Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: még két poszton változhat a HFC kerete

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

hfc_sajttaj_promenad

Hétvégén rajtol az NB III-as labdarúgó-bajnokság: ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Hódmezővásárhelyi FC, amelynek játékoskerete még formálódhat a pontvadászat kezdetéig.

Augusztus első hétvégéjén kezdődnek az NB III küzdelmei, ennek apropóján tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Hódmezővásárhelyi FC. A tavaly a harmadosztályú tagságát az utolsó fordulóban bebiztosító klubnál a szakmai munkáért továbbra is Major László felel, míg a keretben jelentős változások következtek be. Az NB III versenykiírása is megváltozott az idei szezonra, a három, 18 csapatból álló csoportok mezőnye jövőre lecsökken, ennek értelmében a 14. helyezettek már a megyeegyben kezdhetik meg a következő szezont, miképp a legrosszabb 13. helyen végzett gárda is búcsúzni kényszerül a nemzeti bajnokság harmadik vonalától, így igen kiélezett bajnokság várható a bent maradásért vívott harcot tekintve is. „A minimális célkitűzés a 12. hely elérése, de az elnökség a 6-10. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. A szezon legfontosabb célja az lenne, hogy egy masszív középcsapat legyen a Hódmezővásárhelyi Futball Club, a következő szezonban pedig lehetőség szerint szeretnénk odáig fejlődni, hogy reális esélyünk legyen élcsapattá válni az NB III-ban” – fogalmazott Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi FC elnöke.

“Négy olyan csapat érkezett a bajnokságba, amellyel lényegesen erősebb lett a Közép csoport, mint tavaly volt, gondolok itt a Fradi II-re, a Szigetszentmiklósra, a Dunaújvárosra és a Pécsre. Idekerült a Mórahalom és a Méhkerék, akik valószínűleg közvetlen riválisaink lesznek a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. A fenti négyes az Újbudával kiegészülve masszív csapatok lesznek, majd lesz nyolc olyan csapat, aki hasonló képességű, bízom benne, hogy mi is ide fogunk tartozni” – fejtette ki a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője, Major László.

Major László kitért rá, még nem alakult ki a HFC kerete, egy belső védőt és egy csatárt keresnek, így a héten is érkeznek még próbajátékosok Vásárhelyre. “Az említett posztokon nagy szükségünk lenne két megbízható játékosra. Ha ez sikerülne, akkor bizakodva indulhatnánk neki a bajnokságnak, amelyik sokkal nehezebb lesz, hiszen 5-6 csapatot kell megelőzni a bent maradáshoz. A felkészülési meccseink nem éppen úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, de remélem, a Békéscsaba ellen mindenki egészséges lesz, mert folyamatosan 3-4 sérültünk volt” – összegzett Major László, aki elmondta, minden héten lesz egy olyan nap, amikor két edzést is vezényel a keret tagjai számára, hiszen az NB III a profi szint fele csúszik a tréner véleménye szerint, Vásárhelyen pedig adottak a feltételek ahhoz, hogy a napi két edzést meg is tudják valósítani.

A nyári keretváltozásokat követően a HFC mestere elmondta, még nincs kialakult csapata, így reményei szerint a második-harmadik fordulóra megtalálja a legerősebb vásárhelyi összeállítást. “Tavaly minden héten remegve készültünk, ezt szeretnénk elkészülni. Az egy szörnyű helyzet volt, béklyókat kötött a lábakra. Ha egy Békéscsaba elleni győzelemmel, és egy Pécs elleni, bravúros idegenbeli döntetlennel el tudnánk rajtolni, akkor nem lesz gondunk ősszel. Nem mondanám rossznak a sorsolásunkat” – nyilatkozta Major László.

A HFC NB III-as és megyeegyes csapatainak mérkőzésére a szurkolók 6000 forintért válthatnak bérletet, a harmadosztályú mérkőzésekre szóló jegyár nem változott tavalyhoz képest, így idén is 500 forintért léphetnek be a futballbarátok, a nők és 14 éven aluliak számára pedig továbbra is ingyenes a belépés. A diákok és a nyugdíjasok 400 forintért, a megyeegyes meccsekre pedig 300 forintért váltható belépő, a nők és a 14 éven aluliak pedig ezekre a meccsekre is ingyen mehetnek be, míg a diákok és a nyugdíjasok 200 forintért láthatják a HFC II-t a Csongrád megyei I. osztályban. A bérletek a városi stadion irodájában, illetve a jegypénztárban is megvásárolhatóak. A sajtótájékoztatón szó esett a vásárhelyi létesítményben tervezett infrastrukturális fejlesztésekről is, mint arról korábban beszámoltunk, a tervek szerint beléptetőrendszerrel és fedett lelátóval újulna meg a HFC otthona.

A Hódmezővásárhelyi FC csakúgy, mint egy évvel ez előtt, a Békéscsaba II. ellen nyitja a szezont, a 2016/17-es szezon első mérkőzését vasárnap 17.30-tól rendezik a vásárhelyi városi stadionban.

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Hírzóna

40 millió forint jut a szegedi sportegyesületek működési támogatására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Emellett rendezvényekre 5 milliós keretre pályázhatnak a klubok.

Tovább olvasom

Aktuál