Bulvár

Előzetesben a szegedi rablók

Előzetesben a szegedi rablók

2016. szeptember 12., hétfő
Előzetesben a szegedi rablók

A Szegedi Járásbíróság a hétvégén elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akiket társtettességben, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt pénteken vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása egy hónapig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy

szeptember 9-én 0 óra 50 perc körül

- egy további fiatalkorú társukkal együtt - egy szegedi utca végén lévő füves, gyomos területen a korábban útbaigazítás céljából megismert sértettet az értékeinek jogtalan eltulajdonítása végett több alkalommal megütötték, majd földre vitték. Ezt követően a gyanúsítottak a sértett nadrágjának a zsebéből eltulajdonították annak mobiltelefonját és pénztárcáját az abban lévő 40 ezer forint készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal együtt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak jelentős tárgyi súlyú (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, ezért - személyi körülményeikre is figyelemmel - megalapozottan lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, továbbá esetükben a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye is fennáll. Mindemellett a büntetett előéletű, illetve más büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsítottak vonatkozásában, akik közül az egyikük a terhére rótt bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt látszik elkövetni, megalapozottan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az előzetes letartóztatást elrendelő végzések nem emelkedtek jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.