Közélet

A Liberálisok anonim drogelemzést vezetnének be a fesztiválokon

A Liberálisok anonim drogelemzést vezetnének be a fesztiválokon

2016. augusztus 10., szerda
A Liberálisok anonim drogelemzést vezetnének be a fesztiválokon

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) anonim módon működő drogelemző rendszer bevezetését javasolja a magyarországi fesztiválokra, amivel szerintük csökkenthető lenne az ismeretlen eredetű partidrogok káros hatása.

Sermer Ádám

, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának (LiFT) elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, javaslatuk értelmében a fesztiválozók leadhatnák a birtokukban lévő drogokat egy elemzőközpontnak, ahonnan részletes leírást kaphatnának a szer összetételéről, és ennek tudatában eldönthetnék: beveszik vagy kidobják azt. A liberális politikus szerint Angliában már sikeresen működik hasonló rendszer, és az ottani tapasztalatok szerint a vizsgálatot kérők fele végül nem vette be a birtokukban lévő drogot. Ez a módszer Magyarországon is hatékony lehet - hangsúlyozta Sermer Ádám, aki szerint a rendőrségi fellépések nem hatnak megelőzően a drogfogyasztásra, a "kormány drogpolitikája pedig valójában struccpolitika". Sermer emlékeztetett arra is, hogy a Liberálisok ifjúsági tagozata a dekriminalizáció, a megelőzés irányából közelíti meg a drogkérdést, korábban ezért gyűjtöttek aláírásokat a marihuána legalizálásáért, amit az ügy megoldása első lépésének tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.