Az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni a kötelező óralátogatás bevezetése esetén a BTK-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

btk002kf

Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt – közölte az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata.

Korábban megírtuk, hogy az őszi félévtől a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán nemcsak a szemináriumokról nem hiányozhatnak háromnál többet, hanem az előadások esetében is maximum hat távolmaradás engedélyezett. Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata is véleményt nyilvánított az ügyben.

“A Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa határozatával módosította a kari ügyrendet, melynek értelmében a szemináriumokhoz hasonlóan a hallgatók kötelesek az előadásokon is részt venni.

Ilyen jellegű intézkedést kizárólag a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban lehet rögzíteni. Az ilyen módosításokkal kapcsolatban az SZTE EHÖK-nek vétójoga van.

Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat ilyen jellegű módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt.

Amennyiben a Bölcsészettudományi Kar ennek ellenére kötelezővé tenné az előadásokon való részvételt, az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni” – közölte portálunkkal Patai Ádám, a hallgatói önkormányzat sajtófőnöke.

Előző sztori

Jobb tanévkezdésre számít a pedagógus kar elnöke, mint tavaly

Következő sztori

Diákhitel Központ: a jogosultak 20 százaléka veszi igénybe a Diákhitel2-t