Bartha László: Hozzunk racionális döntést október 2-án!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

barthalaszlo

Az egyesületi elnök szerint a népszavazás nem politikai ügy, mindenki hallgasson az életösztönére és a józan eszére. A szegedi városvezetés az európai baloldal elvárásainak felel meg, s nem a választóit képviseli Bartha szerint.

“Nem kérdés, hogy a szegediek féltik a várost” – ezt a tapasztalatot vonta le Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke az utóbbi másfél-két hónap fórumaiból, kitelepüléseiből.

A volt polgármester felteszi a kérdést: a Botka-féle szegedi városvezetés miért nem mond soha semmit? “Teljesen egyértelmű válaszlehetőség egy nem vagy egy igen, mégis 80 százalékban nem mond semmit, 20 százalék esetében pedig olyan kommunikációs helyzetbe kerül – valószínűleg szándékosan -, amiből kiderül, hogy az európai baloldal akaratát képviseli, a bevándorlók oldalán áll. Ezt a mai napig nem cáfolták, ezért közvélekedéssé vált a városban” – vélekedett Bartha László.

Az egyesület elnöke szerint ez felveti a szegedi balliberális többség felelősségét az október másodikát követő eseményekkel kapcsolatban. “Vétkesek közt cinkos, aki néma” – idézte Babitsot – “mert vagy hallgattak, vagy odaálltak azok mellé, akik a migránsok befogadását támogatták.” Bartha azt gondolja, hogy ez egyértelműen a szegediek többségével ellentétes álláspont.

Kritizálta azokat a baloldaliakat, akik a népszavazást politikai kérdéssé próbálják lealacsonyítani, s úgy beállítani az ügyet, hogy nemmel csak a fideszesek szavaznak, a kormánypárttal egyet nem értőknek pedig el sem kell menni. “A szegedieknek két dologra kell figyelniük: a józan eszükre és az életösztönükre. Ne a politikusok szavával foglalkozzanak, hanem gondolják át, hogy mi a racionális döntés. Fontolják meg, milyen szomszédokat, lakóközösséget szeretnének, akár a belvárosban, kertvárosban vagy lakótelepen élnek. Hozzanak olyan döntést, amit október 2-a után is lehet vállalni!” – zárta szavait a TLKE alapító-elnöke.

Előző sztori

Stúdiószínházi bemutatóval zárul a szeptember a szegedi színházban + FOTÓK

Következő sztori

Egy személyautó, két tehergépkocsi és egy autóbusz szenvedett balesetet Szentes közelében