Kultúra

100-100 ezer forintot ajánlott fel szobronként Tápai halászainak újraalkotásáért Szabó László

100-100 ezer forintot ajánlott fel szobronként Tápai halászainak újraalkotásáért Szabó László

2016. augusztus 14., vasárnap
100-100 ezer forintot ajánlott fel szobronként Tápai halászainak újraalkotásáért Szabó László
kiallitas02_gs

A volt városatya akár mindhárom halász-szobor elkészítését támogatná. A három évtizede elhunyt mester egész munkássága Szegedhez kötődik.

Csütörtökön számoltunk be arról

, hogy újabb kezdeményezés indult, amely

Tápai Antal

elpusztult szobrának, a Hálóvetőnek köztéri alkotásként való ismételt elkészítését szeretné elérni.

Kiss Ernő

, a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója mellett korábban mások is törekedtek e cél elérésére, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület 2002 óta lobbizik ezért, a volt MDF-es városatya,

Szabó László

pedig kétszer tízezer példányban nyomtatott

szórólap

segítségével népszerűsítette az elképzelést, azonban eddig az összes ilyen próbálkozás elakadt a baloldali városvezetésen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legalább három halászt, illetve halászokat ábrázoló szobor ismert Tápai Antaltól: a Hálóvető, a Hálóhúzók, amely megtekinthető a fehér-tói halgazdaság udvarában és a kevesek által ismert Készülődő hálóvető – nyilatkozta lapunknak korábban Szabó László, aki egyben a Szögedi Védegylet elnöke. Cikkünk megjelenését követően döntött úgy, hogy nem csak szavakban kívánja támogatni a 30 éve elhunyt szobrász emlékének megőrzését. „Bármelyik halász-szobor támogatásában számíthatnak rám. Ezennel fölajánlok százezer forintot a Szögedi Védegylet nevében mindegyikhez” – írta levelében Szabó László. Egyben közadakozást hirdet, „melyben a Város nála vagyonosabb embereinek támogatását is örömmel veszi”. A csatlakozók a szervezetet és Szabó Lászlót az alábbi honlapon keresztül érhetik el:

Szögedöm.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.