100-100 ezer forintot ajánlott fel szobronként Tápai halászainak újraalkotásáért Szabó László

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiallitas02_gs

A volt városatya akár mindhárom halász-szobor elkészítését támogatná. A három évtizede elhunyt mester egész munkássága Szegedhez kötődik.

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy újabb kezdeményezés indult, amely Tápai Antal elpusztult szobrának, a Hálóvetőnek köztéri alkotásként való ismételt elkészítését szeretné elérni. Kiss Ernő, a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója mellett korábban mások is törekedtek e cél elérésére, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület 2002 óta lobbizik ezért, a volt MDF-es városatya, Szabó László pedig kétszer tízezer példányban nyomtatott szórólap segítségével népszerűsítette az elképzelést, azonban eddig az összes ilyen próbálkozás elakadt a baloldali városvezetésen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legalább három halászt, illetve halászokat ábrázoló szobor ismert Tápai Antaltól: a Hálóvető, a Hálóhúzók, amely megtekinthető a fehér-tói halgazdaság udvarában és a kevesek által ismert Készülődő hálóvető – nyilatkozta lapunknak korábban Szabó László, aki egyben a Szögedi Védegylet elnöke.

Cikkünk megjelenését követően döntött úgy, hogy nem csak szavakban kívánja támogatni a 30 éve elhunyt szobrász emlékének megőrzését. „Bármelyik halász-szobor támogatásában számíthatnak rám. Ezennel fölajánlok százezer forintot a Szögedi Védegylet nevében mindegyikhez” – írta levelében Szabó László. Egyben közadakozást hirdet, „melyben a Város nála vagyonosabb embereinek támogatását is örömmel veszi”.

A csatlakozók a szervezetet és Szabó Lászlót az alábbi honlapon keresztül érhetik el: Szögedöm.hu

Előző sztori

A szentmihályi kakaspörkölt titka a sűrű szaft + FOTÓK

Következő sztori

Hétfőtől lehet pályázni a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére