Közélet

Kvótareferendum: az EMNP az október 2-i népszavazáson való részvételre buzdít

Kvótareferendum: az EMNP az október 2-i népszavazáson való részvételre buzdít

2016. augusztus 19., péntek
Kvótareferendum: az EMNP az október 2-i népszavazáson való részvételre buzdít

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) minden magyar állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson, és mondjon nemet a kötelező betelepítési kvótákra.

Az erdélyi magyar párt pénteki közleményében élesen bírálta a magyarországi baloldalt, amely szerinte a magyar nemzetet "újabb hazug kampánnyal" próbálja megosztani. A néppárt szerint "hazug és manipulatív" az az állítás, hogy a népszavazáson a határon túli magyaroknak többletjogaik lennének a külföldön tartózkodó anyaországi polgárokhoz képest, illetve hogy a választási törvény a népszavazáson való részvétel tekintetében különbséget tenne az anyaországi és a nem anyaországi állampolgárok között. "Aljas és méltatlan, hogy a baloldal párhuzamba állítja a Kárpát-medence elszakított területein megmaradt magyarság és az Európai Unió más részein munkavállalás céljából tartózkodó nemzettársaink különböző élethelyzeteit" - olvasható a közleményben. Úgy vélik, sorsdöntő kérdés, hogy milyen irányba dől el az Európát sújtó bevándorlási válság. Ezért érthetetlen - állítják -, hogy "a kontinens jövőjét veszélyeztető, egyértelműen külső erők által szervezett és főként gazdasági menekültekből álló migránsáradat gondjaira folyamatos álérzékenységet mutató magyar baloldal hogyan tud ismét a legdurvább módon szembemenni a magyar nemzet és Európa legelemibb érdekeivel és az egész magyar társadalom egészséges életösztöneivel, azzal, hogy hol nyíltan, hol burkoltan a magyar nemzet szabad véleménynyilvánítását jelentő októberi népszavazás ellen kampányol". Felszólították a magyar ellenzéki erőket, hogy ne ártsanak tovább ebben a mindenki számára sorsdöntő kérdésben. "Közel száz évvel Trianon után eljött az ideje, hogy a magyar baloldal is tudomásul vegye, a magyar nemzet egy és oszthatatlan, és büntetlenül senki nem verhet éket magyar és magyar közé" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.