Közélet

Augusztus 20.: százezrek vettek részt az ünnepi programokon

Augusztus 20.: százezrek vettek részt az ünnepi programokon

2016. augusztus 21., vasárnap
Augusztus 20.: százezrek vettek részt az ünnepi programokon
Augusztus 20. - Ünnepi tûzijáték Budapesten

Százezrek vettek részt az augusztus 20-i ünnepi programokon - közölte szombaton, késő este az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH), kiemelve: minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények.

Az ünnepi események az Országház előtti Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának felvonásával kezdődtek, majd a honvédtisztjelöltek avatása következett. Sokan látogattak el a Parlamentbe, a budai Várban egész nap tartó programokon és a Clark Ádám téri szabadtéri koncerteken kora estig több tízezren vettek részt. A tűzijáték idejére megteltek a rakpartok is. A központi rendezvényeket szervező HM NRH közölte azt is: a tűzijáték a tervek szerint zajlott, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem számolt be rendkívüli eseményről. A legfrissebb jelentések szerint az érdeklődők biztonságosan elhagyták a helyszínt. A pirotechnikai mentesítés a végéhez közeledik, hamarosan a nap folyamán bevezetett közlekedési korlátozások is véget érnek - írta közleményében a HM NRH, hozzátéve: az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.