/

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparkok iránt az önkormányzatoktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

futas_sport_atletika_mti

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparképítési program iránt, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól, a határidő augusztus 15. – mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára.

Boros Anita hozzátette: a kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell beadni, azokat egy előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés így az év végén, jövő év elején indulhat meg.

Elmondta, a program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Kiemelte, az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek.

Az önkormányzatnak biztosítania kell a kivitelezésre alkalmas ingatlant, a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges – ismertette. A park fenntartója öt évig az önkormányzat lesz.

Boros Anita kitért arra is, hogy a sportparkokat építő kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárásban történik, ami még folyamatban van; egy vagy több ajánlattevőt fognak kiválasztani.

Korábban a SZEGEDma.hu megírta, a szegedi önkormányzat tíz sportpark és két futókör, Algyő nagyközség pedig két sportpark és egy futókör létesítésére nyújt be pályázatot.

Előző sztori

Villámcsődülettel lepik meg a Hagymatikumba érkezőket

Default thumbnail
Következő sztori

Motorost gázoltak el Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek