Közélet

Kvótareferendum: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

Kvótareferendum: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

2016. augusztus 7., vasárnap
Kvótareferendum: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi népszavazásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az országos népszavazás kitűzéséről és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítők nyomtatása az augusztus 5-i névjegyzéki állapotnak megfelelően pénteken kezdődött meg, ezek kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg. A 8 millió választópolgár értesítője legkésőbb augusztus 15-éig postára kerül. Ha valaki nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki új értesítőt állít ki. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelművé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is. Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-ai népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.