/

Szegénység (h)arcai – Fotópályázat a Katolikus Karitász jubileumi évében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

foto_fenykepezogep

A Katolikus Karitász – Caritas Hungarica és az Egyházmegyei Karitász szervezetek a Katolikus Karitász jubileumi éve alkalmából fotópályázatot hirdetnek „Szegénység (h)arcai” címmel.

A pályázat célja, hogy a résztvevők a fényképezés művészi eszközével bemutassák a körülöttük érzékelt, általuk megtapasztalt szegénységet, a szegénységben élő embereket, valamint megmutassák a segítés lehetőségeit, a Katolikus Karitász karitatív tevékenységét és kifejezzék a téma iránti érzékenységüket.

A pályaművek számos szempont alapján készülhetnek, mint például a szegénységben élők mindennapos küzdelmei pillanatképekben, a szegénységben, nyomorban, nehéz körülmények között élők portréi, vagy a 25 éve újjáalakult Katolikus Karitász sokszor küzdelmes, embersegítő munkájának megörökítése. A felsorolt szempontok nem kötelező jellegűek.

A pályázatra profi és amatőr fotósok egyaránt jelentkezhetnek. Az alsó korhatár 14 év. Egy pályázó összesen 5 pályaművet küldhet be a pályázatra.

A pályázatok beküldési határideje: 2016. szeptember 16.

DÍJAZÁS

I. helyezett: 50.000,- Ft értékű ajándékcsomag
II. helyezett: 30.000,- Ft értékű ajándékcsomag
III. helyezett: 15.000,- Ft értékű ajándékcsomag

A zsűri által kiválasztott 12 legjobb képből készül el a Katolikus Karitász 2017-es évi falinaptára, amely országosan 15.000 példányban készül.

A zsűri által díjazott és kiválasztott képeket 2016. október 17-én, a Szegénység elleni küzdelem világnapján nyíló kiállításon mutatja be.

A PÁLYÁZATRA JELENTKEZÉS MENETE

A pályaműveket képenként külön e-mail-ben kell eljuttatni a palyazat@caritas.org.hu címre.

regisztráció: a pályázó alapadatainak (név, születési év, lakcím, telefon)
megküldése.

a kép/képek elküldése: az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni : fotópályázat. A
levélben szerepelnie kell a
1. a pályázó nevének
2. a kép címének, valamint hogy hol és mikor készült a kép
Pl.: 1. Próba Péter, 2. Boldog pillantás – Budapest, 2016.02.01.

A pályázathoz szükséges regisztrációval és a pályaművek alapadatainak elküldésével a pályázó igazolja, hogy elfogadja a pályázati feltételeket és beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a beküldött képeket ő készítette és rendelkezik a beadott képek eredeti változatával, és azt a zsűri kérésére be is tudja mutatni.

Azonnal kizárják a versenyből azt a pályázót, aki a témához nem illő, vagy a pályázat témáját sértőn, gúnyosan ábrázoló pályaműveket küld be!

A pályázó a pályaművek beküldésével hozzájárul, hogy kiválasztás esetén képei – a pályázó nevének feltüntetésével – bemutatásra kerüljenek a Karitász kiadványaiban, valamint a pályaművekből szervezett kiállításon.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A pályázaton manipulált képek nem indulhatnak.

Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása.

Manipulációnak számít és kizárást von maga után, a képek tartalmának megváltoztatása, azaz a képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők, keretek vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása.

A képen nem szerepelhet olyan elem, amely a fotós kilétére utal. Pl.: név, vízjel, logó.

Képfelbontás
A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 2400 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 5500 pixelt. Az ezen értékhatárokon kívül eső képek az előzsűrizés során automatikusnak kiesnek.

Kép formátum és méret
Pályázni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képpel lehet. A képtömörítési minőség 90-100% legyen.

Kép elnevezése (fájlnév)
A feltöltött kép fájlneve egyezzen meg a kép címével – helyszín és dátum nélkül (ékezetek nélkül!) Pl: boldog_pillantas.jpg

Képaláírás
A képekhez az e-mailes beküldéskor rövid leírás vagy képaláírás küldhető, de nem kötelező.

ZSŰRIZÉS MENETE

A zsűri valamennyi, érvényes pályázatot benyújtott pályázó pályaművét áttekinti és több fordulós zsűrizés során bírálja el. A zsűri köteles kizárni a pályázati feltételeknek nem megfelelő munkát. A zsűrizés nem nyilvános.

Az eredményt a kiállítás napján jelentik be.

A díjazottakat e-mailben értesíti a szervező. A nyeremények kizárólag személyesen vehetők át a kiállítás megnyitóján. A nyereményekkel kapcsolatosan a nyerteseket nem terheli személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség, azonban a nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átvételéhez való utazás költsége) őket terhelik. A nyeremények pénzre nem válthatók, másra át nem ruházhatók.

A díjazott tudomásul veszi, hogy a nyeremény átadásáról kép-, hang- és filmfelvétel készülhet, egyben hozzájárul ezen felvételek akár teljes egészének, akár részleteinek későbbi a szervező által történő felhasználásához.

FELELŐSSÉG

A szervező nem köteles vizsgálni a képek eredetét, a pályázók által elkövetett esetleges szerzői és személyiségi jogi jogsértésekre vonatkozóan a szervezők minden felelősséget kizárnak. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.

A szervező a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget.

A szervező az adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli a pályázó személyes adatait, azokat illetéktelenül harmadik személyek részére tovább nem adja.

Előző sztori

Súlyemelés: új támogató segíti Nagy Péter eredményes szereplését

Következő sztori

Először ülésezett a stratégiai kabinet