_meteorologia_nadas

Folytatódik a napsütéses, nyáriasan meleg idő, helyenként október elsején akár 27 Celsius-fok is lehet. Vasárnap viszont egy hidegfront nyomán csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Szeptember utolsó napján, pénteken túlnyomóan napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12, a legmagasabb hőmérséklet 23-27 fok között alakul. Szombaton, október elsején reggel főként az ország északi felén néhol párásság, illetve foltokban köd lehet. Napközben helyenként megerősödik a szél, de emellett továbbra is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap délelőtt a hosszabb-rövidebb napos időszakok után, délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutántól a Dunántúlon, estétől másutt is szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Emellett a délutáni, esti órákban a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 7-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.