Bulvár

Előzetes letartóztatsát indítványozta az ügyészség az idős férfit kifosztó két nőnek

Előzetes letartóztatsát indítványozta az ügyészség az idős férfit kifosztó két nőnek

2016. szeptember 30., péntek
Előzetes letartóztatsát indítványozta az ügyészség az idős férfit kifosztó két nőnek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el az előzetes letartóztatását annak a két nőnek, akik egy 82 éves sértettet fosztottak ki Szeged belvárosában.

A gyanú szerint a két nő szeptember 26-án a déli órákban csöngetett be sértett lakásába azzal az ürüggyel, hogy a közeli választás miatt jöttek, mire őket a lakásba sértett beengedte - fogalmaz a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye. Ezután gyanúsítottak sértettel beszélgetni kezdtek, életviteléről, vagyoni viszonyairól faggatták, bizalmába férkőztek majd felajánlották neki, hogy tartási szerződést kötnek vele. A beszélgetés során kihasználva sértett figyelmetlenségét ellopták az idős férfi közel egymillió forintját, két aranynyakláncát és más arany ékszereit mielőtt a lakásból eltávoztak. Gyanúsítottak másnap ismét visszamentek a sértetthez és közölték vele, hogy a szőregi ingatlana körül gyanús személyeket láttak és felajánlották neki, hogy autóval kiviszik, hogy körül nézzen. Sértett elfogadva a felajánlást kiment gyanúsítottakkal, ott magához vette a házban elrejtett 2,6 millió forintját és mivel nem volt nála táska megőrzésre odaadta gyanúsítottaknak amíg vissza nem érnek Szegedre. Miután visszaértek gyanúsítottak sértettel beszélgetve a figyelmét elterelték és pénzzel azt eltulajdonítva a lakásból távoztak. A minősített kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés és elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy gyanúsítottak egyike különös visszaesőként látszik megvalósítani a cselekményt, mivel többek között feltételes szabadsága és felfüggesztett börtön hatály alatt van. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.