Labdarúgás: nem tudott válaszolni a Szeged-Grosics a váci bombára

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vac_szeged2011_01

Egy kiegyenlített mérkőzésen Hegedűs Csaba bombagólja döntött a Vác javára a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen Dunaújvárosban.

Az első félidőben nem igazán találták egymáson a fogást a felek, a játék túlnyomó többségében a két tizenhatos között zajlott. Az első igazi helyzetre is a 42. percig kellett váni, amikor Tóth Gábor csúsztatott bele veszélyesen Király Patrik szabadrúgásába, ám a labda éppen a középen helyezkedő Halasi Péter kezében landolt. Fordulás után aztán előbb Germán Tamás, majd Zádori Krisztián ijesztett rá a hazaiakra, akik mindazonáltal az 55. minutumban – szinte a semmiből – megszerezték a vezetést, miután Hegedűs Csaba egy irdatlanul nagy gólt ragasztott a pipába 25-26 méterről. A folytatásban már megváltozott a meccs képe: a vendégek gőzerővel mentek előre az egyenlítésért, míg Nagy Tibor legénysége taktikusan visszább állt előnye birtokában. Ugyanakkor, bár a hajrában már teljesen beszorította riválisát, a szegedi együttes végül nem tudott egalizálni a lefújásig, így maradt az 1-0 a végeredmény.

Klausz László tanítványai a Csákvár után tehát a Vác ellen is pont nélkül maradtak a héten. A javításra legközelebb jövő vasárnap lesz lehetőség, amikor a ZTE látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Dunaújváros, 100 néző
2016. augusztus 14., 17.30
Vác FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs •* Asszisztens: Kiss Balázs, Aradi József
1
0

Férfi labdarúgó NB II, 4. forduló:

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs •(Kiss Balázs, Aradi József).
Vác: Halasi – Hegedűs, Dlusztus, Tóth Ge., Földi, Niedermüller, Rusvay (Rása 65′), Sipeki (Nagy R. 90+2′), Kákonyi, Tóth F., Nyilas (Majoros – a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Mészáros, Horváth, Coroian (Pászka 80′), Király, Germán, Zabari, Zádori (Andorka 84′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Hegedűs (55′).
Sárga lap: Germán (41′).

Klausz László: “Elégedett vagyok a játékunkkal, annak ellenére is, hogy kikaptunk. Ilyen a futball. Végig mi uraltuk a mérkőzést, helyzeteket is alakítottunk ki a második félidőben. Nagyszerűen játszott a csapat, mindent megtettek ma a srácok.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége, a spori lefújta! Egy bődületesen nagy bombagóllal a Vác nyerte meg a mérkőzést, a Szeged-Grosics pedig zsinórban második vereségét kénytelen elkönyvelni a héten. Folytatás egy hét múlva Gyulán a ZTE ellen.
90+2′
Még egyet változtat Nagy Tibor, immár időhúzó jelleggel: Nagy Richárd állt be Sipekit váltva.
87′
Az utolsó percekre beszorul kapuja elé a Vác, de a Pest megyeiek hősiesen védik az egygólos előnyüket.
84′
Érkezik Andorka Péter is a Szegedbe, Zádorit váltotta a rutinos csatár.
80′
Az első csere a vendégeknél: Coroian helyett a fiatal Pászka Lóránd a pályán.
77′
Nem tud egyelőre igazán erős presszinget kifejteni riválisára a szegedi együttes, miközben a percek vészes gyorsasággal pörögnek. A hajrára mindenképpen kell valami újítás a Klausz-legénységtől az egyenlítéshez.
71′
De jó kis lövés volt ez pedig! Zabari pörkölt rá kapásból külsős csavarral egy kipattanót mintegy 28-29 méterről, de a kapus kitornázta a pazar bombát az alsó sarokból.
65′
Újabb csere hazai oldalon: a csapatkapitány Rusvay helyét Rása Gergő vette át.
62′
Igyekszik ritmust váltani a Szeged-Grosics, miközben a váciak taktikusan visszább állnak, megteremtve ezáltal a kontravezetési lehetőséget maguk számára.
55′
Gól… Erre nehéz szavakat találni! Hegedűs nagyjából 6-7 méterre az oldalvonaltól, 25-26-ról irgalmatlanul nagy dugót ragasztott a szegedi kapu hosszú felső ficakjába. A labda éppen csak, hogy befért a kapufa és a keresztléc közé, mértani pontosságú lövés volt. 1-0.
49′
Zabari szerzett labdát harcosan a tizenhatos sarkánál, Germánhoz játszott tovább, aki védőjéről befordulva alaposan megtornáztatta Halasit. Az esetet követő szöglet sem volt veszélytelen, de Király beadását követően Zádori csúsztatása a rövidről elment keresztbe.
46′
Nyilas helyét a rutinos, korábban a magyar és a lengyel élvonalban is megfordult Majoros Árpád vette át a második felvonásra.
46′
Folytatódik az összecsapás, szünetben egyet cseréltek a vendéglátók.

SZÜNET

45′
Vége az első félidőnek, amely után a látottak alapján abszolút reális a 0-0-ás állás.
42′
Ez most veszélyesre sikerült! Király adott be ballal egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig Tóth Gábor csúsztatott bele az egyébként is a kapu felé csavarodó labdába. Sajnos a próbálkozás éppen a középen helyezkedő Halasi kezében landolt.
41′
Megszületett a találkozó első sárga lapos figyelmeztetése, amelyet Germán Tamás habitusa tett indokolttá a bírónál. A csapatkapitány egy korábbi faultot tett szóvá a játékvezető felé.
35′
Továbbra is csak a két tizenhatos között zajlik a játék, egyik együttes sem tud váratlant húzni, így aztán a komolyabb gólszerzési lehetőségek is elmaradtak eddig még. Az biztos, hogy amelyik fél szeretne ma három ponttal távozni innen, annak mindenképpen újítania kell a második félidőben, mert ez így nagyon egál.
27′
Remekül centerezett Király balról, a hosszúnál Germánt találta meg vele, akinek viszont éppen annyival volt csak magasabb a kelleténél a beadás, hogy így már nem tudta megfelelően irányítani a fejest, amely kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
25′
Egy Germánnal megejtett szép kényszerítőt követően Coroian tört be jobbról a tizenhatoson belülre, majd ballal a hosszú sarkot vette volna célba. Bár a labda első ránézésre az egyik váci védő kezén változtatott irányt, Szilasi sporttárs mégsem ítélt tizenegyest.
22′
Továbbra is csak keresik egymáson a fogást a csapatok, egyelőre kevésbé attraktív a meccs.
21′
Szántai messze elhagyta kapuját egy távoli felívelésért, amit sikerült is magához ölelnie, de a szemből érkező csatáron átesve a tizenhatoson kívül landolt. A játékvezető ugyanakkor – teljesen jogosan – kifelé ítélt szabadrúgást.
19′
Az első szegedi korner sem emelte meg különösebben a jelenlévők pulzusát: Király beadását már a rövidnél kivágták a váciak.
11′
Itt az első említésre méltó esemény! Egy hosszú keresztlabdának kissé alászaladt a bal oldalon visszazáró Zabari, így a mögötte érkező Kákonyihoz jutott el az átadás. Ő aztán a támadást kísérő Tóth Gergely elé készített le, akinek a lövése egy védő lábán megpattanva zúgott el nem sokkal a hosszú oldali kapufa mellett. Az első hazai szöglet már nem okozott komolyabb veszélyt.
7′
Nyugodt passzjátékra törekszenek a felek, egyik gárda sem megy az első percekben ész nélkül előre. Labdavesztés után mindkét együttes azonnal visszazár, ennek megfelelően egyelőre a mezőnybeli játék jellemzi a pályán látottakat.
1′
A szegediek indították útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés. Sajnos bármilyen hangulatos is a nagyjából tízezer főt befogadni képes dunaújvárosi aréna, ma alig-alig lézengenek nézők a lelátókon. Természetesen a váciaknak sem öröm, hogy otthonuktól több mint 100 kilométerre kényszerülnek albérletbe.

17.25: Hazai oldalon ott lesz a gyepen a szegedi Dlusztus András is, aki meghatározó tagja a váci csapatnak, idén például mind a négy eddigi bajnokin kezdett, mi több, le sem cserélték még eddig egyszer sem. Hiányzik viszont a Pest megyeiektől a támadó Zsolnai Richárd, miután az előző körben kiállították a Dorog ellen, így a 21 éves csatár eltiltását tölti ma.

vac_szeged2011_02

17.20: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Dunaújvárosban, ahol a piros-kék színösszeállításban pompázó váciak a tiszta fehér szerelésben pályára lépő Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesét fogadják. Ami a vendégeket illeti, Klausz László ugyanannak a kezdőtizenegynek szavaz ma is bizalmat, mint amelynek legutóbb szerdán a Csákvár ellen. Az egyedüli változást az jelenti a keretben, hogy Geiger Norbert helyett ezúttal a nyáron a Ferencvárostól igazolt Farkas Aurél ülhet le a padra. Mellette ugyancsak ott lesz a cserék között Andorka Péter, Jagodics Bence, Pászka Lóránd, Vladimir Veselinov és a 17 esztendős Balogh Gusztáv, Szántai Levente tartalékja pedig ezúttal is Molnár Péter.

A mérkőzés Szilasi Szabolcs sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Labdarúgás: az utolsó másodpercekben döntött a SZEOL a Budaörs ellen + FOTÓK

Következő sztori

Három-négy hónap múlva munkába állnak a határvadászok