Közélet

Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

2016. szeptember 19., hétfő
Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

Az emberi erőforrások minisztere 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre - közölte a tárca oktatási államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A köztársasági ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza egy tanév 10 hónapjára a kiemelkedő tanulmányi eredményű, tudományos diákköri munkában, szakmai téren kimagasló munkát végző hallgatóknak, elért eredményük fenntartásának támogatására. A juttatás összege havi 34 ezer forint. A közlemény szerint a pályázatot a felsőoktatási intézmények írják ki, majd az intézményi bírálat, rangsorolás után terjesztik fel a miniszterhez ezen ösztöndíjra javasolt hallgatóik nevét. A köztársasági ösztöndíj folyósítására az államilag támogatott illetve költségtérítéses, teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók jogosultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.