Labdarúgás: tisztes vereséget szenvedett a SZEOL Felcsúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_budaors39_gs

Kétgólos vereséget szenvedett a Pancho Arénában a SZEOL SC, ugyanakkor a szegediek teljesítményét nem érheti panasz.

Nem csökkent a hiányzók száma a SZEOL-nál a Puskás Akadémia elleni mérkőzést megelőzően: Tóth Ákos vezetőedző Nagy Richárdra sem számíthatott a korábban a maródiak listájára kerülő játékosok mellett.

A felcsútiak a hétközi fordulóban 5-0-s vereségbe szaladtak bele Békéscsabán, így borítékolható volt, hogy javítani szeretnének, azonban ez inkább csak a labdabirtkolásban tükröződött: komolyabb lehetőségig nem jutottak Sándor Györgyék, sőt, a SZEOL kontráiban rendre ott volt a veszély, harcosan kezdtek a szegediek. Negyed óra elteltével Tischler Patrik és Lencse László játszott össze, utóbbi éles szögből kapura emelt labdája kevéssel tévesztett célt. Ezt követően be tudta nyomni a szegedieket a Puskás Akadémia, ami góllá is érett: Tischler Patrik eszmélt a leghamarabb egy szöglet után, és lőtt Leindler Domonkos kapujába, 1-0. Bő tíz perccel később meg tudta duplázni előnyét a Puskás, megint Tischlerre jött ki az akció, aki Márkvárt passza után közelről lőtt a sarokba, 2-0. A SZEOL nem vesztette el hitét, és továbbra is koncentráltan játszott – ennek pedig a félidő hajrájában meg is lett az eredménye, egy kapu elé ívelt szabadrúgásra Buzási Péter érkezett, aki szépen fejelt Pogacsics Krisztián kapujának jobb alsó sarkába, 2-1. Öt perccel a szünet előtt labdája volt az ikszhez a SZEOL-nak, egy mintaszerű kontra végén Grünvald Attila állt szemben a felcsúti kapussal, de nem tudta ellőni mellette a labdát, maradt a hazai előny.

A szünet után is erősen kezdett a Puskás Akadémia, és Lencse László gyakorlatilag eldöntötte a meccset bő fél órával a vége előtt: ment ugyan derekasan előre a SZEOL, de egy védekezésbeli hiba után a tavasszal az Újpestben futballozó támadó csavarhatott szabadon a tizenhatoson belülről, és nem hibázta el ezt a szituációt, 3-1. A folytatásban már nem volt olyan nyílt a meccs, mint az első 45 perc során, Márkvárt Dávid még egyszer a kapufát is eltalálta, de a SZEOL már nem tudott annyit és olyan veszélyesen támadni, mint az első félidőben – teljesítményéért azonban így is elismerés jár, hiszen egy jóval erősebb együttes otthonában a meccs egyes szakaszaiban esélye volt a pontszerzésre a szegedi szurkolók által az elsőtől az utolsó percig hajtott gárdának.

Ezzel negyedik vereségét szenvedte el a SZEOL az NB II-ben, és a 15. helyről várhatja a válogatott mérkőzése miatti szünet utáni folytatást: szeptember 11-én a Kisvárdát fogadják a SZVSE-stadionban Beretka Péterék.

Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző
2016. augusztus 28., 19.00
Puskás Akadémia FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bognár Tamás •* Asszisztens: Erős Gábor, Lémon Oszkár.
3
1

Labdarúgó NB II, 7. forduló:

Puskás Akadémia FC – SZEOL SC 3 – 1 (2-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár).
Puskás Akadémia: Pogacsics – Heffler, Tóth B., Fényes, Spandler, Márkvárt, Pekár (Óvári, 74′), Sándor, Tischler, Lencse (Gajdos, 79′), Molnár Cs (Nagy Zs., 63′). Vezetőedző: Szijjártó István.
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró, Beretka (Ondrejó, 73′), Harsányi (Lévai, 59′), Buzási (Puskás, 84′), Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Tischler (19′, 30′), Lencse (57′) ill. Buzási (36′).
Sárga lap: Pekár (33′), Spandler (44′) ill. Forró (47′).

Szijjártó István: “Gratulálok a Szegednek, az eddigi teljesítménye azt mutatja, többre képes a csapat. Ne felejtsük el, hogy nagy dolog volt a felkerülésük, lehetett látni, hogy tudatosan játszottak. Csodálkoznék, ha olyan edzőkolléga ülne mellettem, aki nem akarna nyerni, de reálisan nézik a dolgokat. Örülök, hogy a SZEOL megnehezítette a feladatunkat, voltak olyan periódusok, amikor ha betalálnak, még több izzadtságcsepp lett volna a homlokomon. Nehéz volt ma nyernünk, vért izzadtunk ezért a győzelemért a szerdai K.O. után, amiből fel kellett állnunk. Egy profi futballistának tudnia kell, hogy mi várható a futball világában, nem szabad állandóan a mentális dolgokkal foglalkozni.”

Tóth Ákos: “Elsősorban azon múlott, hogy a Puskás Akadémia egy sokkal jobb csapat, mint mi. Tisztában voltunk vele, hogy ez egy nehéz küldetés lesz. Jelen pillanatban ekkora különbség mindenképpen van a két csapat között, még akkor is, ha a csapatommal elégedett vagyok. Nekünk olyan hiányzóink vannak, akiket nem tudunk pótolni, így nehéz egy Puskás-szintű csapat bajszát megrángatnunk. Az első félidő végén volt esélyünk a döntetlenre, de reálisan nézve akkor sem távozunk innen ponttal. Élmény volt itt játszani ilyen csapat ellen, a közvetlen riválisok ellen szeretnénk pontokat szerezni. Nem örülök, hogy idegenben megint kikaptunk, de összességében kell néznünk. Három csapatot kell megelőznünk, ezek közül az egyik nem a Puskás Akadémia lesz. Voltak olyan periódusok, amikor remélem, hogy legalább egy izzadtságcsepp megjelent a kollégám arcán. Gratulálok a Puskásnak, kívánom, hogy jussanak fel az NB I-be, mert oda valóak.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Vége, Bognár lefújja: abszolút nincs miért szégyenkeznie a SZEOL-nak, amely remekül küzdött, és a meccs egyes szakaszában a pontszerzésre is esélye volt a szegedi szurkolók által végig biztatott együttesnek.
90′
Három perc lesz a hosszabbítás a mérkőzés végén.
84′
Cserél a SZEOL, a meccsen utoljára: a gólszerző Buzási helyére Puskás áll be az utolsó bő öt percre.
82′
A Puskás higgadtan passzolgat, míg a SZEOL próbál támadni, és helyzeteket kialakítani, de nehezen tudja felépíteni támadásait a szegedi együttes.
79′
Kihasználja harmadik cseréjét is a hazai együttes: Lencse László helyére Gajdos Zsolt áll be.
74′
Változtat a Puskás Akadémia is: Pekár helyére Óvári érkezik a hazaiakhoz.
73′
Cserél a SZEOL: Beretkát hívja le a szegediek mestere, Ondrejó Tamás száll be a meccsbe.
69′
Nagy Zsolt csinál meg egy cselt a bal oldalon befelé, majd nagy erővel lő, de elkerüli a kaput. A szegedi szurkolók továbbra is rendületlenül űzik a SZEOL-t.
64′
Ez mondjuk nem volt csúnya, rögtön az imént beállt Nagy tálalt Márkvárt elé, aki tíz méterről jobb külsővel perdített a bal kapufára.
63′
Cserél a Puskás Akadémia: Molnár Csabát Nagy Zsolt váltja a folytatásra.
61′
Egy nem is olyan kicsi lehetőség Rácz előtt: egy szegedi szöglet után Péter sarokkal próbálta továbbtenni, majd visszakerült elé, átívelte a hosszúra Ráczhoz, aki magas ívben bólintott, de a kapu fölött hullott le a labdája.
59′
Változtat Tóth Ákos: Harsányi helyét Lévai foglalja el a folytatásra.
57′
Gól, Lencse is betalál, 3-1. Egy pillanatra üresen maradt a csatár a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belülre tört, majd eltekerte a hosszú sarokba a labdát, szép gól volt, meg kell vallani.
56′
Kéri szerez labdát Molnár Csabától, majd jól is indítja a középen kiugró Beretkát, de hosszan veszi át a labdát a támadó, kár ezért a lehetőségért.
54′
Megnyomja a félidő elejét a Puskás, de ezt most átvészeli a SZEOL: továbbra is nyílt a meccs, most lehet picit fújni az elmúlt percek után.
53′
Hatástalanítja a szegedi védelem a kornert, majd Pekár már a túloldalról, tükörszélsőként, ballal lő, Leindler üti újabb szögletre.
52′
Kéri harcolt ki egy szegedi szögletet, majd ebből indulhatott a Puskás kontrája, Pekár beadásába azonban beleértek középütt – már a túloldalon következik szöglet.
47′
Forró követ el egy faultot a felezőnél, övé az első szegedi sárga.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán.

SZÜNET

45+1′
Vége az első félidőnek, 2-1-re vezet 45 percet követően a Puskás Akadémia, azonban a szegedi szurkolók által végig hajtott SZEOL előtt bőven volt lehetőség arra, hogy ne csak egy gólt szerezzen – benne van a meccsben, hogy ponttal távozzon a Pancho Arénából a SZEOL!
45′
Egy percet tesz rá az első félidő végén Bognár Tamás.
44′
Az előbbi akció közben Spandler vágta fel Ráczot, ezért utólag kapja meg a sárgát.
43′
Megint egy pazar szegedi akció, ismét a hazaiak védelmének bal oldalán: a lapos indításra Beretka startolhatott, de Pogacsics becsúszva tisztázott a csatár elöl.
40′
Ott volt a labda az ikszhez! Mi maradt ki! Remekül futott végig a SZEOL akciója a jobb oldalon, majd Beretka jól is vette észre, hogy a bal oldalon teljesen üresen áll Grünvald, aki farkasszemet nézhetett Pogacsiccsal, de a kapusba lőtte a labdát tíz méterről!
37′
Most szerencsénk volt, Tischler teljesen üresen léphetett volna ki középen, de a sarkáról elpattant tőle a labda, pedig ziccerig vihette volna.
36′
GÓÓÓÓÓÓÓL! Szépít a SZEOL, 2-1! Remekül jött a szabadrúgás balról, amire középen Buzási érkezett, és csúsztatott a jobb alsóba!
33′
A meccs első sárgáját Pekár kapja, aki Kéri mellett próbált meg eladni egy tizenegyest.
30′
Ugye, az előző lehetőség… 2-0, megint Tischler. Ezt most kicsiben szépen kijátszották a hazaiak, Tischler mintegy nyolc méterről lőhetett, nem is hibázott, kilőtte a bal alsót, Leindler tehetetlen volt, 2-0.
30′
Ajj, de kár ezért! Gajág remekül látta meg, hogy középen üresen maradt Buzási, indítása azonban megcsúszott a füvön, így hosszú lett a társnak. Pedig Buzásival szemben csak Pogacsics állt.
28′
Ez komoly kontralehetőség volt a Puskás Akadémia előtt: Forró ugyan labdát tudott szerezni Sándortól a hazaiak tizenhatosa előtt, de elvesztette a SZEOL, négy a négy ellen mehettek a hazaiak, de végül Lencse jobb oldali beadása nagyon mély volt a túloldalon érkező Márkvártnak.
25′
Tóth folytatni tudja, ismét teljes létszámban a pályán a hazaiak. A szegedi szurkolók szünet nélkül biztatják a csapatot.
23′
Tóth Bence sérülése miatt áll egy kicsit a játék: ezt ki is használja Tóth Ákos néhány taktikai utasításra az övéi felé. A SZEOL játékosai biztatják egymást, láthatóan motiváltan játszanak – és mondhatjuk, az első húsz percben egyenrangú partnerei is voltak a Puskás Akadémiának.
19′
Gól, előnyben a Puskás Akadémia, ezt már nem bírta a SZEOL. Az újabb sarokrúgás után a fejest ugyan még sikerült hatástalanítani, de a lecsorgóra jött Tischler, és nagy erővel Leindler kapujába vágta, 1-0.
19′
Újabb Puskás-szöglet: most kicsit beszorul a SZEOL, szerencsére a lecsorgó után jó a blokk, és mellépattan így Sándor nagy erejű lövése.
17′
Lencse át tudja venni a labdát húsz méterre a kaputól, majd rá is tud fordulni: lapos lövésébe beleért Leindler, így szöglet a felcsútiaknak. A korner után felszabadul a szegedi kapu.
16′
Tóth Ákos széttárja a karját, de nincs büntető: egy bedobás után Péter elé csorog a labda a kapuval szemben, az ötös vonalánál, fogják őt rendesen, ő is a földre kerül, de ez sem büntető.
15′
Na, ez már helyzet volt! Tischlernek pörgette fel a labdát Lencse, aki le is tudott válni a védőjéről, majd az ötös jobb sarkáról kapura emelte, de nem volt sok területe, köszönhetően annak, hogy kijött Leindler: a labda így is éppen a keresztléc mögött hullott le.
13′
Ez már veszélyesebb volt, ismét Márkvárttól jött a labda középre, ahol Tischler érkezett, a csatár a földre került, de hiába reklamált, ez nem büntető. A kezdeti percekhez képest most nehezebben tudja megtartani a labdát a SZEOL.
10′
Márkvárt ugyan eljut az alapvonalig a bal oldalon, de nem tudja pontosan beadni: Kéri nagyon jól szorította őt, ebből sincs lehetőség. Buzásit meglökik a levegőben a kirúgás után, de most is néma a síp.
7′
Teljesen kiegyenlített a játék az első percekben, ugyan a hazaiak el tudnak jutni a SZEOL tizenhatosáig, de onnan tovább nem engedi őket a szegedi védelem. Mezőnyben pedig meg tudja tartani a labdát Tóth Ákos együttese, és el is tud jutni a Puskás kapuja elé – egyelőre komolyabb helyzet nélkül áll a meccs.
2′
Ez érdekes volt, Buzási lépett ki, de Spandler elsodorta középütt – akár egy szabadrúgás is jöhetett volna. Határozottan kezd a SZEOL, a labda persze inkább a hazaiaknál van, de rögtön éle volt az első támadásnak. A szegedi szurkolóktól zeng a Pancho Aréna.
1′
A sárga felsőben, kék nadrágban futballozó Puskás Akadémia kezdte a meccset. A SZEOL tiszta fehérben játszik ma. Egy tucatnyi szurkoló is elkísérte a SZEOL-t Felcsútra, ők hangos biztatással nyitják a meccset.

18.48 – A hazaiaknál nincs ott a Békéscsabán kiállított Zsidai László és Gőcze Gergő, azonban végignézve a névsoron, így is egy brutálisan erős keret áll Szijjártó István rendelkezésére. Végeztek a felek közben a bemelegítéssel, ismét locsolnak a pályán.

18.35 – A SZEOL hibátlan hazai mérleggel a háta mögött érkezett Felcsútra: a Puskás Akadémia is megnyerte eddigi hazai mérkőzéseit, ugyanakkor az érdekes, hogy mindkét alkalommal, a Szolnok és a Sopron ellen is megizzadt a sikerért, ráadásul mindkét alkalommal két gólt is kapott a tavasszal még NB I-ben szereplő együttes.

18.29 – A szegediek kispadján a mai napon Siska Richárd kapus mellett Fülöp Tibor, Ondrejó Tamás, Puskás Csaba, Mendebaba Szása, Lévai Norbert és Papp Ádám foglal helyet.

18.25 – A bemelegítés kezdete előtt bekapcsolták az öntözőrendszert, így fellocsolták egy kicsit a pályát – a talaj kifogástalan állapotban várja a csapatokat.

18.21 – Az összeállításokat böngészve megállapíthatjuk, hogy igen támadó felállást választott mára a Puskás Akadémia, hiszen Tischler, Lencse és Molnár Csaba is a kezdőben kapott helyet – a SZEOL-ból pedig Nagy Richárd kiesésével Rácz László került be a kezdőcsapatba.

17.49 – Köszöntjük olvasóinkat Felcsútról, bő egy óra múlva kezdődik a mérkőzés. Szó se róla, a Pancho Aréna igen impozáns látvány kintről is, hát még belülről. A SZEOL számára bizonyára akkor lenne csak igazán emlékezetes a mai meccs, ha sikerülne pontot szereznie – ez még idegenben nem jött össze Tóth Ákos együttesének.

A mérkőzés Bognár Tamás sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK

Következő sztori

Csehország az év végéig nem fogad be migránsokat Törökországból