Sport

Labdarúgás: Buzási duplájával verte a Ceglédet a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: Buzási duplájával verte a Ceglédet a SZEOL + FOTÓK

2016. augusztus 7., vasárnap
Labdarúgás: Buzási duplájával verte a Ceglédet a SZEOL + FOTÓK
szeol_cegled33_gs

Győztes mérkőzésen mutatkozott be a SZEOL SC a Cegléd ellen hazai pályán: a megtelt SZVSE-stadionban Buzási Péter fejesei után három pontot szereztek Puskás Csabáék.

Első hazai mérkőzésére készült az NB II-ben a SZEOL SC, amely a szintén újonc Ceglédet fogadta a SZVSE-pályán: a szegediek ellenfele remekül melegített a derbire, hiszen az előző fordulóban 3-0-ra verték a tavaly még NB I-es Békéscsabát, ráadásul a SZEOL keretéből még több hiányzó volt, mivel sem

Beretka Péter

, sem

Gajág Gergő

nem tudta vállalni a játékot az egy héttel ez előtti kezdőcsapatból. A zsúfolásig megtelt SZVSE-stadion lelátója előtt rendezett meccsen kiválóan kezdett a SZEOL, amelynek sikerült átmentenie az előző meccs végén mutatott mentalitását, ahogy ezt hangsúlyozták is a találkozó előtt, így a harmadik percben már harmadik szögletet végezhette el

Puskás Csaba

: a kapu elé kanyarodó labdába pedig

Buzási Péter

tette bele a fejét, így a labda a bal alsóban landolt, hamar megszerezte a vezetést

Tóth Ákos

együttese. A korai gólt követően

Harsányi István

éles beadása után volt feladata a ceglédi kapusnak,

Horváth Gábornak

, majd az idő teltével többet volt ugyan a labda a vendégeknél, de ezt nem tudták helyzetekben érvényesíteni, a kapu elé ívelt labdákat pedig vagy a szegedi védelem, vagy

Leindler Domonkos

hatástalanította. A játékrész hajrájában Harsányi tizenhatoson belülről megeresztett lövésénél a ceglédi védő blokkja is kellett ahhoz, hogy ne szerezzen újabb gólt a SZEOL, majd

Peres Csaba

kiugrását követően

Forró Attila

mutatott be egy nagyszerű mentést már a túloldalon. A fordulást követően is veszélyesek voltak Puskás Csaba pontrúgásai: a meccsen pedig másodjára is eredményt hozott csavarása, méghozzá másodjára is Buzási Péter érkezett remek ütemben, aki másodjára is fejjel mattolta a ceglédi kapust, így duplájával 2-0-ra vezetett a SZEOL. A vendégek nem tudtak újítani a játékukon, egészen az utolsó negyed óráig: ekkor a meccsen az első veszélyes ceglédi beadást követően

Szabó Viktor

fejesénél kellett nyújtóznia Leindler Domonkosnak. A sérüléséből visszatérő kapusnak nem ez volt az egyetlen fontos megmozdulása a meccsen, mert bár szűk tíz perccel a vége előtt

Albert István

találata után felcsillant a remény a Cegléd számára, hogy elcsíphet egy pontot, ennek megakadályozásáért sokat tett a SZEOL kapusa, aki a hosszabbításban előbb

Albert Ádám

lövésénél, majd az ezt követő szöglet utáni fejesnél is hatalmasat védett, így meg tudta őrizni előnyét a SZEOL, amely ezzel győzelemmel, remekül küzdve mutatkozott be hazai pályán az NB II-ben, és megszerezte első pontjait a másodosztályban. A következő héten két fordulót is rendeznek az NB II-ben, a SZEOL SC a hétközi, szerdai játéknapon a két kör után 100%-os Balmazújváros vendége lesz, majd vasárnap a Budaörsöt fogadja hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző
2016. augusztus 7., 17.30
SZEOL SC
Ceglédi VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gyarmati II. Tibor •* Asszisztens: Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert
2
-
1

Labdarúgó NB II, 2. forduló:

SZEOL SC - Ceglédi VSE 2 - 1 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző. Vezette Gyarmati II. Tibor (Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert.)

SZEOL SC:

Leindler - Kéri, Rácz, Forró, Ikonomu, Grünvald, Puskás (Fülöp, 89'), Lévai, Harsányi (Maksimovic, 73'), Buzási, Péter (Mendebaba, 90+1').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Ceglédi VSE:

Horváth G. - Wild, Albert I., Makrai, Farkas A., Csordás (Szabó V., 62'), Markó, Peres, Albert Á., Babolek (Kozák, 80'), Horváth B. (Szkunc - a szünetben)

Vezetőedző:

Varga Attila.

Gólszerzők:

Buzási (3', 57') ill. Albert I. (82')

Sárga lap:

Lévai (36') ill. Babolek (73') Tóth Ákos:

"Az a lényeg, hogy élmény volt ez a mai délután mind a srácoknak, és remélem, a szegedi közönségnek is. Mi még természetesen tanuljuk az NB II-t, de úgy gondolom, ma léptünk egy lépcsőfokot. Szervezetten, jól védekeztünk, felkészültünk az ellenfélből, az utolsó negyed óra kivételével nem is volt rajtunk fogás. A végén a szív és a szerencse kitolt két akciót, ez is kell ezen a szinten ahhoz, hogy sikeresek legyünk, hiszen ez egy hosszú út eleje. A srácoknak mondtam, hogy veszélyesek lehetnek a pontrúgásaink, ez egy olyan dolog, ha folyamatosan gyakoroljuk, akkor egyszer-egyszer bejön, majd a sors úgy hozza, hogy sokáig nem sikerül, most jobban ültek, mindkettő begyakorolt szituáció volt, de a lényeg a győzelem."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
VÉGE! Gyarmati II lefújja, óriási izgalmak végén nyerni tud a SZEOL a Cegléd ellen, így győzelemmel zárja az első hazai meccsét Tóth Ákos együttese!
90+4'
Sőt, a szöglethez előre jön a ceglédi kapus is: van is fejes, de Leindler kitolja a léc alól!
90+3'
Itt volt a labda az ikszhez! Nem tud felszabadítani a szegedi védelem, a lecsorgót pedig Albert Ádám tűzte kapura, Leindler óriási bravúrt mutatott be, de nem múlt el a veszély, jön a ceglédi szöglet!
91'
Mendebaba is beáll: Péter Antal jön le a SZEOL-ból.
89'
Vastaps kíséretében jön le Puskás a pályáról: Fülöp érkezik a helyére az utolsó percekre.
86'
Ez szép volt! Maksimovic csapott le egy labdára, majd be is tudta kanyarítani, Buzási ütközött Horváth-al a beadásnál, szemfüles akció volt!
85'
Büntetőt reklamálnak a vendégek az ötösre ívelt szabadrúgás után: Gyarmati II azonban továbbot int. Még nagyon kemény öt perc előtt áll a SZEOL!
82'
Gól, 2-1! Így még meleg lehet a vége: a beadást követően Albert István át tudta venni a tizenhatoson belül a labdát, majd kilőtte a jobb alsót tíz méterről.
80'
Tíz perccel a vége előtt kihasználja utolsó cseréjét is a Cegléd: Baboleket Kozák váltja a vendégeknél.
77'
Leindler mit fogott! Egy bal oldalról érkező labdát a jobb alsó felé csúsztatott a középen érkező Szabó Viktor, Leindler azonban óriási reflexmozdulattal, bravúrral hárítani tudott, nagyon kellett!
73'
Először nyúl a meccsbe Tóth Ákos: Harsányi helyére Maksimovic áll be.
73'
Egy ceglédi szöglet után Lévai vezette a kontrát, őt felvágja a félpályánál Babolek, narancssárga megmozdulás volt, de csak sárga.
71'
Kéri bedobása után a tizenhatos előterében álló Puskás elé kerül a labda, de lövése elakad a blokkban - majd nem sokkal később Kéri már a saját kapuja előtt ment nagyot egy bal oldali centerezést követően.
65'
A Cegléd nem igazán tud újítani: mondhatni, a SZEOL hátsó alakzata továbbra is remekül áll a lábán, miközben ez a 2-0 tökéletes eredmény a szegediek számára. Még 25 perc, nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie, hogy más legyen a mai meccs kimenetele.
62'
Ismét cserél a Cegléd: Szabó Viktor áll be Csordás Szabolcs helyére.
59'
Puskás szögletét most ki tudja öklözni Horváth Gábor, majd fel is szabadítanak a vendégek.
57'
GÓÓÓÓÓÓL! Ha egy üzlet beindul, megint Buzási, és megint Puskás pontrúgásából! Jól jött középre a labda, Buzási kapura tudta fejelni az ötösről, erre Horváth Gábor sem érhetett oda, Buzási megszerzi önmaga és csapata második gólját, 2-0!
55'
Talán a meccsen először próbálkozik távolról a Cegléd, mivel továbbra sem tudja feltörni a SZEOL védekezését, de Babolek kísérlete hamar elhal a blokkban.
52'
Puskás tekeri ismét jól a kapu elé a labdát az iménti szituáció után járó szabadrúgást követően, de az utolsó pillanatban kicsúsztatják, mielőtt veszélyes lehetett volna.
51'
Farkas rántja le a szép csellel őt átverő Harsányit - majd szentségel is a bíró felé, de megússza lap nélkül.
49'
Jól jön ki Leindler a ceglédi szögletre, el is tudja ütni a labdát - ez a sarokrúgás sem volt veszélyes.
46'
Szkunc jön be a vendégeknél, a folytatásra már nem jött ki az öltözőből Horváth Bence.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt a Cegléd.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: Buzási korai góljával vezet a SZEOL SC a Cegléd ellen, Tóth Ákos tanítványai remekül zárnak hátul, és igen nagy kedvvel futballozva állnak győzelemre 45 percet követően.
43'
Albert Ádám majd' egy percig állt a sarokban, hogy elvégezze a ceglédiek első szögletét: a hosszas várakozás után veszélytelen lett a korner.
41'
Forró elképesztően fontos mentést mutat be: Peres tudott kilépni a jobbösszekötő helyén, majd lövőcsellel csapta volna be Forrót a tizenhatoson belül, de megőrizte hidegvérét a szegedi.
36'
Lévaié a meccs első sárgája: keményen odapakolt ellenfelének még a ceglédi térfélen.
35'
Jól jön be ismét Puskás szöglete a hosszúra, de most nincs fejes ebből: az viszont látszik, ezekben a pontrúgásokban bőven van lehetőség.
34'
Egy szép lövés Harsányitól: Péter készítette le a tizenhatoson belül a társnak lövésre, aki kapásból rá is tűzte, ez is ceglédiről pattant kevéssel a kapu mellé.
31'
Buzási fut vissza, és szerzi meg a labdát: szó se róla, a SZEOL harci kedve nem hagy alább az idő haladtával sem, mégha ez helyzetekben talán nem is mutatkozik meg.
26'
Jogosan kéri számon a publikum a játékvezetőt: az indítás pillanatában ugyan Grünvald lesen volt, de a mögötte érkező Buzási aligha, előbbi pedig okosan kivonta magát a játékból - nagy helyzet lehetett volna, így viszont szabadrúgással jöhet a Cegléd.
24'
Fordult egy picit a meccs képe: a Cegléd birtokolja a labdát, szinte mindenki a szegedi térfélen, de a vendégek nem tudnak ezekből komoly helyzetig jutni - a felívelt labdákat pedig vagy a szegedi védelem, vagy Leindler hárítja.
22'
Peres lép ki egy felíveléssel Ikonomu mellett, de átvételét követően nagy erővel a kapu fölé lő.
18'
Az első komolyabb vendég lehetőség: egy bal oldali, oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgás után Markó csúsztatta meg a labdát, de fejese jóval a keresztléc fölött hagyta el a pályát.
17'
Buzási lép ki a bal oldalon Grünvald indításával, de lapos beadása nem talál társat. A SZEOL irányítja a meccset, jobbára a szegediek akarata érvényesül a pályán.
15'
Okosan visszazár a SZEOL, jól szűkítik a területet Kériék, nincs is helye megindulni a Ceglédnek. A center, Péter Antal is kiveszi a részét a védekezésből: becsúszva zavarja meg Albert Istvánt.
11'
Ez a korner most nem hoz veszélyt: közben Forró marad lent, őt kell ápolni, de folytatni tudja.
10'
Úh, ehhez kellett Horváth Gábor is! Harsányi élesen küldte jobbról a kapu elé a labdát, a léc alá tartó lövésszerű beadást pedig a ceglédi kapus ütötte szögletre.
8'
Horváth Bence csapta be védőjét a jobb oldalon, viszonylag tisztán ívelhetett középre, de szerencsére nem volt érkező a hosszún.
6'
Lényegesen másképp kezd a SZEOL, mint egy hete a bajnoki rajton: ez nem csak a gólban, hanem a mentalitásban is megmutatkozik egyelőre.
3'
GÓÓÓÓÓL! Hát valahogy így kell kezdeni egy meccset! A harmadik szöglet már gólt hoz: Puskás élesen középre tekeredő labdájába talán hozzáért Buzási, minden esetre a bal alsóban a labda, máris vezet a SZEOL!
2'
Rögtön egy szegedi lehetőség, amit hálásan meg is tapsol a publikum: egy jobb oldali szabadrúgás került a ceglédi kapu elé, amit nem tudtak kivágni a vendégek, végül Forró fejese megy kevéssel a kapu mellé - kellett hozzá a ceglédi védő is, mert szöglettel jöhet a SZEOL.
1'
A kék-feketében futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Cegléd tiszta fehérben játszik.
17.24 - Gyakorlatilag megtelt a SZVSE-pálya lelátója - óriási taps fogadja a csapatot! 17.06 - Eddig is több hiányzót kellett nélkülöznie a SZEOL-nak, ez a mai meccsre csak gyarapodott, hiszen a már sérüléssel bajlódó játékosokhoz csatlakozott Beretka Péter és Gajág Gergő is, így a kispadon Dongó kapus mellett Nikola Maksimovic, Mendebaba Szása, Fülöp Tibor, Ondrejó Tamás és két fiatal, Papp Ádám és Ördögh Kristóf foglal helyet. 17.02 - Szépen gyűlnek a nézők is a hazai bemutatkozásra, kígyózó sor állt a jegypénztár előtt a Pulcz utca felőli bejáratnál: folyamatosan érkeznek a drukkerek, nem elképzelhetetlen egy telt házas kezdés sem. 16.58 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból! Első hazai NB II-es meccsére készül a SZEOL SC a szintén újonc Cegléd ellen: futballhoz tökéletesen passzoló időjárásban tehetik ezt meg a szegediek, a két csapat pedig már a pályán melegít a fél óra múlva kezdődő meccs előtt. A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.