Közélet

Haág Zalán a lakosságot is bevonná a parkolórendszer átalakításába

Haág Zalán a lakosságot is bevonná a parkolórendszer átalakításába

2016. szeptember 22., csütörtök
Haág Zalán a lakosságot is bevonná a parkolórendszer átalakításába
haag_zalan_sajttaj002kf

A KDNP elnök-frakcióvezetője azt javasolja, a novemberi közmeghallgatás témái közé vegyék fel a szegedi parkolórendszer, illetve a helyi tömegközlekedés átalakításának kérdését is.

Novemberben tart majd közmeghallgatást a szegedi önkormányzat - erről dönthet városházi előterjesztésre pénteken a közgyűlés.

Botka László

polgármester a közmeghallgatás témáiként az új fedett sportuszoda terveiről való tájékoztatást és az európai uniós forrásokból finanszírozott fejlesztésekről szóló beszámolót jelölte meg. Emellett a közmeghallgatás napirendi pontjai kerülhetnek a fejlesztésekkel kapcsolatos állampolgári észrevételek, valamint a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői által felvetett egyéb közérdekű kérdések és javaslatok is. A kört máris konkrét módosító indítvánnyal bővítené

Haág Zalán

önkormányzati képviselő. A kereszténydemokraták szegedi elnöke és frakcióvezetője szerint a helyi parkolás és tömegközlekedés folyamatos átalakítása, illetve a két rendszerrel kapcsolatos anomáliák, egyre sűrűsödő negatív lakossági észrevételek, visszajelzések megkívánják, hogy önálló témaként vitathassa meg ezeket a közmeghallgatáson a szegedi lakosság. Ezek a kérdések egyértelműen és jól érzékelhetően "foglalkoztatják Szeged város közvéleményét, ezért célszerű és indokolt lenne közmeghallgatás tartani az alábbi témákban is: tájékoztatás a tömegközlekedési menetrend átalakításáról, illetve annak tervezett változtatásáról, valamint tájékoztatás a parkolási rendszer tervezett átalakításáról" - így Haág Zalán. Mint megírtuk, a városháza

a Smart City koncepció

keretében készül a fizetős parkolási rendszer átalakítására a szeptember 23-i közgyűlésen. A KDNP elnöke viszont azt kéri, hogy a lakossági észrevételeket is csatornázzák majd be a tervezett módosításba. Hamarosan kiderül, a baloldali többség elfogadja-e ezt a kezdeményezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.