Egyetem

Szeptembertől SSC kurzus a szegedi GTK-n

Szeptembertől SSC kurzus a szegedi GTK-n

2016. augusztus 24., szerda
Szeptembertől SSC kurzus a szegedi GTK-n

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar SSC Basics kurzust indít hazánk egyik vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatának közreműködésével. Az SSC, azaz az üzleti szolgáltató központ szektor Magyarországon az egyik leggyorsabban fejlődő terület, ahol a gazdasági végzettségű és idegen nyelveket jól ismerő szakemberek számára évente több ezer új állást kínálnak. A 2016 őszén induló képzésen a hazai SSC-k vezető szakemberei osztják meg tapasztalatukat és tudásukat a szegedi hallgatókkal.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának tanácsa egyhangúan támogatta az SSC Basics kurzus indítását a BDO szakembereinek közreműködésével. A Shared Service Centerek (SSC-k) Magyarország leggyorsabban fejlődő szektorát képviselik, változatos pozíciókat kínálnak több nagyvárosban – így Szegeden is – az idegen nyelveket beszélő frissdiplomás vagy tapasztaltabb fiatalok számára. A Szegedi Tudományegyetemen, különösen a Gazdaságtudományi Karon és a Bölcsészettudományi Karon végzett hallgatók közül is sokan választják az SSC szektor cégeit első munkahelyükként. A GTK és a BDO közös szervezésében 2016 őszén induló kurzuson hazai SSC-k vezető szakemberei osztják meg tapasztalatukat, tudásukat olyan témákban, amelyek a hazai felsőoktatásban hiányt jelentenek. „A speciális kurzus indításával az a célunk, hogy hallgatóinkat még jobban felkészítsük az SSC-kben való munkavállalásra: ezért kínálunk SSC specifikus ismereteket, például a szolgáltató központok folyamatai vagy multikulturális környezete témakörében. A kurzus különleges értéke, hogy a BDO kooperációjával és szakmai hozzájárulásával valósul meg, hiszen a BDO a hazai SSC szektor kiváló ismerője és képző intézménye” – hangsúlyozza

Vilmányi Márton

, a Szegedi Tudományegyetem dékánja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.