Bulvár

Gyorsított eljárásban elítélték G. Fodor Gábor támadóját

Gyorsított eljárásban elítélték G. Fodor Gábor támadóját

2016. szeptember 28., szerda
Gyorsított eljárásban elítélték G. Fodor Gábor támadóját

Gyorsított eljárásban hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az ügyészség a G. Fodor Gáborra, a 888.hu internetes portál főszerkesztőjére támadó férfit.

G. Fodor Gábor

, a Századvég Alapítvány igazgatója maga számolt be a szeptember 16-án történt esetről. Úgy fogalmazott, hogy "egy ruhásszekrény méretű izomagy" kötött bele az Eurocenter parkolójában. Azt írta, keresi a választ a miértekre: "hogy fordulhat elő ilyen". G. Fodor Gábor kiemelte: "ami történt, nem eltántorít, hanem megerősít abban, hogy mi itt a 888-nál jó úton járunk. Az a küldetésünk, hogy egyenesen beszéljünk". Hozzátette: "ennél sokkal nagyobb áldozatot is vállalnék azért, hogy kimondjam az igazságot". A Fővárosi Főügyészség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szeptember 16-án egy III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában az internetes portál főszerkesztője egy kolléganőjével együtt ment gyalog munkahelye felé. A férfi utánuk eredt és a sértettet egy, a hozzá kapcsolható internetes oldalon korábban megjelent cikk miatt trágár szavakkal illette, majd hátulról tenyérrel fejen ütötte. A sértett ekkor közölte a támadóval, hogy fel fogja jelenteni a rendőrségen, aki ennek ellenére a szitkozódást tovább folytatta, majd még egyszer hátulról, tenyérrel fejen ütötte, illetve egy alkalommal leköpte a sértettet. Az 57 éves férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság és becsületsértés vétségében, és ezért 6 hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős - olvasható az ügyészségi közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.