Bulvár

Közel háromezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le Röszkén

Közel háromezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le Röszkén

2016. augusztus 12., péntek
Közel háromezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le Röszkén
dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen mintegy 2700 doboz adózatlan cigarettát találtak egy magyar rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök, a rendőrség munkatársaival közösen egy magyar rendszámú Renault Master típusú személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető magyar férfi és szintén magyar utasai úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a rendőrök előzetes jelzése alapján a jármű és a csomagok tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az ellenőrzéskor a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a két hátsó, háromszemélyes üléssor alatt lévő padozat eltér a gyári szabványtól, gyanús volt, hogy azt házilag átalakították. A további kutatás során a pénzügyőrök a hátsó üléssor alatt, a kárpitot felszedve egy fa deszkára lettek figyelmesek. A deszkát kicsavarozva hatalmas rejtekhely tárult fel, ahonnan 2700 doboz (Ashima és FM Blue márkájú) külföldi eredetű cigaretta került elő. Az átvizsgáláson végig jelen volt a gépkocsit vezető magyar férfi, aki egyben a jármű üzembentartója is. Elmondta, hogy nem volt tudomásuk sem a jármű átalakításáról, sem az ott elrejtett cigarettáról. A pénzügyőrök, az összesen 3,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.