Közélet

Kecskefesztivál, osztályharc és az újpesti öregfiúk szombaton Bordányban

Kecskefesztivál, osztályharc és az újpesti öregfiúk szombaton Bordányban

2016. szeptember 9., péntek
Kecskefesztivál, osztályharc és az újpesti öregfiúk szombaton Bordányban
kecske

Kecskefutamok, kecskefejő és kecsketejivó verseny színesítik a szombati fesztivált, melynek gálameccsén Urbán, Véber, Zámbó és Rostás támadja a bordányi kaput.

Igazi színes családi nappal, programkavalkáddal várja szombaton vendégeit, a családokat és baráti társaságokat Bordány nagyközség. Tíz órakor kezdetét veszi a Helyi Ízek Fesztiválja, ahol a hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, grillen és tárcsán sültek) mellett a kecskehúsból készült ételeket is zsűriznek. Ehhez kapcsolódóan immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kecskeversenyt számos gyermek- és családi programmal: lesz ugrálóvár, aszfaltrajz- és kötélhúzó verseny, de egyéb ügyességi feladatokra is számíthatnak a kicsik. A felnőtteknek olyan különlegességeket kínálnak, mint a kecskeszakáll verseny, káposztadobó és cipelő viadal, valamint kecsketejivásban is összemérhetik erejüket a legbátrabbak. Természetesen a nap egyik leginkább várt pillanatai a kecskefutamok lesznek. Számos kulturális program és tombola is szerepel a programok között, így a szervezők remélik, sokan kilátogatnak a Park térre. A Faluháznál bonyolítják majd le az általános iskolás diákok és szüleik, osztályfőnökeik és tanáraik versengését, az úgynevezett „Osztályharcot“! A megmérettetésre egy-egy osztályból 7 fős csapatok neveznek, amelyből két főnek a szülők vagy tanárok közül kell kikerülniük. A viadal lényege, hogy az osztályok a nap folyamán pontokat kapnak a különféle feladatokban való részvételért, így a főzőversenyen való indulásért, valamint a kecskeverseny játékos feladataiban (aszfaltrajz-, káposztadobó- és cipelő, kötélhúzó, kecsketejivó verseny, kecskehajtás, kecskefejés, számítógépes játék stb.) való részvételért. A verseny legjobbjai értékes ajándékokra számíthatnak, így alsó és felső tagozaton a legjobb három osztályt külön díjazzák. A nap abszolút győztesének jutalma egy osztálykirándulás lesz. Zárásként a labdáé lesz a főszerep! Nem mindennapi futballmeccset láthatnak a sportbarátok szombaton 16 órától bordányi focipályán. A helyi öregfiúk az Újpest ellen játszik bemutató mérkőzést. A lila-fehérek soraiban egykori klasszisok is pályára lépnek,

Zámbó, Jurácsik, Rostás, Urbán Flórián

és a szegedi születésű

Véber György

is a keretben lesz. A helyiek nagyon készülnek a mérkőzésre, a bordányi öregfiúk csapatában a tervek szerint a következők lépnek pályára:

Kálmán Gábor, Vér Zsolt, Farkas Zsolt, Farkas József, Szabó András, Szabó Csaba, Balogh József, Veres Gábor, Kozma István, Kiss Csaba, Lippai Géza, Polyák Tibor, Hajdú Tibor, Fülöp Csaba, Balogh Ferenc, Balázs Ferenc, Kálmán Zoltán, Kádár-Németh Vince, Farkas Dániel.

A meccset a nézők ingyen tekinthetik meg, jöjjön és szurkoljon ön is a helyszínen!

A IV. Bordányi Kecskeverseny és "Osztályharc" részletes programja:

10.00: Sütés-főzés megkezdése 10.15: Aszfaltrajzverseny 10.45: Káposztacipelő verseny 11.15: Kecskefejő verseny 11.45: Kecskeszimulátor 12.15: Káposztadobó verseny 12.45: Fémkecske akadályverseny 13.15: Kecsketejivó verseny 13.45: Kecskefutamok osztályoknak 14.00: Ételek leadása zsűrizésre 14.45: Eredményhirdetés 16.00: Bordány - Újpest öregfiúk focimeccs sztárokkal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.