Sport

Labdarúgás: pozitív előjelekkel várhatja a Csákvárt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: pozitív előjelekkel várhatja a Csákvárt a Szeged-Grosics

2016. augusztus 9., kedd
Labdarúgás: pozitív előjelekkel várhatja a Csákvárt a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar05_gs

Nagyszerű rajtot vett a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II-ben, hiszen 100%-os mutatóval, kapott gól nélkül áll a tabella tetején, ami még akkor is megsüvegelendő, ha mindössze két forduló telt el a másodosztály idei küzdelmeiből. Szerdán az a Csákvár vár majd Andorka Péterékre, amellyel szemben jó esélye nyílik arra a Szeged-Grosicsnak, hogy hasonlóképp folytassa a bajnokságot.

Kedvező előjelekkel várhatja az NB II harmadik, hétközi fordulóját a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Germán Tamásék mindkét eddigi bajnokijukat megnyerték, ráadásul

Szántai Leventének

még nem kellett labdát kiszednie a hálójából tétmérkőzésen, ezt pedig rajta kívül csupán három klub kapusa mondhatja el magáról. Mindezek mellett a Cigánd elleni gólzáporos siker is lökhet a csapaton, és bár csak két játéknap telt el, de a Szeged-Grosics vezeti a másodosztály tabelláját – ennek megőrzésére pedig jó esélye van a szerdai meccsek után is, hiszen azt a Csákvárt fogadja, amely a nyáron kulcsembereit vesztette el, és nem őriz túlzottan szép emlékeket a közelmúltból a gyulai Grosics Akadémiáról, hiszen a tavalyi bajnokság utolsó fordulójában 6-0-ra tángálta el szerdai ellenfelét

Klausz László

együttese. A csákváriaktól az átigazolási időszak során távozott a klub tavalyi két legeredményesebb játékosa, a góllövőlistán harmadik, 15-ször eredményes

Makrai Gábor

, valamint a 10 találatot elérő

Molnár Csaba

– mindketten a szintén NB II-es Puskás Akadémiánál folytatják, az ellenkező irányt pedig öten is bejárták. A Csákvár két döntetlent tud felmutatni a 2016/17-es bajnokság eddigi mérkőzésein, amip persze felfogható úgy is, hogy még nyeretlen a gárda, azonban az a tény, hogy az egyik ikszét a feljutás egyik esélyesének vendégeként, a Nyíregyháza otthonában érte el, más megvilágításba helyezi a csapat teljesítményét, főképp úgy, hogy mindezt kapott gól nélkül tették. Ha csak a két együttes egymás elleni közelmúltját tekintjük, ez is a szegediek felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen az előző két idény négy lejátszott mérkőzése közül háromszor nyert a Szeged-Grosics, míg a Csákvár egy sikert tud felmutatni – így az előjelek mindenképp Klausz László tanítványai mellett szólnak, mindez persze alapvetően semmit sem befolyásol majd a szerdai találkozó kezdősípszavának felhangzásakor.

Online

Szerdán 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár másodosztályú bajnoki mérkőzésről.

„Az biztos, hogy a mi játékunk nem fog változni, természetesen ismerjük azokat a taktikai dolgokat, amik jellemzőek a Csákvárra, ennek szellemében készülünk rájuk” - mondta el az igen fiatal kerettel dolgozó szerdai ellenfélről Klausz László, hiszen a csákváriak hétvégi, Dorog elleni keretében csupán négy, 1990, vagy az előtt született labdarúgót találhattunk. Az egész bajnokság legnagyobb arányú sikerét aratta Cigándon vasárnap a Szeged-Grosics, nem kimondottan ez az egy mérkőzés adta meg az önbizalmat a játékosok számára, hiszen a felkészülésük is jól sikerült a csapat számára, az ott mutatott játékhoz képest annyi különbség mutatkozott, hogy ezúttal sikerült értékesíteniük a helyzeteiket, valamint három olyan átlövés-gólt is szerzett a Szeged-Grosics, amelyik eddig nem igazán volt jellemző a csapatra a mester szerint. „Helyén kell kezelnünk ezt a sikert, most minden a kezünkre játszott, jó lenne, ha még a bajnokság folyamán lenne ilyen, de nem ebből kell kiindulnunk, szeretném, ha ezt az önbizalmat a csapat megtartaná és így játszanánk minél több mérkőzést” - fogalmazott Klausz László. A klubnál nagy gondot fordítanak a fiatal tehetségek megfelelő fejlődésére: ebből a szempontból tökéletesen sikerült a Cigánd elleni találkozó, hiszen

Zabari Dávid

kettő, míg

Pászka Lóránd

és az egész NB II legfiatalabb játékosa,

Balogh Gusztáv

egy góllal vette ki a részét a hétgólos sikerből. „Mi erre készültünk tavaly is, ahol jó pár meccsen játszottak a fiatalok annak érdekében, hogy legyen tapasztalatuk. Talán ezen a téren előrébb vagyunk, mint a többi csapat, mert nekem több lehetőségem van azt illetően, hogy melyik fiatalt melyik poszton vessem be” - tért ki a Szeged-Grosics hétvégén jól teljesítő fiatal labdarúgóira Klausz László. A Szeged-Grosics mesterének dolgát ezúttal sem nehezítik sérülések, így a teljes keretre számíthat majd a szerdai, Csákvár elleni találkozón is.

Így játszottak a csapatok az NB II 2. fordulójában

Cigánd SE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-7 (0-5)

Balmazújváros, 250 néző. Vezette: Böcskei Balázs •(Máyer Gábor, Kulcsár Judit).

Cigánd:

Vereckei (Egyed - a szünetben) - Szilágyi, Csicsvári, Raducu, Varga, Sipos, Nagy (Balogh A. - a szünetben), Kis (Angyal - a szünetben), Baksa, Jóni, Roszel.

Vezetőedző:

Fogarasi Zoltán.

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim (Geiger 63'), Tóth, Farkas, Mészáros, Király (Pászka - a szünetben), Horváth, Coroian, Zabari, Germán, Zádori (Balogh G. 52').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Germán (6' - tizenegyesből), Coroian (10'), Zabari (12', 43'), Király (37'), Pászka (76'), Balogh (88').

Kiállítás:

Varga (5').

FC Csákvár - Dorogi FC 1-1 (1-1)

Csákvár, vezette: Bogár Gergő (Iványi István, Kiss Balázs)

Csákvár:

Kovács D. - Pintér B., Póti, Dulló, Baranyai, Mészáros D., Bakos, Kocsis G., Paudits (Kiprich, 82'), Horváth R. (Vallejos, 59'), Oldal (Damásdi, 74').

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Dorog:

Szemerédi - Fürjes, Berkó, Bora, Fekecs, Hartyán, Grabant, Mészáros Á., Medgyes (Kovács I., 90'), Bor (Kővári, 68'), Perovic (Vígh, 59').

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Oldal (13') ill. Perovic (2')

Sárga lap:

Mészáros D. (52'), Bakos (72') ill. Fekecs (8'), Perovic (40'), Kővári (77'), Szemerédi (89').

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2016. június 5.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 6-0 (2-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Róbert, Szalai Dániel).

Szeged:

Molnár F. T. - Povázsai, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó, Zelenyánszki, Coroian (Veselinov 77'), Pászka, Király, Zádori (Andorka 80').

Vezetőedző:

Klausz László.

Csákvár

Gróf - Fényes, Dulló, Spandler, Baranyai, Nyilasi (Szalai - a szünetben), Oldal, Molnár T. (Bartos 65'), Karacs (Domján - a szünetben), Molnár Cs., Makrai.

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Gólszerzők:

Király (28'), Coroian (33', 66'), Zádori (62', 79'), Veselinov (81').

Sárga lap:

Király (83'), ill. Spandler (71').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.