Közélet

Csongrád Megyei Értékek Napja a makói hagymafesztiválon

Csongrád Megyei Értékek Napja a makói hagymafesztiválon

2016. szeptember 8., csütörtök
Csongrád Megyei Értékek Napja a makói hagymafesztiválon
muvelodesi_intezet_logo

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája szeptember 10-én szombaton, 10 órai kezdettel rendezi meg a Csongrád Megyei Értékek Napját Makón, a Korona Konferencia Központban, a Hagymafesztiválhoz kapcsolódva.

A konferencián a Csongrád Megyei Értéktár mellett 7 település: Makó, Hódmezővásárhely, Ásotthalom, Apátfalva, Mindszent, Mórahalom és Deszk mutatja be szakmai előadások formájában értéktárát, de lesz neccháló készítés, halászháló kötés, apátfalvi fehérhímzés, vesszőfonás, fafaragás, szerb aranyhímzés, citerakészítés is, valamint, a mesterségbemutatókon kívül, gasztronómiai értékeikből is ízelítőt adnak a települések.

csongrad_megyei_ertek_01

A Nemzeti Művelődési Intézet célja a konferencia megszervezésével az, hogy a jól működő értéktárak munkáját követendő példaként tárja azon települések elé, ahol még nem gyűjtötték össze helyi értékeiket; hogy azok kedvet és iránymutatást kapjanak ehhez a település- és közösségfejlesztési szempontból is fontos tevékenységhez.

csongrad_megyei_ertek_02

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.