Közélet

Ismét piknikezni hívják a horgászokat és a vadászokat

Ismét piknikezni hívják a horgászokat és a vadászokat

2016. szeptember 21., szerda
Ismét piknikezni hívják a horgászokat és a vadászokat
horgasz_vadasz_mj95

Immár második alkalommal várják a horgászat és vadászat iránt érdeklődőket, valamint a különleges hétvégi kikapcsolódást kereső családokat a horgász-vadász piknikre. A Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége és a Vidáman Kft. október elsején számos új programmal készül az eseményre, mely tavaly is nagy népszerűségnek örvendett.

Tavaly történt először, hogy a szegedi Maty-ér partját egyszerre vették birtokba horgászok és vadászok, valamint e két terület iránt érdeklődő családok. A piknik hangulatot idéző összejövetel, vagyis az I. SZEHOVA, azaz Szegedi Horgász-Vadász Piknik célja akkor az volt, hogy a gyakran tévesen megítélt szakmákról valós képet kaphassanak az érdeklődők. A rendezvénynek olyan jó visszhangja volt, hogy október 1-jén újra megrendezik a horgász-vadász pikniket, bővített programkínálattal.

Makra Orsolyától

, a Vidáman Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, tavaly a sárkányhajózás bizonyult legnépszerűbbnek a családok körében, ezért idén nagyobb kapacitással indítják a programot. A vadászkutya bemutató, az íjászat és légpuska lövészet, valamint a horgászversenyek ugyancsak sok érdeklődőt vonzottak, ezért ezek a bemutatók visszatérő elemei lesznek az októberi programkínálatban. A társszervező cég ügyvezetője kiemelte, idén először célba dobó versenyt is rendeznek a sportágban világbajnok

Varga György

közreműködésével. A hobbipecások megismerkedhetnek a horgászati módszerekkel, lesz többek között rakós bot és úszós bemutató is. A Maty-ér partján magyar és Európa-bajnok horgászok várják az érdeklődők kérdéseit, szívesen adnak felvilágosítást technikai kérdésekben. Makra Orsolya kiemelte, a gyerekek ingyenesen szerezhetnek horgászengedélyt, mellyel a megye teljes területén pecázhatnak. A gyerekek körében tavaly is nagy népszerűségnek örvendett a haltelepítés és haljelölés, továbbá új programként a horgászegyesület közreműködésével törpeharcsa bemutatót is szerveznek. A II. SZEHOVA programjainak elmaradhatatlan pontja lesz a hal- és vadétel kóstoló, ahol többek között olyan hagyományos ételeket próbálhatnak ki a látogatók, mint a halászlé, a vadpörkölt és a sült hal. A könnyedebb szórakozást kereső vendégek részére Makra Orsolya a gumicsizma hajító versenyt ajánlotta, de hozzátette, minden házi versenyükön értékes nyeremények találnak gazdára. Természetesen a horgászversenyt idén is megrendezik, itt további érdekes díjakért szállhatnak versenybe a résztvevők. Az októberi programok ingyenesek, ám mivel a legtöbb párhuzamosan fut szombaton, érdemes előzetesen az esemény

Facebook-oldaláról

tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.