Bulvár

Szovjet járművek találkozójának adott otthont Hódmezővásárhely + FOTÓK

Szovjet járművek találkozójának adott otthont Hódmezővásárhely + FOTÓK

2016. augusztus 7., vasárnap
Szovjet járművek találkozójának adott otthont Hódmezővásárhely + FOTÓK
0806_Vetv_0033

Hét éve szervezi meg nyári találkozóját Szolnokon a Szovjet Járművesek Baráti Társasága. A szovjet és NDK-s autók és motorok barátai – akik az ország teljes területéről gyűltek össze ezen a héten a Tisza-parti városban – szombaton Hódmezővásárhelyt keresték fel. A járműveket a Kossuth téren állították ki, míg a gépjárművek tulajdonosai és kísérőik az Emlékpontban tárlatvezetésen vettek részt.

"Ez a találkozók történetében a leghosszabb túra, amelyet együtt tett meg a félszáz jármű" – mondta el

Kánya Zoltán

. Az egyesület vezetője szerint ideális célpont volt Vásárhely és a város 1945 és 1990 közötti történetét bemutató közgyűjtemény, amely időszakban készültek azok a járművek, amelyeket a társaság tagjainak érdeklődésének középpontjában állnak. Kánya Zoltán szólt arról is, hogy a Ladák, Zsigulik, Zaporozsecek, Moszkvicsok, Wartbugok, valamint a motorok, az Izsek, Uralik és ETZ-k egy részét naponta használják a tulajdonosok, másik részét csak hétvégente veszik elő, de akadnak olyan gyűjteményi darab, amelyek OT rendszámmal és minősítéssel rendelkeznek, és csak az ilyen találkozókra hagyják el velük a garázst. Az Emlékpontba tervezett egyórás látogatás helyett még két óra elteltével is a kiállítási területen az érdekességeket keresték a vendégek, akik ismerősként köszöntötték a Hódmezővásárhelyen készített személyautót, a Pulit, de a retro büfében is szívesen időztek a vendégek, akik a látogatást követően Mártélyt keresték fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.