Közélet

Egymilliárd forintot nyert el Békéscsaba helyi foglalkoztatási programokra

Egymilliárd forintot nyert el Békéscsaba helyi foglalkoztatási programokra

2016. augusztus 8., hétfő
Egymilliárd forintot nyert el Békéscsaba helyi foglalkoztatási programokra

Európai uniós pályázaton 1,1 milliárd forintot nyert el Békéscsaba önkormányzata és a Békés Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium helyi foglalkoztatási együttműködési programok kidolgozására.

A Békés Megyei Kormányhivatal hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) meghirdetett projekt részeként foglalkoztatási megállapodások, Békéscsabára és vonzáskörzetére kiterjedő, a megyében releváns valamennyi gazdasági ágazatot felölelő gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési együttműködések támogatása, valamint a célcsoport képzéséhez, foglalkoztatásához kapcsolódó program valósul meg. A program a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra való visszavezetésének is megteremti a lehetőségét - idézték a közleményben Nagy Ágnest, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetőjét. A fejlesztés eredményeként egy helyi szintű foglalkoztatási paktum jön létre, amely a foglalkoztatás területén releváns szereplőket, munkáltatókat foglalja magában, és hosszú távon segíti a foglalkoztatási helyzet minél kedvezőbb alakulását. A programba - amely szeptember 1-jén indul és 2020. június 30-ig tart - 756 hátrányos helyzetű embert vonnak be. Ők egyéni és csoportos tanácsadásokon vehetnek részt, mentori szolgáltatást nyújtanak számukra az elhelyezkedés és a munkahely megtartása érdekében. A program során munkáltatói igényeken alapuló OKJ-s és betanító képzések várhatóak, amelyeken az álláskeresők teljes képzési költségét támogatják, ezen túl a tanfolyam idejére a résztvevők keresetpótló juttatásban, valamint szükség esetén utazási költségtámogatásban részesülhetnek - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.