Bulvár

Három eritreai férfi megerőszakolt egy magyar nőt a németországi Mühlhausenben

Három eritreai férfi megerőszakolt egy magyar nőt a németországi Mühlhausenben

2016. szeptember 1., csütörtök
Három eritreai férfi megerőszakolt egy magyar nőt a németországi Mühlhausenben
nok_elleni_eroszak_bantalmazas

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben - közölte kedden a Thüringer Allgemeine című német lap.

A három férfi vizsgálati fogságban van, ellenük a helyi hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki.

Harko Krieg

főügyész szerint a bűncselekmény szombatra virradóra történt a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.

Thomas Soszynski

, a helyi rendőrség szóvivője a Thüringer Allgemeine megkeresésére annyit mondott: a hatóságok felkutatták az elkövetőket és még vasárnap őrizetbe vették őket. Az ügyészség szerint a három férfit hétfőn előállították. Jelenleg a türingiai Tonna település börtönében vizsgálati fogságban vannak. Harko Krieg főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. Mindhárman megerőszakolták a magyar nőt. A főügyész közölte, hogy a rendőrségi vizsgálat befejezése után vádat emelnek ellenük. A Thüringer Allgemeine szerint egyelőre nem ismert, hogy a Magyarországról származó nő miért tartózkodott Mühlhausenben. A lap szerint erről sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott tájékoztatást.

KKM: nem kért konzuli segítséget a Mühlhausenben megerőszakolt magyar nő

Nem kért konzuli segítséget az a magyar nő, akit a gyanú szerint három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt a türingiai Mühlhausenben - mondta

Menczer Tamás

, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön. A Thüringer Allgemeine című német lap kedden számolt be az esetről, azt írva: a három férfi vizsgálati fogságban van. Harko Krieg főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. A gyanú szerint mindhárman megerőszakolták a magyar nőt. A Thüringer Allgemeine szerint egyelőre nem ismert, hogy "a Magyarországról származó nő" miért tartózkodott Mühlhausenben. A lap szerint erről sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott tájékoztatást. Menczer Tamás elmondta: a német rendőrség nem értesítette a berlini magyar nagykövetséget a történtekről, de ez nem is kötelessége, csak ha az áldozat ezt kéri. Amint

Szijjártó Péter

tárcavezető tudomást szerzett az esetről, azonnal utasította a berlini nagykövetet, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, és jelenleg várják az információkat - közölte a sajtófőnök. Hozzátette: a nagykövetség mindent megtesz azért, hogy kapcsolatba léphessen az áldozattal, és minden segítséget megadjon neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.