/

Autómentes nap Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rendorseg_automentes_nap

Az egyenruhások megyeszerte számos rendezvénnyel hívták fel a figyelmet a szabályos közlekedés fontosságára az autómentes napon – írja a police.hu.

Szegedenszeptember 22-én baleseti szimulációt láthattak a rakparton az érdeklődők. Több százan nézték végig mi történik akkor, amikor egy ittas járművezető okoz balesetet. Láthatták a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség elsődleges intézkedéseit egy sérüléssel járó baleset helyszínén.

Mórahalmon a gyalogosan vagy kerékpárral közlekedők a polgárőröktől, az önkormányzati rendészektől és a rendőröktől szendvicset és teát kaphattak. Az egyenruhások emellett a közlekedőket láthatósággal kapcsolatos ajándékokkal lepték meg.

Csongrádon az autómentes nap kapcsán a rendőrök a gyerekekre és a megelőzésre koncentráltak. A Fő utcán tartott rendezvényen csaknem 250 óvodás és iskolás vett részt. A fiatalok közlekedéssel kapcsolatos tudásukat tesztelhették, kipróbálhatták a részeg szemüveget, végigmehettek a kerékpáros ügyességi pályán. A rendezvényen a rendőrök a biciklik kötelező tartozékainak meglétét is ellenőrizték, tanácsot adtak, ha valami hiányzott vagy cserére szorult. A kerékpárlopások megelőzésére a BikeSafe program keretében regisztráltathatták kétkerekűiket a résztvevők.

Előző sztori

Vízilabda: győzelemmel nyitott a Magyar Kupában a ContiTech Szeged Diapolo

Következő sztori

Kosárlabda: az elsőt elvesztette a Szedeák Lengyelországban