Bulvár

Jelnyelvvel tolmácsolt a szegedi nagyothalló szépség az R-Go koncerten + FOTÓK

Jelnyelvvel tolmácsolt a szegedi nagyothalló szépség az R-Go koncerten + FOTÓK

2016. szeptember 6., kedd
Jelnyelvvel tolmácsolt a szegedi nagyothalló szépség az R-Go koncerten + FOTÓK
r_go_koncert58_gs

"Szinte ugyanolyan felkészülést igényel tőlem, mintha énekelnék - mondta Szabadi Diána szépségkirálynő, aki az R-Go legújabb klipjében, a "Ma este miénk az éjjel" című szám szövegét jeleli siketek és nagyothallók számára. A szegedi lány tolmácsolását legutóbb az együttes Tisza-parti koncertjén is láthatták.

Szabadi Diána

neve bizonyára ismerős olvasóink előtt, hiszen ő az a lány, aki 2014-ben megnyerte a Magyarországi Siketek Szépe versenyt, majd ugyanabban az évben nagykövetként állt a Nemzeti Bor Maraton mellé. A fiatal szépségkirálynő most új szerepben próbálhatta ki magát,

Szikora Róbert

felkérte, jelelje el a "Ma este miénk az éjjel" című szám szövegét legújabb videoklipjükben. A budapesti stúdiófelvételeket követően született meg az ötlet, hogy az R-Go szeptember 4-i szegedi fellépésén is színpadra álljon. "Fontos dolog, hogy pontosan a siketek és nagyothallok számára érthetően, jól mimikálva, kifejezően adjam elő a szám lényegét. A szegedi koncerten élőben kellett jelelnem a számot, miközben mellettem az R-Go játszott, illetve Szikora Robi énekelt. Ez szinte ugyanolyan felkészültséget igényel tőlem, mintha énekelnék" - mondta portálunknak a szépségkirálynő. Szabadi Diána nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb előadójával dolgozhatott együtt, mely felkérés találkozott küldetéstudatával, vagyis, hogy a siketek és nagyothallók számára is érthetővé tegye a zenét. "Nekem mint hallássérülteknek ez nagyon fontos, mivel így juthat el hallássérült társaim felé az a üzenet, amelyet például ez a szám is kifejez. A hallássérültekről tudni kell, hogy nagyon szeretik a zenét, de nem tudják azt, hogy valójában miről szól és mit énekelnek. Ezt úgy kell elképzelni, mintha látnák a tévében az énekest, de közben le lenne halkítva a tévé, és nem magyar nyelven énekelne az énekes. Nagyon érdekes dolog, hogy például a diszkóban a zene lüktetését a tüdejükkel érzik a hallássérültek." "Ennek a felkérésnek az volt a lényege, hogy mint szegedi születésű hallássérült lány megmutathassam szülővárosomnak és a zene rajongóinak, milyen fontos a sérült emberekkel való kommunikáció. Szikora Robi nagyon nagy empátiával támogatta ezt a lehetőséget. Számomra a nagy élményen kívül pedig hatalmas lehetőséget jelent, hogy tanulni tudtam az olyan művészektől, mint az R-Go és annak frontembere" - folytatta Dia. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben több hasonló felkérés is megtalálja még, addig pedig szeretné megtanulni az R-Go népszerű számait. "A jövőbeni terveim között van még egy új lehetőség, melyről hamarosan tájékoztatni fogom az érdeklődőket" - adott nyitott választ a szegedi lány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.