Jótékonysági futás a tehetségekért – Kis Adelina: kiemelt jelentőséggel bír a motiváció!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

plakat_05

Október elsején a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány és az Adrenalin SE jótékonysági futást rendez Szegeden: az esemény kapcsán a szervezet viselkedéselemzője osztotta meg gondolatait.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Adrenalin SE és a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány október elsején, szombaton rendezi a Gyermekláncfű Tudás-Futást, amellyel a kimagasló szintű tanulmányokat folytató, gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek és fiatal felnőtteket támogatnák. Az eseménnyel kapcsolatban az alapítvány viselkedéselemző munkatársa, Kis Adelina elmondta, a pszichológia egyik fontos pontja annak kutatása, hogy milyen erők állnak a viselkedésünk hátterében, azaz miért tudunk bizonyos cselekvésekre hatalmas energiákat mozgósítani, másokra viszont nem, erre pedig válaszként a motiváció gondolatköre szolgál.

“A motiváció szó a latin eredetű movere igéből ered, melynek jelentése mozogni, mozgatni. A pszichológiában gyűjtőfogalom, mely minden cselekvés hátterében álló belső késztető erőt foglalja magában.A motiváció, motiváltság mindannyiunk életében kiemelt jelentőséggel bír, mivel, ha bármit tevékenykedünk, sokkal sikeresebben, könnyedebben, örömtelibben fog menni, ha mindezt úgy tesszük, hogy közben az előrejutás vezérel minket. Fontos, hogy céljaink legyenek, küzdjünk értük, és higyünk abban, amit csinálunk, higgyünk saját magunkban, képességeinkben, kitartásunkban. Ha motiváltan tesszük dolgunkat, akkor újabb és újabb kiskapukat fedezhetünk fel, sokkal többet hozhatunk ki magunkból, a helyzetből annál, mint, amit eredetileg elképzeltünk. Ez pedig növelni fogja lehetőségeinket, esélyeinket a későbbiekben, és elismerően tekinthetünk majd vissza. A motiváltan végzett cselekvés mindig energetizál,örömmel és büszkeséggel tölt el legtöbbünket. Ezen gondolatmenet mentén, ha aktuális programunkra fókuszálunk, a motiváció ez esetben is óriási szerepet kap. Jelen esetben gondolunk arra, hogy milyen nagy mértékben jelent mozgatórugót számunkra, kedves futni és segíteni vágyó vendégeink számára, hogy amellett, hogy saját egészségünkért teszünk/tesznek, egy nemes cél érdekében tehetjük, tehetik mindezt” – fogalmazott portálunknak Kis Adelina.

Hozzátette, ha a másik oldalról világítunk rá a helyzetre, abba is érdemes belegondolni, hogy azok számára mekkora segítségre lesznek a felajánlott adományok, milyen nagy mértékű motivációt jelenthet majd az, hogy megtapasztalhatják, mennyien szeretnénk az ő segítségükre lenni. “Ezért is örülnénk, ha minél többen vennénk részt ezen a szombat délelőtti programon! Akár egy családi kikapcsolódásként is fölfoghatjuk, ezzel szimbolizálván az összetartást, szeretetet. Ez az érzés mindig felemelő, és további küzdelmekre ad okot. A közösség ereje is támogató szerepet tölt be abban, hogy növeljük lelkesedésünket, kitartásunkat egy cél érdekében. Az október elsejére tervezett futásunk esetében is kiemelt jelentőséggel bírhat az, hogyha csak ezt a nagyon egyszerű példát nézzük, de gondolhatunk bármi másra, nem csak futóverseny, akár valamilyen csapatjáték, vagy szellemi tevékenység” – fejtette ki a viselkedéselemző.

Kis Adelina hangsúlyozta, saját magunk egészségének megőrzésével kapcsolatban is fontos, hogy tudatosak legyünk, és óvjuk azt, sok-sok olyan célt, kritériumot találhatunk, ami arra hajaz, hogy mennyire nagy szerepe van az egészségünk megtartásának, javításának, amelynek esetében is a legfontosabb az elhatározás, és a megfelelő mértékű motiváció. “Ezen a napon egyszerre lehetünk motiváltak a tekintetben, hogy sok-sok gyermek taníttatásához hozzájáruljunk lehetőségeinkhez mérten, mindemellett saját egészségünkért is tegyünk, valamint nem utolsó sorban egy remek, tudatos, segíteni akaró közösségben tölthessünk el valamennyi időt. – Ezek mind-mind olyan szempontok, amik egyértelműen növelhetik motiváltságunkat, ezáltal lelkesedésünket, jóérzésünket, általános egészségünket” – zárta Kis Adelina.

Az október elsején, szombaton esedékes jótékonysági futás a Dóm térről indul, és a mezőny ide is érkezik vissza, a futáson való részvétel díjtalan. A gyülekező 9.30-kor, a közös bemelegítés pedig 9.45-kor kezdődik. Az adományok átadására a helyszínen is lesz lehetőség, vagy elektronikus úton a 14100282-23335449-01000008 számlaszámon várják. Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

Előző sztori

Novák: elindult a TehetségKapu portál

Következő sztori

Karate: érmekkel tértek haza Szekszárdról a Bodor-egyesület fiatal versenyzői