Szovjet járművek találkozójának adott otthont Hódmezővásárhely + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

0806_Vetv_0033

Hét éve szervezi meg nyári találkozóját Szolnokon a Szovjet Járművesek Baráti Társasága. A szovjet és NDK-s autók és motorok barátai – akik az ország teljes területéről gyűltek össze ezen a héten a Tisza-parti városban – szombaton Hódmezővásárhelyt keresték fel. A járműveket a Kossuth téren állították ki, míg a gépjárművek tulajdonosai és kísérőik az Emlékpontban tárlatvezetésen vettek részt.

“Ez a találkozók történetében a leghosszabb túra, amelyet együtt tett meg a félszáz jármű” – mondta el Kánya Zoltán. Az egyesület vezetője szerint ideális célpont volt Vásárhely és a város 1945 és 1990 közötti történetét bemutató közgyűjtemény, amely időszakban készültek azok a járművek, amelyeket a társaság tagjainak érdeklődésének középpontjában állnak.

Kánya Zoltán szólt arról is, hogy a Ladák, Zsigulik, Zaporozsecek, Moszkvicsok, Wartbugok, valamint a motorok, az Izsek, Uralik és ETZ-k egy részét naponta használják a tulajdonosok, másik részét csak hétvégente veszik elő, de akadnak olyan gyűjteményi darab, amelyek OT rendszámmal és minősítéssel rendelkeznek, és csak az ilyen találkozókra hagyják el velük a garázst.

Az Emlékpontba tervezett egyórás látogatás helyett még két óra elteltével is a kiállítási területen az érdekességeket keresték a vendégek, akik ismerősként köszöntötték a Hódmezővásárhelyen készített személyautót, a Pulit, de a retro büfében is szívesen időztek a vendégek, akik a látogatást követően Mártélyt keresték fel.

no images were found

Előző sztori

Kvótareferendum: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

Következő sztori

Nukleáris biztonsági gyakorlatot tartottak Kínában