Bulvár

Nem jogerősen előzetesben a saját anyját fenyegető férfi (FRISSÍTVE)

Nem jogerősen előzetesben a saját anyját fenyegető férfi (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 12., péntek
Nem jogerősen előzetesben a saját anyját fenyegető férfi (FRISSÍTVE)

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit édesanyjának sérelmére elkövetett kifosztás bűntette és zaklatás vétsége, valamint más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 12-ig tart.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Korábban írtuk:

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki rendszeresen zaklatta, illetőleg ki is fosztotta a saját édesanyját. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2015 novembere óta alkoholfogyasztásaiból adódóan napi rendszerességgel követelt pénzt édesanyjától, illetőleg ennek érdekében meg is fenyegette, hogy összeveri, illetőleg megöli. Ennek során július 24-én a szegedi lakásukban ismételten ittas állapotban követelte a sértett készpénzét, illetőleg bankkártyáját, aki ennek a kérésnek nem tett eleget, a pénztárcáját párnája alá rejtette, hogy a fia azt ne tudja elvenni. Miután a sértett elaludt, a gyanúsítottnak sikerült elvennie a bankkártyát és azzal egy közeli áruháznál levő automatából az éjjeli órákban pénzt vett fel. Mindezeken túlmenően a gyanúsított röviddel a fenti cselekményt megelőzően ittas állapotban vezette a tulajdonát képező gépkocsit Szeged belterületén. A kifosztás bűntette, a folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, valamint az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye, továbbá az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog döntést hozni a mai napon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.