//

Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az emberi erőforrások minisztere 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre – közölte a tárca oktatási államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A köztársasági ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza egy tanév 10 hónapjára a kiemelkedő tanulmányi eredményű, tudományos diákköri munkában, szakmai téren kimagasló munkát végző hallgatóknak, elért eredményük fenntartásának támogatására. A juttatás összege havi 34 ezer forint.

A közlemény szerint a pályázatot a felsőoktatási intézmények írják ki, majd az intézményi bírálat, rangsorolás után terjesztik fel a miniszterhez ezen ösztöndíjra javasolt hallgatóik nevét.

A köztársasági ösztöndíj folyósítására az államilag támogatott illetve költségtérítéses, teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók jogosultak.

Előző sztori

Lomtalanítás lesz Dócon

Következő sztori

Kisebb özönvíz zúdult Szegedre + FOTÓK