Labdarúgás: hiába vezetett, nem tudott nyerni a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_esmtk48_gs

Második hazai mérkőzésén szezonbeli első döntetlenjét érte el a Hódmezővásárhelyi FC, amely ugyan az első játékrészben előnybe került, ám ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy három pontot szerezzen.

A tavalyi bronzérmes Dabas ellen folytatta a bajnokságot a Hódmezővásárhelyi FC, a vásárhelyiek ellenfele pedig az idei első két fordulót követően veretlenül érkezett Tóth Imréékhez.

Az első játékrészben a HFC akarata érvényesült, akár több gólt is szerezhetett volna Major László együttese, azonban a kapu előtt nem sikerült jó megoldást választani. Végül Tóth Attila betörését követően büntetőhöz jutott a Vásárhely, amelyet Szabó II Dávid értékesített, így nyolc perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a HFC.

A fordulást követően teljesen megváltozott a meccs képe: az első 45 perc alatt inkább a védekezésre koncentráló Dabas felbátorodott, és egyre több veszélyes támadást vezetett: végül a vendégek erőfeszítéseinek eredménye egy újabb tizenegyes lett, amit Zsolnai Róbert váltott gólra, így kiegyenlített a Dabas – Dajka László tanítványai ezt követőn akár a győzelmet is megszerezhették volna, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, de végül akcióból egyik csapat sem talált be, így maradt az 1-1.

A HFC ezzel három kört követően 4 pontos, a következő fordulóban pedig a szintén ennyivel álló Pénzügyőr vendége lesz augusztus 27-én.

NB III Közép csoport, 3. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 1-1 (1-0)
Hódmezővásárhely, vezette: Bálint Attila (Viczián Mátyás, Zahorecz Roland)
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth J., Tóth I., Tóth A., Máté, Komáromi, Végh (Fátyol, 60′), Szilágyi (Szabó I D., 87′), Szabó II D. (Bartyik N., 73′), Fábián. Vezetőedző: Major László.
Dabas: Scheilinger – Tóth M., Takács, Eördögh, Surányi, Lanczkor, Nádházi (Zsíros, 90′), Karacs (Domonyi – a szünetben ; Dobó, 61′), Hollauer, Zsolnai, Sárközi. Vezetőedző: Dajka László.
Gól: Szabó II. D. (31′, büntetőből) ill. Zsolnai (67′, büntetőből).
Sárga lap: Tóth A. (66′), Tóth I. (90′) ill. Eördögh (30′), Takács (34′).

Major László: “Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, a másodikban pedig kikaphattunk volna, reális az eredmény. Pozitívan nézve a dolgokat, a Dabas ellen nem olyan rossz eredmény ez. Ha a szabály lehetővé tette volna, akkor hat embert kellett volna, hogy lecseréljek. Szeretnénk megtartani ezt a pozíciót, ahol most állunk, a Pénzügyőr ellen sem lesz könnyebb mérkőzésünk, sajnos a góllövéssel továbbra is nehézségeink vannak.”

Előző sztori

Labdarúgás: korábbi élvonalbeli gólkirály okozta a SZEOL vesztét Soroksáron

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK