Bulvár

Házhoz mentek a rendőrök Csongrádon

Házhoz mentek a rendőrök Csongrádon

2016. szeptember 29., csütörtök
Házhoz mentek a rendőrök Csongrádon
p1010794_2

Csongrádon folytatódott a „Házhoz megyünk”, az Országos Rendőr-főkapitányság 2016 második félévére meghosszabbított, sikeres bűnmegelőzési és vagyonvédelmi programja.

A rendezvénysorozat célja, hogy a résztvevők első kézből, szakemberektől kapjanak bűnmegelőzési tanácsokat. Az információs pontokon havonta egy héten át a kitelepült munkatársak – a Rendőrség, az Országos Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, az Aegon Biztosító, az önkormányzat és a polgárőrség helyi szervezeteinek képviselői - közvetítik a lakosság számára a személyes védelmük, lakóhelyük és lakásuk biztonságának megteremtése érdekében elérhető javaslataikat. Az Országos Rendőr-főkapitányság december végéig hosszabbította meg a kampányt. A program ezúttal is, a korábbi időszakhoz hasonlóan területi (megyei) és országos vagyonvédelmi vetélkedővel zárul, melynek nyertesei értékes jutalmakban részesülnek. Ezen a héten a Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria ad otthont az eseménynek. A kampány iránt elsősorban időskorúak érdeklődtek, főként a lakásbetörések és a biciklilopások megelőzésével kapcsolatban kértek tanácsot. Utóbbit segít megelőzni a Bike Safe program is, melynek keretében helyszíni kerékpár regisztrációra van lehetőség. Ennek során a rendőrök a kétkerekűeket lefényképezik, matricával látják el, valamint egy adatbázisban rögzítik, mindezt a lopások megelőzése és az eltulajdonított kerékpárok könnyebb felderítése érdekében.

A "Házhoz megyünk" Csongrád megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken folytatódik:

Szentes

42.héten hétfő-péntek 10:00-12:00 óráig 46.héten hétfő-péntek 10:00-12:00 óráig Helye: Kossuth Lajos utca 3.

Csongrád

43. héten hétfő-csüt: 15:00 - 16:00 óráig, péntek: 12:30 órától 13:30 óráig 46. héten hétfő-csüt: 15:00 -16:00 óráig, péntek: 12:30 órától 13:30 óráig Helye: Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria

Kistelek

43. héten hétfőtől-péntekig délelőtt 47. héten hétfőtől-péntekig délelőtt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.