Labdarúgás: Buzási duplájával verte a Ceglédet a SZEOL + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_cegled33_gs

Győztes mérkőzésen mutatkozott be a SZEOL SC a Cegléd ellen hazai pályán: a megtelt SZVSE-stadionban Buzási Péter fejesei után három pontot szereztek Puskás Csabáék.

Első hazai mérkőzésére készült az NB II-ben a SZEOL SC, amely a szintén újonc Ceglédet fogadta a SZVSE-pályán: a szegediek ellenfele remekül melegített a derbire, hiszen az előző fordulóban 3-0-ra verték a tavaly még NB I-es Békéscsabát, ráadásul a SZEOL keretéből még több hiányzó volt, mivel sem Beretka Péter, sem Gajág Gergő nem tudta vállalni a játékot az egy héttel ez előtti kezdőcsapatból.

A zsúfolásig megtelt SZVSE-stadion lelátója előtt rendezett meccsen kiválóan kezdett a SZEOL, amelynek sikerült átmentenie az előző meccs végén mutatott mentalitását, ahogy ezt hangsúlyozták is a találkozó előtt, így a harmadik percben már harmadik szögletet végezhette el Puskás Csaba: a kapu elé kanyarodó labdába pedig Buzási Péter tette bele a fejét, így a labda a bal alsóban landolt, hamar megszerezte a vezetést Tóth Ákos együttese. A korai gólt követően Harsányi István éles beadása után volt feladata a ceglédi kapusnak, Horváth Gábornak, majd az idő teltével többet volt ugyan a labda a vendégeknél, de ezt nem tudták helyzetekben érvényesíteni, a kapu elé ívelt labdákat pedig vagy a szegedi védelem, vagy Leindler Domonkos hatástalanította. A játékrész hajrájában Harsányi tizenhatoson belülről megeresztett lövésénél a ceglédi védő blokkja is kellett ahhoz, hogy ne szerezzen újabb gólt a SZEOL, majd Peres Csaba kiugrását követően Forró Attila mutatott be egy nagyszerű mentést már a túloldalon.

A fordulást követően is veszélyesek voltak Puskás Csaba pontrúgásai: a meccsen pedig másodjára is eredményt hozott csavarása, méghozzá másodjára is Buzási Péter érkezett remek ütemben, aki másodjára is fejjel mattolta a ceglédi kapust, így duplájával 2-0-ra vezetett a SZEOL. A vendégek nem tudtak újítani a játékukon, egészen az utolsó negyed óráig: ekkor a meccsen az első veszélyes ceglédi beadást követően Szabó Viktor fejesénél kellett nyújtóznia Leindler Domonkosnak. A sérüléséből visszatérő kapusnak nem ez volt az egyetlen fontos megmozdulása a meccsen, mert bár szűk tíz perccel a vége előtt Albert István találata után felcsillant a remény a Cegléd számára, hogy elcsíphet egy pontot, ennek megakadályozásáért sokat tett a SZEOL kapusa, aki a hosszabbításban előbb Albert Ádám lövésénél, majd az ezt követő szöglet utáni fejesnél is hatalmasat védett, így meg tudta őrizni előnyét a SZEOL, amely ezzel győzelemmel, remekül küzdve mutatkozott be hazai pályán az NB II-ben, és megszerezte első pontjait a másodosztályban.

A következő héten két fordulót is rendeznek az NB II-ben, a SZEOL SC a hétközi, szerdai játéknapon a két kör után 100%-os Balmazújváros vendége lesz, majd vasárnap a Budaörsöt fogadja hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző
2016. augusztus 7., 17.30
SZEOL SC
Ceglédi VSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Gyarmati II. Tibor •* Asszisztens: Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert
2
1

Labdarúgó NB II, 2. forduló:

SZEOL SC – Ceglédi VSE 2 – 1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző. Vezette Gyarmati II. Tibor (Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert.)
SZEOL SC: Leindler – Kéri, Rácz, Forró, Ikonomu, Grünvald, Puskás (Fülöp, 89′), Lévai, Harsányi (Maksimovic, 73′), Buzási, Péter (Mendebaba, 90+1′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Ceglédi VSE: Horváth G. – Wild, Albert I., Makrai, Farkas A., Csordás (Szabó V., 62′), Markó, Peres, Albert Á., Babolek (Kozák, 80′), Horváth B. (Szkunc – a szünetben) Vezetőedző: Varga Attila.
Gólszerzők: Buzási (3′, 57′) ill. Albert I. (82′)
Sárga lap: Lévai (36′) ill. Babolek (73′)

Tóth Ákos: “Az a lényeg, hogy élmény volt ez a mai délután mind a srácoknak, és remélem, a szegedi közönségnek is. Mi még természetesen tanuljuk az NB II-t, de úgy gondolom, ma léptünk egy lépcsőfokot. Szervezetten, jól védekeztünk, felkészültünk az ellenfélből, az utolsó negyed óra kivételével nem is volt rajtunk fogás. A végén a szív és a szerencse kitolt két akciót, ez is kell ezen a szinten ahhoz, hogy sikeresek legyünk, hiszen ez egy hosszú út eleje. A srácoknak mondtam, hogy veszélyesek lehetnek a pontrúgásaink, ez egy olyan dolog, ha folyamatosan gyakoroljuk, akkor egyszer-egyszer bejön, majd a sors úgy hozza, hogy sokáig nem sikerül, most jobban ültek, mindkettő begyakorolt szituáció volt, de a lényeg a győzelem.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5′
VÉGE! Gyarmati II lefújja, óriási izgalmak végén nyerni tud a SZEOL a Cegléd ellen, így győzelemmel zárja az első hazai meccsét Tóth Ákos együttese!
90+4′
Sőt, a szöglethez előre jön a ceglédi kapus is: van is fejes, de Leindler kitolja a léc alól!
90+3′
Itt volt a labda az ikszhez! Nem tud felszabadítani a szegedi védelem, a lecsorgót pedig Albert Ádám tűzte kapura, Leindler óriási bravúrt mutatott be, de nem múlt el a veszély, jön a ceglédi szöglet!
91′
Mendebaba is beáll: Péter Antal jön le a SZEOL-ból.
89′
Vastaps kíséretében jön le Puskás a pályáról: Fülöp érkezik a helyére az utolsó percekre.

no images were found

86′
Ez szép volt! Maksimovic csapott le egy labdára, majd be is tudta kanyarítani, Buzási ütközött Horváth-al a beadásnál, szemfüles akció volt!
85′
Büntetőt reklamálnak a vendégek az ötösre ívelt szabadrúgás után: Gyarmati II azonban továbbot int. Még nagyon kemény öt perc előtt áll a SZEOL!
82′
Gól, 2-1! Így még meleg lehet a vége: a beadást követően Albert István át tudta venni a tizenhatoson belül a labdát, majd kilőtte a jobb alsót tíz méterről.
80′
Tíz perccel a vége előtt kihasználja utolsó cseréjét is a Cegléd: Baboleket Kozák váltja a vendégeknél.
77′
Leindler mit fogott! Egy bal oldalról érkező labdát a jobb alsó felé csúsztatott a középen érkező Szabó Viktor, Leindler azonban óriási reflexmozdulattal, bravúrral hárítani tudott, nagyon kellett!

no images were found

73′
Először nyúl a meccsbe Tóth Ákos: Harsányi helyére Maksimovic áll be.
73′
Egy ceglédi szöglet után Lévai vezette a kontrát, őt felvágja a félpályánál Babolek, narancssárga megmozdulás volt, de csak sárga.
71′
Kéri bedobása után a tizenhatos előterében álló Puskás elé kerül a labda, de lövése elakad a blokkban – majd nem sokkal később Kéri már a saját kapuja előtt ment nagyot egy bal oldali centerezést követően.
65′
A Cegléd nem igazán tud újítani: mondhatni, a SZEOL hátsó alakzata továbbra is remekül áll a lábán, miközben ez a 2-0 tökéletes eredmény a szegediek számára. Még 25 perc, nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie, hogy más legyen a mai meccs kimenetele.
62′
Ismét cserél a Cegléd: Szabó Viktor áll be Csordás Szabolcs helyére.

no images were found

59′
Puskás szögletét most ki tudja öklözni Horváth Gábor, majd fel is szabadítanak a vendégek.
57′
GÓÓÓÓÓÓL! Ha egy üzlet beindul, megint Buzási, és megint Puskás pontrúgásából! Jól jött középre a labda, Buzási kapura tudta fejelni az ötösről, erre Horváth Gábor sem érhetett oda, Buzási megszerzi önmaga és csapata második gólját, 2-0!
55′
Talán a meccsen először próbálkozik távolról a Cegléd, mivel továbbra sem tudja feltörni a SZEOL védekezését, de Babolek kísérlete hamar elhal a blokkban.
52′
Puskás tekeri ismét jól a kapu elé a labdát az iménti szituáció után járó szabadrúgást követően, de az utolsó pillanatban kicsúsztatják, mielőtt veszélyes lehetett volna.
51′
Farkas rántja le a szép csellel őt átverő Harsányit – majd szentségel is a bíró felé, de megússza lap nélkül.

no images were found

49′
Jól jön ki Leindler a ceglédi szögletre, el is tudja ütni a labdát – ez a sarokrúgás sem volt veszélyes.
46′
Szkunc jön be a vendégeknél, a folytatásra már nem jött ki az öltözőből Horváth Bence.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt a Cegléd.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: Buzási korai góljával vezet a SZEOL SC a Cegléd ellen, Tóth Ákos tanítványai remekül zárnak hátul, és igen nagy kedvvel futballozva állnak győzelemre 45 percet követően.
43′
Albert Ádám majd’ egy percig állt a sarokban, hogy elvégezze a ceglédiek első szögletét: a hosszas várakozás után veszélytelen lett a korner.

no images were found

41′
Forró elképesztően fontos mentést mutat be: Peres tudott kilépni a jobbösszekötő helyén, majd lövőcsellel csapta volna be Forrót a tizenhatoson belül, de megőrizte hidegvérét a szegedi.
36′
Lévaié a meccs első sárgája: keményen odapakolt ellenfelének még a ceglédi térfélen.
35′
Jól jön be ismét Puskás szöglete a hosszúra, de most nincs fejes ebből: az viszont látszik, ezekben a pontrúgásokban bőven van lehetőség.
34′
Egy szép lövés Harsányitól: Péter készítette le a tizenhatoson belül a társnak lövésre, aki kapásból rá is tűzte, ez is ceglédiről pattant kevéssel a kapu mellé.
31′
Buzási fut vissza, és szerzi meg a labdát: szó se róla, a SZEOL harci kedve nem hagy alább az idő haladtával sem, mégha ez helyzetekben talán nem is mutatkozik meg.

no images were found

26′
Jogosan kéri számon a publikum a játékvezetőt: az indítás pillanatában ugyan Grünvald lesen volt, de a mögötte érkező Buzási aligha, előbbi pedig okosan kivonta magát a játékból – nagy helyzet lehetett volna, így viszont szabadrúgással jöhet a Cegléd.
24′
Fordult egy picit a meccs képe: a Cegléd birtokolja a labdát, szinte mindenki a szegedi térfélen, de a vendégek nem tudnak ezekből komoly helyzetig jutni – a felívelt labdákat pedig vagy a szegedi védelem, vagy Leindler hárítja.
22′
Peres lép ki egy felíveléssel Ikonomu mellett, de átvételét követően nagy erővel a kapu fölé lő.
18′
Az első komolyabb vendég lehetőség: egy bal oldali, oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgás után Markó csúsztatta meg a labdát, de fejese jóval a keresztléc fölött hagyta el a pályát.
17′
Buzási lép ki a bal oldalon Grünvald indításával, de lapos beadása nem talál társat. A SZEOL irányítja a meccset, jobbára a szegediek akarata érvényesül a pályán.
15′
Okosan visszazár a SZEOL, jól szűkítik a területet Kériék, nincs is helye megindulni a Ceglédnek. A center, Péter Antal is kiveszi a részét a védekezésből: becsúszva zavarja meg Albert Istvánt.

no images were found

11′
Ez a korner most nem hoz veszélyt: közben Forró marad lent, őt kell ápolni, de folytatni tudja.
10′
Úh, ehhez kellett Horváth Gábor is! Harsányi élesen küldte jobbról a kapu elé a labdát, a léc alá tartó lövésszerű beadást pedig a ceglédi kapus ütötte szögletre.
8′
Horváth Bence csapta be védőjét a jobb oldalon, viszonylag tisztán ívelhetett középre, de szerencsére nem volt érkező a hosszún.
6′
Lényegesen másképp kezd a SZEOL, mint egy hete a bajnoki rajton: ez nem csak a gólban, hanem a mentalitásban is megmutatkozik egyelőre.
3′
GÓÓÓÓÓL! Hát valahogy így kell kezdeni egy meccset! A harmadik szöglet már gólt hoz: Puskás élesen középre tekeredő labdájába talán hozzáért Buzási, minden esetre a bal alsóban a labda, máris vezet a SZEOL!

no images were found

2′
Rögtön egy szegedi lehetőség, amit hálásan meg is tapsol a publikum: egy jobb oldali szabadrúgás került a ceglédi kapu elé, amit nem tudtak kivágni a vendégek, végül Forró fejese megy kevéssel a kapu mellé – kellett hozzá a ceglédi védő is, mert szöglettel jöhet a SZEOL.
1′
A kék-feketében futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Cegléd tiszta fehérben játszik.

17.24 – Gyakorlatilag megtelt a SZVSE-pálya lelátója – óriási taps fogadja a csapatot!

17.06 – Eddig is több hiányzót kellett nélkülöznie a SZEOL-nak, ez a mai meccsre csak gyarapodott, hiszen a már sérüléssel bajlódó játékosokhoz csatlakozott Beretka Péter és Gajág Gergő is, így a kispadon Dongó kapus mellett Nikola Maksimovic, Mendebaba Szása, Fülöp Tibor, Ondrejó Tamás és két fiatal, Papp Ádám és Ördögh Kristóf foglal helyet.

17.02 – Szépen gyűlnek a nézők is a hazai bemutatkozásra, kígyózó sor állt a jegypénztár előtt a Pulcz utca felőli bejáratnál: folyamatosan érkeznek a drukkerek, nem elképzelhetetlen egy telt házas kezdés sem.

16.58 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból! Első hazai NB II-es meccsére készül a SZEOL SC a szintén újonc Cegléd ellen: futballhoz tökéletesen passzoló időjárásban tehetik ezt meg a szegediek, a két csapat pedig már a pályán melegít a fél óra múlva kezdődő meccs előtt.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Rio 2016: hétfőn újabb magyar éremesélyek szállnak versenybe

Következő sztori

Labdarúgás: a hét gólocska – mesés győzelmet aratott a Szeged-Grosics a Cigánd felett