/

Nemzeti sportpark program keretében épülhetnek állami pénzből szabadtéri kondigépek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzbizottsagi_ules03_gs

A tíz sportpark árát a sikeres pályázat esetén az állam állja, a két futókör felét kell fizetnie a városnak. A hatóság segítségével kitette az önkormányzat a lőtér korábbi bérlőjét, így megkezdődhetnek a bontási munkálatok. A képviselői keretek egy részének elköltéséről is szavaztak.

10 sportparkra pályázik a szegedi önkormányzat a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében – döntött a szegedi önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága. A sportparkok kialakítását 100 százalékban az állam finanszírozza, a futókörök esetében pedig a költségek 50 százalékát állja. Az önkormányzat ezért az előbbiből a maximális tíz darabra pályázik Makkosházán, Kiskundorozsmán, Újszegeden, Szentmihályon, Újrókuson, Felsővároson, Szőregen, Újpetőfitelepen, Tápén és a Deák-gimnázium előtti területen a magas feszültség alatt és mellett, de csak az utóbbi kettő esetében alakítanának ki futópályát. A munkálatokhoz 22 millió forint önrész kell, ebből 17,8 millió a futópályákra.

Elfogadták egyes képviselők választókerületi keretének a felhasználását. Szőregen a képviselő lapjára költenek, járdát újítanak fel, Szentmihályon, Franciahögyön utat javítanak, a Belvárosban virágot ültetnek. A legkevesebb pénzbe – 17 ezer forint – Solymos László (MSZP) szórólapozása kerül, a legtöbbe, 635 ezer forintra alsóvárosi földmunkák, mart aszfalt terítése, amit Kardos Irén (DK) kért.

Bruttó 80 millió forintos keretösszeget szánnak az Etelka sori uszoda felépítését megelőző bontási munkálatokra.Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester beszámolt róla, hogy a “jogi problémák rendeződtek”, azaz sikerült hatósági segítséggel eltávolítani a lőtér eddigi bérlőjét. A bontást két külön pontban szavazták meg, de együtt tárgyalták, így kikerülve azt a problémát, hogy csak 50 millió forintig dönthet a bizottság. 49,5 millió forintot szavaztak meg a lőtér bontására és további 16,7 milliót az úgynevezett modellező pálya “rendezetlen épületeinek, bódéinak” ledózerolására. A lőtér jelenlegi állapotát lenti galériánkban tekinthetik meg.

39 millió forintot biztosítanak a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására Szeged különböző pontjain. Az összes nyilvános napirendi pontot vita nélkül szavazta meg a bizottság.

no images were found

Előző sztori

Pár óra alatt három szegedi ingatlanba tört be egy férfi

Következő sztori

Összesen 2500 munkavállalót toboroz a büntetés-végrehajtás