Bulvár

A helyi ízek kerülnek előtérbe Bordányban - ismét lesz kecskeverseny

A helyi ízek kerülnek előtérbe Bordányban - ismét lesz kecskeverseny

2016. augusztus 2., kedd
A helyi ízek kerülnek előtérbe Bordányban - ismét lesz kecskeverseny
kecske

Szeptember 10-én rendezik Bordányban a Helyi Ízek fesztiválját, amelyhez természetesen idén is kapcsolódik a IV. Kecskeverseny. A homokháti település önkormányzatának erről szóló közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A közelgő ősz beköszöntével ismét számos program várja majd a családokat és baráti társaságokat Bordányban. A dolgos nyári mindennapok után jó is lesz egy kicsit saját közösségünkben tölteni az időt. Erre az első alkalom szeptember 10-én, szombaton lesz, amikor is igazi családi nap várja településünk lakóit. A tervek szerint tíz órakor kezdetét veszi a Helyi Ízek fesztiválja, ahová iskolai osztályközösségek, családi és baráti társaságok, civil szervezetek és közösségek, valamint intézmények, vállalkozások és testvértelepülések jelentkezését is várják. A hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, grillen és tárcsán sültek) mellett a kecskehúsból készült ételek is zsűrizésre kerülnek. Jelentkezni és érdeklődni szeptember 8-ig lehet a Faluházban személyesen, emailen a

faluhaz.bordany@szelmalomktv.net

e-mail címen, illetve telefonon a 30/965-0771-es számon. Nevezési díj nincs, sátrakat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania. Mint ahogy azt korábban említettük a programhoz kapcsolódik a IV. Kecskeverseny elnevezésű rendezvény is, melyen számos gyermek és családi program várja a kilátogatókat, így lesz ugrálóvár, aszfaltrajz- és kötélhúzó verseny, de egyéb ügyességi feladatokra is számíthatnak a gyerekek. A felnőtteket is számos érdekesség várja, így kecskeszakáll verseny, káposztadobó és cipelő viadal, valamint kecsketejivásban is összemérhetik erejüket a legbátrabbak. Természetesen a nap egyik leginkább várt pillanatai a kecskefutamok lesznek. Számos kulturális program és tombola is szerepel a programok között, így a szervezők remélik, sokan kilátogatnak a Park térre. Szeptember 10-én, a Faluháznál rendezik meg általános iskolás diákok és szüleik, osztályfőnökeik és tanáraik versengését, az úgynevezett „Osztályharcot“! A megmérettetésre egy-egy osztályból 7 fős csapat nevezését várják, amelyből két főnek szülők vagy tanárok közül kell kikerülniük. A viadal lényege az, hogy az osztályok a nap folyamán pontokat kapnak a különféle feladatokban való részvételért, így a főzőversenyen való indulásért, valamint a kecskeverseny játékos feladataiban való részvételért. Az osztályoknak már most érdemes megkezdeni a felkészülést a Park téri rendezvényre, hiszen aszfaltrajz-, káposztadobó- és cipelő, kötélhúzó, kecsketejivó versenyben is meg kell küzdeniük sulis társaikkal. Lesz még lehetőség kecskehajtásban is megmérkőzni, kecskefejésben, számítógépes játékban és ki mit tudban számos feladat várható, valamint csapatonként egy fémkecskére, azaz biciklire is szükség lesz. Természetesen a verseny legjobbjai értékes ajándékokra számíthatnak, így alsó és felső tagozaton a legjobb három osztályt külön díjazzák. A nap abszolút győztesének jutalma egy osztálykirándulás lesz, így mindenképpen érdemes lesz részt venni a IV. Kecskeversenyen és a Helyi Ízek Fesztiválján!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.