Fölényes magyar siker a szegedi kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

orv_maty_er_fb

A magyar kajak-kenu válogatott tagjai 29 aranyérmet szereztek és összesen 54 dobogós helyezést értek el a 15-17 éves korosztály legjobbjainak rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, Szegeden.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hétvégi regatta legsikeresebb versenyzőjének a Dunaferr SE kenusa, Slihoczki Ádám bizonyult, aki Szőke Attilával párosban mindhárom távon győzött, ezen kívül nyert 200 és 1000 méteren a négyes tagjaként, valamint egyéniben is szerzett egy ezüstérmet. Alig maradt el mellette párja, Szőke Attila, aki szintén öt aranyérmet gyűjtött, 500 méter egyesben pedig bronzérmes lett.

A lányoknál a 17 éves kenus, Bragato Giada is hat versenyszámban volt érdekelt a hétvégén, ebből négyet megnyert, összesen öt érmet szerzett, ráadásul mindhárom egyéni távon győzni tudott.

A riválisok meg sem tudták közelíteni a hazai csapatot, a magyar válogatott összesen 29 arany- 16 ezüst- és 9 bronzéremmel zárt, így a legeredményesebb nemzetnek járó trófea itthon marad.

Előző sztori

Atlétika: újra válogatott dobóatléták a SZVSE-ben

Következő sztori

Szijjártó Péter: a BP új szolgáltató központot hoz létre Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek