GULÁG Országos Tanulmányi Verseny indult

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

GULÁG Országos Tanulmányi Versenyre várják a diákok jelentkezését október 28-ig a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében – közölte az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az MTI-vel.

A tanulmányi versenyre a hazai érettségit adó közoktatási intézményekben nappali tagozaton tanuló, érettségi előtt álló 12. osztályos diákok háromfős csapatainak jelentkezését várják.

A szervezők célja, hogy a verseny az újszerű és kreatív feladatok megoldása révén népszerűsítse a történelem tantárgyat és azon belül bővítse a GULÁG korszakról meglévő ismereteket a diákok körében.

A tanulmányi verseny háromfordulós, az első két fordulóban online zajlik a vetélkedés. Az országos döntőbe a régiókból az első három helyen végzett csapatok jutnak, az online írásbeli fordulók eredményeinek összesítése után. Az országos döntőbe jutott csapatok (régiók első három helyezettjei) oklevelet kapnak és tárgyjutalomban részesülnek.

Az országos döntőt egész napos rendezvény keretén belül rendezik meg Budapesten, 2017. január elején. A tanulmányi versenyen való részvétel ingyenes, további információk a www.beszedesmult.hu oldalon.

Default thumbnail
Előző sztori

Ma rendezik a kutatók éjszakáját

Következő sztori

Több száz terméket kapott adományként a Kisteleki Járás Család- és Gyermekjóléti Szolgálata

Legutóbbi hasonló cikkek