Sport

Labdarúgás: tisztes vereséget szenvedett a SZEOL Felcsúton

Labdarúgás: tisztes vereséget szenvedett a SZEOL Felcsúton

2016. augusztus 28., vasárnap
Labdarúgás: tisztes vereséget szenvedett a SZEOL Felcsúton
szeol_budaors39_gs

Kétgólos vereséget szenvedett a Pancho Arénában a SZEOL SC, ugyanakkor a szegediek teljesítményét nem érheti panasz.

Nem csökkent a hiányzók száma a SZEOL-nál a Puskás Akadémia elleni mérkőzést megelőzően:

Tóth Ákos

vezetőedző

Nagy Richárdra

sem számíthatott a korábban a maródiak listájára kerülő játékosok mellett. A felcsútiak a hétközi fordulóban 5-0-s vereségbe szaladtak bele Békéscsabán, így borítékolható volt, hogy javítani szeretnének, azonban ez inkább csak a labdabirtkolásban tükröződött: komolyabb lehetőségig nem jutottak Sándor Györgyék, sőt, a SZEOL kontráiban rendre ott volt a veszély, harcosan kezdtek a szegediek. Negyed óra elteltével

Tischler Patrik

és

Lencse László

játszott össze, utóbbi éles szögből kapura emelt labdája kevéssel tévesztett célt. Ezt követően be tudta nyomni a szegedieket a Puskás Akadémia, ami góllá is érett: Tischler Patrik eszmélt a leghamarabb egy szöglet után, és lőtt

Leindler Domonkos

kapujába, 1-0. Bő tíz perccel később meg tudta duplázni előnyét a Puskás, megint Tischlerre jött ki az akció, aki

Márkvárt

passza után közelről lőtt a sarokba, 2-0. A SZEOL nem vesztette el hitét, és továbbra is koncentráltan játszott - ennek pedig a félidő hajrájában meg is lett az eredménye, egy kapu elé ívelt szabadrúgásra

Buzási Péter

érkezett, aki szépen fejelt

Pogacsics Krisztián

kapujának jobb alsó sarkába, 2-1. Öt perccel a szünet előtt labdája volt az ikszhez a SZEOL-nak, egy mintaszerű kontra végén

Grünvald Attila

állt szemben a felcsúti kapussal, de nem tudta ellőni mellette a labdát, maradt a hazai előny. A szünet után is erősen kezdett a Puskás Akadémia, és Lencse László gyakorlatilag eldöntötte a meccset bő fél órával a vége előtt: ment ugyan derekasan előre a SZEOL, de egy védekezésbeli hiba után a tavasszal az Újpestben futballozó támadó csavarhatott szabadon a tizenhatoson belülről, és nem hibázta el ezt a szituációt, 3-1. A folytatásban már nem volt olyan nyílt a meccs, mint az első 45 perc során, Márkvárt Dávid még egyszer a kapufát is eltalálta, de a SZEOL már nem tudott annyit és olyan veszélyesen támadni, mint az első félidőben - teljesítményéért azonban így is elismerés jár, hiszen egy jóval erősebb együttes otthonában a meccs egyes szakaszaiban esélye volt a pontszerzésre a szegedi szurkolók által az elsőtől az utolsó percig hajtott gárdának. Ezzel negyedik vereségét szenvedte el a SZEOL az NB II-ben, és a 15. helyről várhatja a válogatott mérkőzése miatti szünet utáni folytatást: szeptember 11-én a Kisvárdát fogadják a SZVSE-stadionban Beretka Péterék.

Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző
2016. augusztus 28., 19.00
Puskás Akadémia FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bognár Tamás •* Asszisztens: Erős Gábor, Lémon Oszkár.
3
-
1

Labdarúgó NB II, 7. forduló:

Puskás Akadémia FC - SZEOL SC 3 - 1 (2-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár).

Puskás Akadémia:

Pogacsics - Heffler, Tóth B., Fényes, Spandler, Márkvárt, Pekár (Óvári, 74'), Sándor, Tischler, Lencse (Gajdos, 79'), Molnár Cs (Nagy Zs., 63').

Vezetőedző:

Szijjártó István.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró, Beretka (Ondrejó, 73'), Harsányi (Lévai, 59'), Buzási (Puskás, 84'), Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Tischler (19', 30'), Lencse (57') ill. Buzási (36').

Sárga lap:

Pekár (33'), Spandler (44') ill. Forró (47'). Szijjártó István:

"Gratulálok a Szegednek, az eddigi teljesítménye azt mutatja, többre képes a csapat. Ne felejtsük el, hogy nagy dolog volt a felkerülésük, lehetett látni, hogy tudatosan játszottak. Csodálkoznék, ha olyan edzőkolléga ülne mellettem, aki nem akarna nyerni, de reálisan nézik a dolgokat. Örülök, hogy a SZEOL megnehezítette a feladatunkat, voltak olyan periódusok, amikor ha betalálnak, még több izzadtságcsepp lett volna a homlokomon. Nehéz volt ma nyernünk, vért izzadtunk ezért a győzelemért a szerdai K.O. után, amiből fel kellett állnunk. Egy profi futballistának tudnia kell, hogy mi várható a futball világában, nem szabad állandóan a mentális dolgokkal foglalkozni."

Tóth Ákos:

"Elsősorban azon múlott, hogy a Puskás Akadémia egy sokkal jobb csapat, mint mi. Tisztában voltunk vele, hogy ez egy nehéz küldetés lesz. Jelen pillanatban ekkora különbség mindenképpen van a két csapat között, még akkor is, ha a csapatommal elégedett vagyok. Nekünk olyan hiányzóink vannak, akiket nem tudunk pótolni, így nehéz egy Puskás-szintű csapat bajszát megrángatnunk. Az első félidő végén volt esélyünk a döntetlenre, de reálisan nézve akkor sem távozunk innen ponttal. Élmény volt itt játszani ilyen csapat ellen, a közvetlen riválisok ellen szeretnénk pontokat szerezni. Nem örülök, hogy idegenben megint kikaptunk, de összességében kell néznünk. Három csapatot kell megelőznünk, ezek közül az egyik nem a Puskás Akadémia lesz. Voltak olyan periódusok, amikor remélem, hogy legalább egy izzadtságcsepp megjelent a kollégám arcán. Gratulálok a Puskásnak, kívánom, hogy jussanak fel az NB I-be, mert oda valóak."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, Bognár lefújja: abszolút nincs miért szégyenkeznie a SZEOL-nak, amely remekül küzdött, és a meccs egyes szakaszában a pontszerzésre is esélye volt a szegedi szurkolók által végig biztatott együttesnek.
90'
Három perc lesz a hosszabbítás a mérkőzés végén.
84'
Cserél a SZEOL, a meccsen utoljára: a gólszerző Buzási helyére Puskás áll be az utolsó bő öt percre.
82'
A Puskás higgadtan passzolgat, míg a SZEOL próbál támadni, és helyzeteket kialakítani, de nehezen tudja felépíteni támadásait a szegedi együttes.
79'
Kihasználja harmadik cseréjét is a hazai együttes: Lencse László helyére Gajdos Zsolt áll be.
74'
Változtat a Puskás Akadémia is: Pekár helyére Óvári érkezik a hazaiakhoz.
73'
Cserél a SZEOL: Beretkát hívja le a szegediek mestere, Ondrejó Tamás száll be a meccsbe.
69'
Nagy Zsolt csinál meg egy cselt a bal oldalon befelé, majd nagy erővel lő, de elkerüli a kaput. A szegedi szurkolók továbbra is rendületlenül űzik a SZEOL-t.
64'
Ez mondjuk nem volt csúnya, rögtön az imént beállt Nagy tálalt Márkvárt elé, aki tíz méterről jobb külsővel perdített a bal kapufára.
63'
Cserél a Puskás Akadémia: Molnár Csabát Nagy Zsolt váltja a folytatásra.
61'
Egy nem is olyan kicsi lehetőség Rácz előtt: egy szegedi szöglet után Péter sarokkal próbálta továbbtenni, majd visszakerült elé, átívelte a hosszúra Ráczhoz, aki magas ívben bólintott, de a kapu fölött hullott le a labdája.
59'
Változtat Tóth Ákos: Harsányi helyét Lévai foglalja el a folytatásra.
57'
Gól, Lencse is betalál, 3-1. Egy pillanatra üresen maradt a csatár a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belülre tört, majd eltekerte a hosszú sarokba a labdát, szép gól volt, meg kell vallani.
56'
Kéri szerez labdát Molnár Csabától, majd jól is indítja a középen kiugró Beretkát, de hosszan veszi át a labdát a támadó, kár ezért a lehetőségért.
54'
Megnyomja a félidő elejét a Puskás, de ezt most átvészeli a SZEOL: továbbra is nyílt a meccs, most lehet picit fújni az elmúlt percek után.
53'
Hatástalanítja a szegedi védelem a kornert, majd Pekár már a túloldalról, tükörszélsőként, ballal lő, Leindler üti újabb szögletre.
52'
Kéri harcolt ki egy szegedi szögletet, majd ebből indulhatott a Puskás kontrája, Pekár beadásába azonban beleértek középütt - már a túloldalon következik szöglet.
47'
Forró követ el egy faultot a felezőnél, övé az első szegedi sárga.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek, 2-1-re vezet 45 percet követően a Puskás Akadémia, azonban a szegedi szurkolók által végig hajtott SZEOL előtt bőven volt lehetőség arra, hogy ne csak egy gólt szerezzen - benne van a meccsben, hogy ponttal távozzon a Pancho Arénából a SZEOL!
45'
Egy percet tesz rá az első félidő végén Bognár Tamás.
44'
Az előbbi akció közben Spandler vágta fel Ráczot, ezért utólag kapja meg a sárgát.
43'
Megint egy pazar szegedi akció, ismét a hazaiak védelmének bal oldalán: a lapos indításra Beretka startolhatott, de Pogacsics becsúszva tisztázott a csatár elöl.
40'
Ott volt a labda az ikszhez! Mi maradt ki! Remekül futott végig a SZEOL akciója a jobb oldalon, majd Beretka jól is vette észre, hogy a bal oldalon teljesen üresen áll Grünvald, aki farkasszemet nézhetett Pogacsiccsal, de a kapusba lőtte a labdát tíz méterről!
37'
Most szerencsénk volt, Tischler teljesen üresen léphetett volna ki középen, de a sarkáról elpattant tőle a labda, pedig ziccerig vihette volna.
36'
GÓÓÓÓÓÓÓL! Szépít a SZEOL, 2-1! Remekül jött a szabadrúgás balról, amire középen Buzási érkezett, és csúsztatott a jobb alsóba!
33'
A meccs első sárgáját Pekár kapja, aki Kéri mellett próbált meg eladni egy tizenegyest.
30'
Ugye, az előző lehetőség... 2-0, megint Tischler. Ezt most kicsiben szépen kijátszották a hazaiak, Tischler mintegy nyolc méterről lőhetett, nem is hibázott, kilőtte a bal alsót, Leindler tehetetlen volt, 2-0.
30'
Ajj, de kár ezért! Gajág remekül látta meg, hogy középen üresen maradt Buzási, indítása azonban megcsúszott a füvön, így hosszú lett a társnak. Pedig Buzásival szemben csak Pogacsics állt.
28'
Ez komoly kontralehetőség volt a Puskás Akadémia előtt: Forró ugyan labdát tudott szerezni Sándortól a hazaiak tizenhatosa előtt, de elvesztette a SZEOL, négy a négy ellen mehettek a hazaiak, de végül Lencse jobb oldali beadása nagyon mély volt a túloldalon érkező Márkvártnak.
25'
Tóth folytatni tudja, ismét teljes létszámban a pályán a hazaiak. A szegedi szurkolók szünet nélkül biztatják a csapatot.
23'
Tóth Bence sérülése miatt áll egy kicsit a játék: ezt ki is használja Tóth Ákos néhány taktikai utasításra az övéi felé. A SZEOL játékosai biztatják egymást, láthatóan motiváltan játszanak - és mondhatjuk, az első húsz percben egyenrangú partnerei is voltak a Puskás Akadémiának.
19'
Gól, előnyben a Puskás Akadémia, ezt már nem bírta a SZEOL. Az újabb sarokrúgás után a fejest ugyan még sikerült hatástalanítani, de a lecsorgóra jött Tischler, és nagy erővel Leindler kapujába vágta, 1-0.
19'
Újabb Puskás-szöglet: most kicsit beszorul a SZEOL, szerencsére a lecsorgó után jó a blokk, és mellépattan így Sándor nagy erejű lövése.
17'
Lencse át tudja venni a labdát húsz méterre a kaputól, majd rá is tud fordulni: lapos lövésébe beleért Leindler, így szöglet a felcsútiaknak. A korner után felszabadul a szegedi kapu.
16'
Tóth Ákos széttárja a karját, de nincs büntető: egy bedobás után Péter elé csorog a labda a kapuval szemben, az ötös vonalánál, fogják őt rendesen, ő is a földre kerül, de ez sem büntető.
15'
Na, ez már helyzet volt! Tischlernek pörgette fel a labdát Lencse, aki le is tudott válni a védőjéről, majd az ötös jobb sarkáról kapura emelte, de nem volt sok területe, köszönhetően annak, hogy kijött Leindler: a labda így is éppen a keresztléc mögött hullott le.
13'
Ez már veszélyesebb volt, ismét Márkvárttól jött a labda középre, ahol Tischler érkezett, a csatár a földre került, de hiába reklamált, ez nem büntető. A kezdeti percekhez képest most nehezebben tudja megtartani a labdát a SZEOL.
10'
Márkvárt ugyan eljut az alapvonalig a bal oldalon, de nem tudja pontosan beadni: Kéri nagyon jól szorította őt, ebből sincs lehetőség. Buzásit meglökik a levegőben a kirúgás után, de most is néma a síp.
7'
Teljesen kiegyenlített a játék az első percekben, ugyan a hazaiak el tudnak jutni a SZEOL tizenhatosáig, de onnan tovább nem engedi őket a szegedi védelem. Mezőnyben pedig meg tudja tartani a labdát Tóth Ákos együttese, és el is tud jutni a Puskás kapuja elé - egyelőre komolyabb helyzet nélkül áll a meccs.
2'
Ez érdekes volt, Buzási lépett ki, de Spandler elsodorta középütt - akár egy szabadrúgás is jöhetett volna. Határozottan kezd a SZEOL, a labda persze inkább a hazaiaknál van, de rögtön éle volt az első támadásnak. A szegedi szurkolóktól zeng a Pancho Aréna.
1'
A sárga felsőben, kék nadrágban futballozó Puskás Akadémia kezdte a meccset. A SZEOL tiszta fehérben játszik ma. Egy tucatnyi szurkoló is elkísérte a SZEOL-t Felcsútra, ők hangos biztatással nyitják a meccset.

18.48

- A hazaiaknál nincs ott a Békéscsabán kiállított Zsidai László és Gőcze Gergő, azonban végignézve a névsoron, így is egy brutálisan erős keret áll Szijjártó István rendelkezésére. Végeztek a felek közben a bemelegítéssel, ismét locsolnak a pályán.

18.35

- A SZEOL hibátlan hazai mérleggel a háta mögött érkezett Felcsútra: a Puskás Akadémia is megnyerte eddigi hazai mérkőzéseit, ugyanakkor az érdekes, hogy mindkét alkalommal, a Szolnok és a Sopron ellen is megizzadt a sikerért, ráadásul mindkét alkalommal két gólt is kapott a tavasszal még NB I-ben szereplő együttes.

18.29

- A szegediek kispadján a mai napon Siska Richárd kapus mellett Fülöp Tibor, Ondrejó Tamás, Puskás Csaba, Mendebaba Szása, Lévai Norbert és Papp Ádám foglal helyet.

18.25

- A bemelegítés kezdete előtt bekapcsolták az öntözőrendszert, így fellocsolták egy kicsit a pályát - a talaj kifogástalan állapotban várja a csapatokat.

18.21

- Az összeállításokat böngészve megállapíthatjuk, hogy igen támadó felállást választott mára a Puskás Akadémia, hiszen Tischler, Lencse és Molnár Csaba is a kezdőben kapott helyet - a SZEOL-ból pedig Nagy Richárd kiesésével Rácz László került be a kezdőcsapatba.

17.49

- Köszöntjük olvasóinkat Felcsútról, bő egy óra múlva kezdődik a mérkőzés. Szó se róla, a Pancho Aréna igen impozáns látvány kintről is, hát még belülről. A SZEOL számára bizonyára akkor lenne csak igazán emlékezetes a mai meccs, ha sikerülne pontot szereznie - ez még idegenben nem jött össze Tóth Ákos együttesének.

A mérkőzés Bognár Tamás sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.