Közélet

B. Nagy László: Hatalmas lehetőség a térség számára a BP beruházása

B. Nagy László: Hatalmas lehetőség a térség számára a BP beruházása

2016. szeptember 27., kedd
B. Nagy László: Hatalmas lehetőség a térség számára a BP beruházása
b_nagy_laszlo03_gs

Az 500 új munkahelyet jelentő fejlesztést a magyar gazdaságpolitika sikerének látja az országgyűlési képviselő, Budapest és Dunántúl helyett Kelet-Magyarország helyzetbe hozásának egyik példájaként. Kiemelte, a 8 milliárdos beruházást a kormány 1,9 milliárd forinttal támogatta.

"Szeged és térsége számára nagyon fontos a tegnapi bejelentés, Miskolc, majd Debrecen után a városunk is sorra került. Az új irányelv a magyar gazdaságpolitikában az, hogy olyan befektetőket kell keresni, akik a - szintén jelentős - összeszerelő üzemek létesítése helyett magas hozzáadott értékű gazdasági tevékenységet folytatnak" - nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak

B. Nagy László

országgyűlési képviselő.

Tegnap számoltunk be arról

, hogy

Brian Puffer

, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke,

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter és

Botka László

szegedi polgármester bejelentette, BP (British Petrol) fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre. "A British Petrol nagyon fontos zászlóshajó, mert ahol egy világcég megjelenik, oda más befektetők és szolgáltatók is betelepülnek" - vélekedett a honatya. A képviselő hangsúlyozta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség előkészítő szerepe nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás. Úgy látja, a BP döntése annak is köszönhető, hogy a kormány Budapest és Dunántúl helyett Kelet-Magyarország helyzetbe hozását kívánja elősegíteni, így a 8 milliárd forintos beruházás mellé 1,9 milliárd forint állami támogatást adott. A kormány ezért cserébe azt várja el, hogy komoly szolgáltató centrum alakuljon ki, amely az innovatív fiatalokat megszólítja. Ehhez kapcsolóan jegyezte meg, természetesen Szeged adottságai - elsősorban a Szegedi Tudományegyetem működése - is a város mellett szóltak a British Petrolnál. A beruházás több lépcsőben valósul meg. "Átmenetileg, 2017 nyaráig biztosít helyet a város a cég számára, júliusra készül el a tervek szerint az új irodaház a Kossuth Lajos sugárúton, az egykori ruhagyár területén. Végül 500 ember fog dolgozni az épületben" - mutatta be a beruházás menetét a politikus. "A BP központja elsősorban adózással, könyveléssel, számviteli szolgáltatásokkal fog foglalkozni, ez lesz a második ilyen iroda Magyarországon, az első a fővárosban nyílt meg. Azt gondolom, hogy a friss diplomásoknak ez hatalmas vonzerőt fog jelenteni, egy lépés, amivel a jól képzett munkaerő itt tartható" - mondta B. Nagy László, aki szerint végre a vidéki települések is Budapest versenytársai lettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.