Augusztus 20. – Lázár: Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár JánosMagyarország soha nem mondott le szuverenitásáról, a keresztény, független állam Szent István öröksége – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István-napi ünnepségén szombaton.

Az Európai Unió nem egy több száz éves politikai szövetség, hanem egy tesztüzemmódban működő kezdeményezés – mondta a miniszter, majd hozzátette: “Brüsszel ma nagyobb határsértő, mint a bevándorlók”, hiszen a “zéró legitimitású, senki által meg nem választott” európai vezetők kényük-kedvük szerint próbálják alakítani a tagsági szerződést, pedig szuverenitásáról egyetlen tagállam sem mondott le. Az EU-t “építési területnek” nevező tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország 2010-ig passzív, némán bólogató résztvevője volt az uniónak, 2010 óta azonban aktív szereplője az együttműködésnek.

“Magyarország visszatért, (…) “nincs okunk csöndben maradni, berezelni a szankciókkal való fenyegetéstől vagy a kiátkozás lehetőségétől” – fogalmazott a miniszter. Lázár János elmondta: az EU-t ma belső pénzügyi válságok, Nagy-Britannia kilépése és a bevándorlási krízis is sújtja. A kötelező betelepítési kvóta szerinte szőnyeg alá seperné a fő problémát, azt, hogy Európa nemzetközi tekintélye drámaian meggyengült, és ellenőrizetlen embermilliók kopogtatnak a határain. A miniszter szerint a magyar szuverenitás megőrzése az európai közösség megerősítését is szolgálja.

“Ha kell, megvédjük Európát saját magától” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország a Brüsszellel elégedetlen európai polgárokat sem hagyja magukra. Nem az EU eszméjével, hanem a gyakorlatával van baj – húzta alá a tárcavezető.

Lázár János

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester szerint Európa-szerte olyan mozgalmak vannak, amelyek a keresztény államiságot, a munka alapú társadalmat megkérdőjelezik.

Erre nemet kell mondani – jelentette ki. Hozzátette: nem költözhet az emberek életébe a félelem és a terror, ahogyan Európában ezek lassan a mindennapok részévé válnak.

Almási István szerint meg kell üzenni Brüsszelnek, hogy a magyarok kiállnak magukért, gyerekeikért és unokáikért, szokásaikért, kultúrájukért és értékeikért.

Az új kenyeret az ünnepség végén Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte meg, áldást mondott Bán Csaba ótemplomi református lelkész.

Előző sztori

Hatályba lépett a dohánytermékek csomagolását szabályozó új kormányrendelet

Következő sztori

Augusztus 20. – Fazekas: a magyar gazdákat és a magyar kenyeret is ünnepeljük