/

Az üresen maradt ingatlanok védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bizt-kiadv-atadas_001

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya biztonságtechnikai kiadvánnyal hívja fel a lakosság figyelmét az üresen maradt ingatlanok esetében a szükség vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére.

A nyári szabadság miatt üresen maradt lakások esetében nagyobb az esélye a nemkívánatos behatolók megjelenésének. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a „Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez” elnevezésű kiadványában kívülről befelé haladva mutatja be az ingatlanok védelméhez felhasználható mechanikus és elektronikus eszközöket, megoldásokat.

Az ismeretterjesztő füzet elkészítésekor elsődleges szempont volt a vagyon elleni bűncselekmények kivédésére legalkalmasabb ajánlások felsorakoztatása. A tanácsok összeállításánál a szakemberek külön figyelemet fordítottak a magánházak és a lakások tipikus jellemzőire, valamint a külterületen tárolt mezőgazdasági termelőeszközök és termények védelmére.

A fotókkal illusztrált speciális bűnmegelőzési katalógusban a vagyonvédelmi berendezésekhez, eszközökhöz rövid technikai leírások is tartoznak, melyek mellett a szerző a hozzávetőleges, kezdő beszerzési árat is feltüntette a könnyebb eligazodás érdekében. Az eszközök ingatlanokban való felhasználását, elhelyezését grafikus ábra segíti.

A hagyományos berendezéseken túl olyan új, a köztudatban még kevésbé elterjedt vagyonvédelmi eszközök is szerepelnek a brosúrában, melyek alacsony költségüknek és nagyfokú hatékonyságuknak köszönhetően a szerényebb körülmények között élők részére is megfelelő vagyonvédelmi lehetőséget nyújthatnak.

A kiadvány mindezeken túl, kiemelt figyelmet fordít az élet és testi épség megóvására, védelmére is. Így a különböző típusú szénmonoxid-, és füstérzékelők mellett helyet kaptak a segélyhívó készülékek is.

Napjainkban a kerékpáros közlekedés egyre meghatározóbb mind a kisebb településeken, mind pedig a nagyvárosi életformában. Ennek megfelelően a katalógus kerékpárzárakra is tartalmaz ajánlást.

A „Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez” című ismeretterjesztő füzetet lakossági fórumokon, rendezvényeken népszerűsítik, továbbá az érdeklődők letölthetik a www.bulisbiztonsag.hu honlapról.

Előző sztori

Olasz Annát is támogathatja a város

Következő sztori

Csökken az üzemanyagok ára