Sport

Labdarúgás: hiába vezetett, nem tudott nyerni a HFC

Labdarúgás: hiába vezetett, nem tudott nyerni a HFC

2016. augusztus 21., vasárnap
Labdarúgás: hiába vezetett, nem tudott nyerni a HFC
hfc_esmtk48_gs

Második hazai mérkőzésén szezonbeli első döntetlenjét érte el a Hódmezővásárhelyi FC, amely ugyan az első játékrészben előnybe került, ám ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy három pontot szerezzen.

A tavalyi bronzérmes Dabas ellen folytatta a bajnokságot a Hódmezővásárhelyi FC, a vásárhelyiek ellenfele pedig az idei első két fordulót követően veretlenül érkezett Tóth Imréékhez. Az első játékrészben a HFC akarata érvényesült, akár több gólt is szerezhetett volna

Major László

együttese, azonban a kapu előtt nem sikerült jó megoldást választani. Végül

Tóth Attila

betörését követően büntetőhöz jutott a Vásárhely, amelyet

Szabó II Dávid

értékesített, így nyolc perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a HFC. A fordulást követően teljesen megváltozott a meccs képe: az első 45 perc alatt inkább a védekezésre koncentráló Dabas felbátorodott, és egyre több veszélyes támadást vezetett: végül a vendégek erőfeszítéseinek eredménye egy újabb tizenegyes lett, amit

Zsolnai Róbert

váltott gólra, így kiegyenlített a Dabas -

Dajka László

tanítványai ezt követőn akár a győzelmet is megszerezhették volna, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, de végül akcióból egyik csapat sem talált be, így maradt az 1-1. A HFC ezzel három kört követően 4 pontos, a következő fordulóban pedig a szintén ennyivel álló Pénzügyőr vendége lesz augusztus 27-én.

NB III Közép csoport, 3. forduló

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 1-1 (1-0)

Hódmezővásárhely, vezette: Bálint Attila (Viczián Mátyás, Zahorecz Roland)

HFC:

Bordás - Kormányos, Tóth J., Tóth I., Tóth A., Máté, Komáromi, Végh (Fátyol, 60'), Szilágyi (Szabó I D., 87'), Szabó II D. (Bartyik N., 73'), Fábián.

Vezetőedző:

Major László.

Dabas:

Scheilinger - Tóth M., Takács, Eördögh, Surányi, Lanczkor, Nádházi (Zsíros, 90'), Karacs (Domonyi - a szünetben ; Dobó, 61'), Hollauer, Zsolnai, Sárközi.

Vezetőedző:

Dajka László.

Gól:

Szabó II. D. (31', büntetőből) ill. Zsolnai (67', büntetőből).

Sárga lap:

Tóth A. (66'), Tóth I. (90') ill. Eördögh (30'), Takács (34'). Major László:

"Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, a másodikban pedig kikaphattunk volna, reális az eredmény. Pozitívan nézve a dolgokat, a Dabas ellen nem olyan rossz eredmény ez. Ha a szabály lehetővé tette volna, akkor hat embert kellett volna, hogy lecseréljek. Szeretnénk megtartani ezt a pozíciót, ahol most állunk, a Pénzügyőr ellen sem lesz könnyebb mérkőzésünk, sajnos a góllövéssel továbbra is nehézségeink vannak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.